måndag 2 januari 2012

JVM - galen bragdvändning!

Vet inte hur många av er som satt uppe natten till nyårsdagen men jäklar vilken vändning som Sverige gjorde.

Vid 3-0 till Ryssland, varav två mål kom precis i början av matchen och trean var ett när Sverige hade pp men drällde med pucken, kändes det såååå kört. Inte blev det bättre av att Sverige fick ett mål bortdömt på grund av spark.


I andra var det ställningskrig men när Sverige fick in ett tidigt mål i tredje kom ryssarna i gungning. När ryske backen Arzamastsev vallade in ett självmål via duktige målvakten Vassilievs skridsko (eller benskydd såg inte riktigt) började det pirra till i magen lite. Skulle det kunna rasa iväg?

Ja och nej. Det rasade inte i väg målmässigt men spelmässigt tog Sverige över och sedan var det bara ett lag på banan. När Max Friberg satte 3-3 stod alla ute i spelarkorridoren och skrek framför monitorn. Vilket jävla mål! Och med 40 sekunder kvar.

Och så Joakim Nordströms segermål halvvägs in i sudden på det. Imponerande. Patrik Nemeth låg bakom de andra och fjärde målet. AIK-backen skrattade efteråt och tyckte han kunde ha fått segermålet (med glimten i ögat, obs, obs). då han sköt ett stenhårt skott som nog kunde gått in ändå utan hjälp. Jocke skrattade och sa att han trodde han skulle få pucken i huvudet men lyckades vrida på sig och styra in pucken. Bra teamwork!

Nu väntar semi för Sverige, skönt att slippa Tjeckiens duktiga keeper i kvartsfinalen. Han stod på huvudet när USA var tvungna att vinna men förlorade och missade JVM-slutspelet. Bara en sån sak.

Ryske målisen, Vassiliev, höll nollan i sina två första matcher. Målen mot Sverige är de enda som han har släppt in. Bra för självförtroendet hos svenskarna att veta att man knäckt den väggen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kom igen fortfarande snack om AIK och dif. Kolla på bilderna dif och AIK kramar varann och är glada tillsammans efter matchen. Kom igen det är ju Sweden som tävlar nu! Go Sweden go!!!!!!

Marie Hallman sa...

Bengan: Ge dig nu. Du ser ju att jag tar bort de där hatkommentarerna och svaren på dem. Lägg ner det där snacket please.

Anony: Precis!

Mårten sa...

Du som jobbar på TV10. Vad fan händer med Winter classic???? Ni har ju trailat för den hela veckan men nu är det ju bara stentråkig formel 1-dynga i stället. Snacka om FALSK MARKNADSFÖRING. Jag skulle skämma ögonen ur mig att skylta med att jag jobbade för den kanalen. Snacka om att pissa på tittarna. TÄNK PÅ VILKA DET ÄR SOM BETALAR ERA LÖNER!!!!!!!!!!!!!!!!

Marie Hallman sa...

Mårten: Jag har ingen aning om vad som visas där hemma eller inte. Så det känns lite konstigt att svara på din fråga.