söndag 4 mars 2012

Växjö nollade AIK

 
 (Svensson gjorde återigen en bra insats. FOTO: jesperzerman.se)

Man kan inte säga att AIK hade turen med sig mot Växjö, snarare tvärtom. De två mål som AIK verkade ha inne dömdes bort.

De två mål som var tveksamma åt andra hållet dömdes in. Kollar man på reprisen är det för övrigt ett klockrent självmål vid 2-0, då Mattias Janmark Nylén ska rensa och utan störande Växjöspelare i närheten skickar in målet via Daniel Bångs grilla.



Det som är lite jobbigt för AIK just nu är dock inte torsken utan alla skador. Snacka om fel läge att ha dem. Bara hoppas att den prognos som finns på AIK:s hemsida - där alla kommer tillbaka antingen till tisdag eller till första kvarten - stämmer.

På plussidan två senaste matcherna är ju att Markus Svensson gjort två stabila matcher. Viktigt att ha två - och AIK har ju faktiskt tre - stabila målvakter i ett slutspel.

Jag var i Gävle under lördagen och jobbade för Expressen. Hann med nöd och näppe göra intervju med Cehlin men hann inte ringa någon i AIK,sorry för det. Men DIF:s match kändes lite mer... dramatisk sett med Stockholmsögon sett.

Gnaget möter nu Skellefteå, hemma på Hovet i sista matchen i den här säsongens elitserie. AIK behöver växla upp lite så man har rätt känsla när man går in till kvartarna så det är bara ösa. Vilka man får möta i kvarten bestäms direkt efter matchen. Eftersom fyra olika lag (Skellefteå, Frölunda, HV71 och Brynäs) slåss om tre platser på övre halvan av tabellen och därmed hemmafördel (Luleå har redan fixat det) så blir det en rafflande fight om vem som senare ska kunna välja fritt och vilka som får ta det som blir över.


Inga kommentarer: