torsdag 29 mars 2012

DJURGÅRDEN-ÖREBRO 4-2 (2-1,1-1, 1-0)


 (Glädje efter 2-1. FOTO:ANDREAS GRANDIN)

Matchen: MM
Målvakter: Gustaf Wesslau, DIF och Nicklas Dahlberg, Örebro
Publik: 6 032
Domare: Thomas Andersson och Wolmer Edqvist


Bäst i DIF
MMM Mika Zibanejad, f
MM Jimmie Ölvestad, f
M Daniel Tjärnqvist, b

Bäst i Örebro: Johan Wiklander, f.

  ( Jimmie Ölvestad.  vs Christoffer Norgren. FOTO:ANDREAS GRANDIN)

FÖRSTA PERIODEN

…Örebro rivstartade, minst sagt.

...0-1 (0.30)  Johan Wiklander (Jens Skåhlberg) Indianare av Printz rakt i gapet på Jens Skålberg, som passar till Wiklander som ger DIF en mardrömsstart.

...Snabbt kontringsläge för Ludwig Blomstrand minuten efter men han lägger pucken i utsidan av näten istället och får dessutom målet ur läge med en – för några sekunder - däckad Nichlas Dalberg mellan stolparna.

(1-1 jubel. FOTO:ANDREAS GRANDIN)

... Det var ett stressat DIF på isen inledningsvis, det syntes med passningar som inte gick dit de skulle till felvända spelare. Men det blev lite känslor nere vid Djurgårdens mål efter fem minuter. Skönt att se faktiskt.

... Örebro kom två mot en efter 6.13 men Wesslau var bra med på Matt Keiths skott.

... Nära, nära kvittering av Claesson halvvägs in i första när han sånär styr in ett mål bakom Dahlberg.

...Djurgården får pp efter 15.57 när Johan Adolfsson åker ut för kneeing. Och DIF – som har ett sanslöst risigt ppfacit i kvalserien – tar chansen.

... 1-1 (16.02) Daniel Tjärnqvist (Kristofer Ottosson) Spel 5 mot 4. Bara fem sekunder  efter att Adolfsson satt sig på botbänken ringer målklockan för 1-1. DIF vinner tekningen, Daniel Tjärnqvist får fått pucken, drar den lite bakåt och dundrar in ett slagskott.

... Och där kändes det ... åtminstone lite... som det lättade lite i sinnet på DIF spelarna. Som vågade ta för sig mer, det gav ett mål till direkt på det första.

...2-1 (17.11) Mika Zibanejad (Philip Holm) Zibanjead kommer från höger, fintar bort sin motspelare med en liten dragning och prickskjuter sedan in pucken i den där luckan uppe vid krysset.

ANDRA PERIODEN
... Stolpskott av Johan Wiklander efter bara någon minut, där såg det oroligt ut för DIF.

...Snabb vändning och två mot en läge för Djurgården men avslutet – jag glömde notera vilka det var- satt inte där.

... John Norman fick en chans att lyfta in pucken över en halvliggande Dahlberg kort efter det men fick inte riktigt tag på pucken.

... Skott av Fimpen rätt på Dahlberg dock.

( FOTO:ANDREAS GRANDIN)

... Puck out av Kristofer Ottosson efter 8.51. Den jobbigaste av alla jobbiga utvisningar.

... DIF försvarade sig bra dock och efter en minut får Djurgården ett två mot ett läge med skott och retur men det är tyvärr lite för uddlösa skott där också. För långt ifrån fast det är två mot en.

... intressant ljudkamp på läktaren. Så fort ett gäng försökte dra igång ”avgå styrelsen” svarade dubbelt så många upp med busvisslingar eller positiva Djurgårdsramsor för att tysta de negativa. Starkt av de som stöttar tycker jag.

... Jag trodde nervknutarna skulle släppa hos DIF spelarna efter de två snabba målen i första men nej. Icke. Så är det att spela under omänsklig press kanske.

... Djurgården fick pp i slutet av mittenperioden, då kom... trots slow motion i spelet... 3-1

... 3-1 (17.37) Mika Zibanejad (Daniel Tjärnqvist) Spel 5 mot 4. Klassisk pp uppställning, pass rätt över isen och stenhårt direktskott av Zibanejad, som dundrar in pucken.. Bra skymning av Ölvestad.


TREDJE PERIODEN
... ny jobbig periodstart för DIF. Känns som vissa saker går i repris i den här kvalserien.

…3-2 (0.38) Marcus Weinstock (Matt Keith) Två mot en, Keith lägger en perfekt macka till Weinstock. Sen är det bara pang på.


 FOTO:ANDREAS GRANDIN)

... Johan Wiklander fick någon typ av snedtändning efter att ha tacklat Jimmie Ölvestad. Djurgårdsspelaren flög om kull på rygg, då var Wiklander fram och tryckte till honom med klubban dessutom. Precis vid domaren. Den utvisningen tog DIF vara på.

... 4-2 (2.27) Pontus Åberg (Christian Eklund, Mario Kempe) Spel 5 mot 4. Skott, retur som både Eklund och Åberg hugger på, åberg är den som lyckas gräva in pucken. Det här var tredje målet av fyra i den här matchen i pp, intressant med tanke på att DIF inför matchen hade generalusla 5,56 i pp procent efter endast ett mål på 18 chanser.

...Blev tumult 3.40 in tredje när Johan Wiklander först fick omkull Gustaf Wesslau och sedan ställde sig och hackade på DIF-målvakten. David Printz blev skogstokig och gav sig på Wiklander, gruff uppstod men märkligt nog var det bara Printz som åkte ut.

…Christian Eklund visade –som alltid vilja. Sköt, missade och dök sedan med huvudet före in i gröten framför Dahlberg för att få in pucken.
  
…Lagstraff för Örebro som hade för många spelare på isen efter 13.40 men det lyckades inte DIF utnyttja.

…17.18 på klockan och vild fajt nere vid Wesslau efter att Matt Keith slashat Djurgårdsmålvakten. Till och med Kristofer Ottosson var med i fajten, det händer inte särskilt ofta.

…DIF tog tre poäng, Timrå slog Rögle i förlängning och Leksand vann mot BIK Karlskoga vid full tid. Det innebär att DIF har fyra pinnar upp till Rögle på andra elitserieplatsen med nio kvat att spela om. Hoppet må vara bräckligt men det lever.

Skotten i matchen 29- 24 (8-11,9-20.22-20)Inga kommentarer: