onsdag 4 april 2012

AIK totalmosade uppe i Skellefteå

AIK i söndags och AIK i går (tisdag). Ett lag men nog fan ser det ut som två olika. Vilka var de där som smög in utklädda i AIK-tröjor. Och agerande koner? Kan omöjligt vara samma lag som blåste Skellefteå av isen på Hovet. Förklaring? Någon?

Nu såg jag inte tisdagsmatchen men det är bara kolla klippen, läsa kommentarerna och se statistiken: 8-2 till Skellefteå i mål, 50-19 i skott varav 24-4 enbart i första perioden.


Var var det här med att jobba för varandra? Var någonstans tog såg se till att ingen faller ur ramen vägen? Peppa? Pusha? Njuta av att det är semifinal?

Lite lätt bisarrt det som hände stackars Markus Svensson också. Hjärnskakning i båset? Allt som kan gå åt skogen gjorde det uppenbarligen.

Nu har ju AIK en lysande ersättare i Niklas Lundström till semifinal sex.  Så där är det ingen fara på taket. Värre är det väl med resten. Orkar de ladda om? Hitta tillbaka till rätt spår? Stå upp eller vika ner sig igen?  Det finns karaktärer och lagkänsla i gruppen som borde räcka till att revanschera sig - igen. Blir en väldigt intressant match.

9 kommentarer:

Anonym sa...

I grund och botten så handlar det om att AIK inte är lika bra som Skellefteå. Man lever på Skellefteås stora svaghet, ojämnheten i form av att de slutar spela hockey, så även i tredje i söndags där man gick ut på planen och nöjde sig med sarg ut - ett element som återfinns mer eller mindre i alla matcher säsongen igenom men när man bestämmer sig för att spela hockey så går det undan och inget lag i elitserien hänger med i svängarna. Skellefteås andra stora svaghet är brist på skärpa i avslutning framför mål, något som de inte lidit av under semifinalen men dock i kvarten mot MODO där man också stundtals dominerade men var oförmögna att få pucken i nätet. Imorgon avslutar Skellefteå serien under ordinarie tid. Jag har mycket svårt att de att de ska gå ut och ge bort en till bortamatch.

Mattias sa...

Det var en riktig härdsmälta och SAIK har ju en solklar matchboll. Ska man se något positivt så var AIK's insats så dålig att man knappt behöver fundera över den, bara glömma den. Fortfarande gäller ju att AIK är "underdog" på alla sätt och därmed heller inte har något att förlora - de vet ju att de kan, så det är är bara att köra på och ta chansen att vinna.

Marie Hallman sa...

Anonym: Fast jag håller inte med dig där riktigt. De är lika bra men det sitter mycket i skallen. Kolla bara hur Saik vikit ner sig i två av matcherna hittills. Märklig serie där de turas om att rasa i hop.

Mattias: Ja, jag tror som du faktiskt. Hockey ÄR ett mentalt spel i mångt och mycke.

Janne sa...

Marie du talar emot dig själv när du säger att Skellefteå vikt ner sig, vad kallar du det som Aik gjort de senaste två borta matcherna?
Sen att påstå att lagen är lika bra, är inte heller sant! Utseendet i de senaste matcherna där Aik har varit mer ut spelat på bortaplan än vad Skellefteå har blivit på Hovet!
Kolla sen på sluttabellen hur lagen hamnade, eller menar du att den totalljuger!

Marie Hallman sa...

Janne: Om du läser vad jag skrivit med båda ögonen så har jag skrivit att såväl AIK som Skellefteå vikt ner sig i typ varannan match i den här serien... AIK har spelat ut Saik och Saik har spelat ut AIK. = ungefär lika bra då...

Ska vi sedan titta på tabellen så vann Luleå serien. AIK slog ut Luleå med 4-1 i matcher. Vet inte om det säger dig något men det säger i alla fall mig att tabellen är en sak (där var Skellefteå bättre än AIK poängmässigt, och sett över 55 omgångar självklart) och slutspelet en annan.
Eller menar du att Luleå som kom före Saik i tabellen är bättre än Saik i detta slutspel trots att de redan åkt ut?
SOm sagt. Serien är en sak, slutspelet en annan.
Vinner Saik denna serie i kväll och går vidare till final då kan vi slå fast att de är bättre än AIK. Vinner AIK den här semifinalserien så är de bättre än Saik. Just nu står det 3-2 i matcher till Saik. DET är alltså inte avgjort än. Okej?

Janne sa...

Och var i artikeln eller i din kommentar till anonym, skriver du att de vikt ner sig bägge lagen?
Att påstå att jag ska läsa med bägge ögonen, är det samma som att kasta sten i ett glas hus! För du är inte objektiv i din kommentar, utan ser den klart ur Aik ögon.
Så du menar att bara för att man slog Luleå så kliver man några pinnsteg upp, och är jämnbördig eller bättre än alla andra lag??
Eller menar du att målstatistiken i den här semiserien ljuger?

Marie Hallman sa...

Men snälla Janne. DU skriver att Saik är bättre än AIK på för att de kom före AIK i tabellen.

Då under jag, tycker du att Luleå - som åkte ur i kvarten - är bättre än Saik eftersom Luleå kom före Saik i tabellen?

DET var frågan inget annat. Så svara gärna på DEN frågan.

JAG tycker att det är skillnad på serien och på slutspelet. Som jag nyss skrev i kommentaren ovan (läs gärna innan du får arga utfall) att Saik var bättre i serien men att nu, när det står 3-2 i matcher så är det jämnt mellan lagen. OM Saik går vidare kommer de kunna titulera sig bättre än AIK om AIK går vidare är fallet det omvända. Anser jag.

Angående om att vika ner sig så skrev jag i en kommentar här, 07.59

"Märklig serie där de turas om att rasa i hop."

De turas om = båda lagen. Hajjar du?

Härom dagen hörde ett gäng AIK-fans av sig och kallade mig Djurgårdsfitta. Apropå det här med att vara enögd.
Det är uppenbarligen svårt att ta in men jag håller inte på ett lag som du gör.
Däremot tycker jag det är roligt om det går bra för såväl AIK som DIF som SSK samt ett otal spelare ute i andra lag, tex Oscar Möller i ditt Saik som jag tycker är en grym spelare.

Så är det faktiskt vare sig du väljer att tro på det eller inte.

Janne sa...

Och var i mina kommentarer kan du se att jag håller på Skellefteå, är inte det att ha en förutfattad mening?
Oavsett om någon kallar dig det ena eller andra, så gäller det att vara opartisk vilket jag inte tycker att du är med dina kommentarer!
Och om du tycker att jag" får argautfall" så tycker jag att du har en otrevlig nedvärdande attityd i dina svar typ "hajjar du", "Om du läser vad jag skrivit med båda ögonen"!Och ja Luleå är ett bättre lag sett till tabellen, men i ett slutspel kan allting hända. Men åter igen att säga att ett lag som kommer sjua på 82 poäng ska vara lika bra som ett lag som kommer tvåa med 95 poäng, är ren blåögd enögdhet.

Marie Hallman sa...

JAnne: Jag försöker bara svara på dina frågor, trist att du uppfattar det som du gör. Tack för diskussionen.