lördag 31 mars 2012

Mats Larsson: "Det här påverkar inte elitlicensen"


("Vi känner en stor jävla tomhet" säger Mats Larsson, ordförande Djurgården hockey. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Djurgården är alltså klart för Hockeyallsvenskan. Det väcker många frågor. Och det cirkulerar massor med rykten.

Jag har pratat – väldigt kort – men dock med Mats Larsson, ordförande i Djurgården hockey och försökt ta reda på vad som händer nu helt enkelt. Han säger så här:


– Det är för tidigt att svara på den typen av frågor. Nu måste vi samla ihop oss efter det här och dra igenom vad vi ska göra innan vi går ut med info. Det går inte att gå ut med några budskap just precis nu. Men vi ska tillbaka. Det är inget snack om det. Djurgården hör hemma i elitserien och ska spela där. Hur det ska gå till får vi återkomma till.

Jag har fått uppgifter om att ni jobbat med parallella budgetar, spelarlistor osv. Och (tränaren) Challe Berglund sa i intervjun med Viasat att det finns en plan B?
– Jo det finns det. Alla klubbar som hamnar i ett sånt här läge jobbar med sen sån, det har säkert Linköping och även Modo haft. Man måste ha det när man är i de nedre regionerna, så det måste man börja med tidigt. Vi är inte helt oförberedda. Det är vi inte. Och vi kommer givetvis inte nöja oss med att vi åker ur och bli kvar där. Men nu är vi i allsvenskan. Vi har inte vunnit mer än två matcher i rad förrän i januari. Allt har pekat emot oss hela säsongen. Det är så den här säsongen har varit. Man kan säkert hitta enskilda saker men det är inte det som är problemet, säger Mats Larsson och fortsätter:

– Alla är extremt besvikna. Vi känner en stor jävla tomhet. Efter allt slitet vi har gjort under de tio åren som jag har varit ordförande så var det här det år då man minst av allt väntade sig att åka ur men idrott är så här. Nu ska vi vända det här och bli starkare än någonsin. Men just nu är det en stor jävla tomhet bara. Det är så man känner, säger Mats Larsson.

Han kan inte ge någon tidsplan för när mer detaljerad info kommer att komma ut. Men Larsson betonar redan nu att ekonomin inte är i fara på grund av degraderingen.

– Det ekonomiska har vi kämpat med i flera år och tack vare det jobbet har vi nu en ekonomi i bra balans, med ett bra eget kapital. Vi sitter inte på ekonomisk hal is beroende på att vi åker ur. Men att vi kommer spela i en annan division, i en annan ekonomisk verklighet påverkar så klart intäkterna. De kommer sjunka men momentant så är ekonomin i balans, säger Larsson och fortsätter:

– Det här påverkar inte elitlicensen. Vi har inga negativa stora siffror utan vi har ett starkt eget kapital, så någon risk för elitlicensen är det inte. Det finns ingen sån risk men det är klart att det känns för jävligt när vi har jobbat så hårt och när vi har lyckats vända ekonomin uppåt så kommer det här slaget. Det kommer inte vara några ekonomiska problem men vi måste anpassa oss efter en annan ekonomisk verklighet. Så även om det bara är för en kort tid så är det en annan ekonomisk verklighet som gäller. 

Det har gått en del rykten om att Djurgården – till skillnad från andra elitserieklubbar – skulle ha struntat i att ha outs i kontrakten vid en degradering. Och att man därmed skulle sitta fast i de kontrakt som finns. Mats Larsson vill inte gå in i några detaljer om vad som kommer hända med kontrakten men säger också att de ovan nämnda ryktena inte stämmer.

– Vi har ju samma avtal, samma spelarkontrakt som alla klubbar tillämpar. Det är SHL (Svenska Hockey Ligan) standard. Så jag kan säga att vi har precis samma kontrakt som alla andra klubbar har. Vi har inte tagit bort några klausuler som de andra har men inte vi. Det stämmer inte.

7 kommentarer:

DIF sa...

Det är inte ditt bekymmer Mats för du kommer röstas bort på årsmötet.
Du är ytterst ansvarig så du kanske avgår självmant innan, det vore smakfullt.

Anonym sa...

Varför ingen fråga om han avgår självmant på måndag eller om han ska låta andra tvinga bort honom?

DIFARE i Norrbotten sa...

Efter allt slitet vi har gjort under de tio åren som jag har varit ordförande så var det här det år då man minst av allt väntade sig att åka ur.


Alla andra riktiga Djurgårdare hade detta på känn redan för flera år sen att DIF var på väg sjunka men inte Mats va fan har du gjort under dina 10år??.

Sen när säsongen startade så efter 10 omgångar såg ju folk/fans vart det luta men idioten mats insåg inte det. Vilket jävla pundhuve och så otroligt full av skit är den mannen.

Tack för din tid, Lämna nu våran föreningen för du passar inte in.

För alltid oavsett sa...

Vad fan hände? Det känns så sjukt konstigt att det inte känns konstigt att Djurgården spelar i allsvenskan nästa år. Det har varit en känsla över laget hela säsongen att allt inte står rätt till. Att en kollektiv underprestation under ett helt år gör att Djurgården inte spelar i elitserien nästa år. Vad kommer krävas för att ta sig tillbaka till svensk hockeys finrum?

Varför gjorde man sig av med Garpenlöv?
Varför sparkades inre Kyle och Boom tidigare?
Varför tog man inte in Bremberg när INGA spelare (typ) kunde göra mål?

Det är lätt att vara efterklok, men nästa säsong kommer (förhoppningsvis):

Garpenlöv vara sportchef.

Man behålla en kärna av Djurgårdshjärtan typ Ottosson, ölvestad, Kempe och Eklund.

Försöka få hem Bremberg, Håkansson, samt Henke Eriksson från Mora.

Erbjuda Tellqvist ett långkomtrakr och fylla på med juniorer som Blomstrand.

Det enda som är säkert är att Djurgården kommer ha Sveriges trognaste fans, för alltid oavsett... (lite finare, lite bättre)

Anonym sa...

Man kör alltså på samma linje som HV71 körde med mot SSK i somras. Kontrakt skrivna i ES gäller bara i ES... Det kan ju slå åt två håll...

Anonym sa...

Pata

Anonym--->

HV71 ville inte dra ärendet till rätten och la sej. De fick betala 400.000 till SSK för att få loss Carlsson, enligt media, vem vet hur mycket egentligen.

Sotarn sa...

Vart var vår kapten efter matchen? Vart är dom personliga ursäkterna från varje spelare? Vart är löfterna att om så klubben vill så halverar jag min lön och rättar till den katastrof jag bidragit till? Vart är bajenJärlans avgång? tyst,tyst,tyst men snart kommer nog en ny klasiker från Järlan "Den trupp vi har (+ kanske en ny tredjemålvakt)ska ta oss tillbaks till ES och några tröjbyten såklart" Stick från vår förening era jävla på skölden urinerande motherfuckers.