tisdag 13 mars 2012

Rudslätt: "De är ju finurliga de där bröderna"


 
(Rudslätt gjorde 3-1. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 


Daniel Rudslätt har varit med om en del. Men den assist han fick vid 3-1 målet var en överraskning även för den rutinerade AIK-forwarden.

– Ja, eh… ha ha, det vart ju bra. Jag ser ju att brorsan kommer bakom mål där och jag ser ju att han lobbar den (pucken) liksom och det är ju med flit. Så jag chansar, åker in framför mål och ja… jag rakar in den, säger Rudslätt och kan inte annat än skratta lyckligt åt det målet.


För den varianten var allt annat än intränad.

– Jag har ju inte sett honom göra den så ofta då… ha men man vet inte. De är ju finurliga de där bröderna. Så det är bara försöka hitta en lucka så brukar man få den (pucken). Så det är… nu var det kul!

Har du någon gång i karriären fått en puck lobbad över målvakten rätt in i slottet?
– Nej jag vet inte… jag har ju spelat länge men… nej jag vet inte, säger Rudslätt och kan inte låta bli att skratta igen vid minnet av målet.

När Chris Abbotts tackling kommer på tal dämpas dock humöret. Att se lagkamraten Pavlikovsky rullas ut på bår med fixerad nacke kändes självklart jobbigt men Rudslätt låg ändå lågt i snacket när han fick frågan vad han tycker om situationen, eftersom han själv inte hade sett reprisbilderna på smällen:

– Men för mig, känslan jag får när det händer är att… det är klart att det är väldigt, väldigt hög fart och kommer man i så hög fart då kan det ske olyckliga saker. Jag vet inte hur det har gått för honom (Pavlikovsky) nu, det är bara hoppas att det gick bra. Jag vill titta på bilderna först innan jag säger något mer.

Är du förvånad att just Chris Abbot delar ut tacklingen, med tanke på vad som har hänt hans bror bland andra?
– Äh jag vet inte. Han har ju varit avstängd för det här en gång tidigare nyligen. Men de lever ju mycket på sitt temperament och att de ska åka mycket och smälla mycket. Men jag vet inte. Han pratar ju mycket själv om respekt till motståndarna, så jag tror inte det var med flit, jag hoppas inte det men äh nej det kan det ju inte vara.

AIK som förlorade seriemötena med 1-4 mot Luleå har nu gjort sju mål och tagit en vinst på sin kvartsfinalmotståndare. Viktigt inte minst för AIKs självförtroende:
– Det är klart att det var en viktig match för oss. Vi har inte helt nöjda med hur vi spelar där uppe (i Luleå i kvartsfinal ett) och jag tycker vi gör en okej match där men vi saknar det där lilla extra, den där energin som vi behöver och som vi har när vi är som bäst och som vi har i dag när vi trummar på med alla fyra kedjorna. Då har vi en otrolig bredd i det här laget, säger Rudslätt.

Var kommer den energin i ifrån?
– Man får ju hjälpas åt att hitta den där energin också. I omklädningsrummet, i båset och på isen framför allt. Och äh. Jag vet inte, jag tycker inte vi hittar den riktigt, riktigt rejält där uppe i Luleå men det är bättre go i laget i dag, det go:et vill vi behålla.

Fick ni tillräcklig hjälp av publiken?
– Självklart, det är underbart att spela här.

Var det något ni sa innan matchen?
– Ja!

Vad sa ni då?
– Nämen det var det att vi ska försöka peppa igång varandra och just att vi spelar mer fysiskt idag, det är viktigt också. Det behöver vi i vårt spel.

Att AIKs- i serien- mål och assistrika duo Rosén och Gynge inte har nätat än är inget Rudslätt oroar sig för:

– Det är ju en otroligt bra lina, så deras produktion kommer att komma. Men jag vet inte, vi har ju en väldig bredd i laget, det är många som kan kliva fram och avgöra och förhoppningsvis så kan det fälla avgörandet i längden.



Inga kommentarer: