tisdag 24 april 2012

Silly season AIK. Perra Johnsson: " Ingen större anledning att vända upp och ner på den hockey som de har spelat innan"


 (Johnsson fotad på elitserieupptakten i höstas. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Det har snackats, gissats och spekulerats. Det blev Perra Johnsson som under tisdagen presenterades som ny AIK- tränare tillsammans med assisterande coacherna Mats Lindgren och Anders Hultin.  Och känslan när Gozzi hörde av sig med beskedet var:

– Spänning! Nyfikenhet! Och man blir förstås glad, säger den nye AIK-tränaren.

Som har haft kontakt med AIK en kortare tid:

– Ja det har väl intensifierats senaste veckan, men sedan var det väl någon kontakt innan dess, säg en och en halv vecka innan eller något sånt.

Mats har du jobbat ihop med i Skellefteå för några år sedan, Hultin plockas från AIKs juniorverksamhet. Hur mycket har du haft att säga till om där?
– Nja, det var väl i princip klart när vi blev presenterade för varandra. Jag har träffat Anders på någon kurs här och där och Mats… känner jag ju. Så det var ju bara trevligt så. Vi två har jobbat ihop i två år. Det kändes bra då och det känns lika bra nu när han kom in i bilden.

De gamla polarna från förr hann ringa och ge varandra respektive nyhet innan träffen med hela lagledningen idag, måndag. Så Johnsson visste att Lindgren var på väg in och tvärtom men det var inte Lindgren som föreslog Johnsson, slår den nye huvudcoachen fast. 

– Nä, he, he så var det inte. Sedan hur vi ska dela upp det… det finns lite idéer om det, vi ska prata om det nästa vecka och Gozzi har nog någon idé om hur han vill ha det. Jag har fått höra intentionerna, de låter vettiga men det är väl bäst att det får sättas på pränt innan jag uttalar mig om några detaljer, säger Perra Johnsson.

Men lite är officiellt redan nu, så här säger sportchefen Anders Gozzi i ett pressmeddelande:
”Vi vill jobba mer med utveckling av varje enskild spelare. ”Perra” kommer ha ett övergripande ansvar och se till att skapa en stark och vinnande grupp. De andra tränarna får mer tid till individuell utveckling för varje spelare.”

– Den beskrivningen tycker jag är bra. Man ska väl utnyttja den personalen på bästa sätt, låta alla göra det de är bra på. Mats har jättemycket i sig vad gäller den individuella delen genom sin spelarerfarenhet. Anders känner jag inte på det viset men jag vet att han har gjort ett bra jobb på ungdomssidan hos AIK plus att Gozzi tycker att han är en riktigt bra istränare.

Om du får välja helt själv, vad bidrar du helst med då?
– Att se till att vi håller en gemensam riktning allihop.

Hur vill du lägga upp AIKs spel?
– Alltså, för det första har AIK spelat en ishockey som har tagit dem framåt. Det är återigen saker som vi har pratat lite om, men jag ser ingen större anledning att vända upp och ner på den hockey som de har spelat innan. Utan det gäller att ha den hockeyn kvar som grund och att vi bygger vidare på den. Jag ser ingen anledning att ta bort den. Sedan finns det alltid någonting här eller där som det går att ändra på. Men allt är väldigt färskt i dagsläget. Men vi jobbar ju mot samma mål alla tre tillsammans med laget, så det är någonting vi kommer överens om allihop, med Gozzi. Han vill nog veta vad vi gör, det är ända han som är ansvarig, konstaterar Johnsson.

Han har varit på Hovet ett antal gånger tidigare, som tränare för gästande lag. Och han vet hur det känns att komma dig som motståndare:

– Det är ett helvete! Det är liksom… det är ju en rolig plats att vara på även som motståndare när det är sånt tryck som det råder där och så och att man nu får ha det trycket i ryggen istället för emot sig är något man verkligen ser fram emot.

AIK-fansen har höga krav, är du beredd på det?
– Ja, det är klart. Vart ska man vara tränare där det inte är krav? Är du i Skellefteå, Karlstad, Timrå eller var du än är, så nog får du krav på dig.

Den trupp Perra Johnsson kommer till är till stora delar klar men att den mest består av spelare som någon annan plockat in stör honom inte:
– Nej, jag tycker väl som så att … det är klart att det alltid är ett resonemang om nytt folk men samtidigt så har ju Gozzi ett bra grepp om hur han vill att det ska se ut. Han har ju ett mycket bättre grepp om karaktärer och så, som han tycker om och ploppar det upp namn så blir det väl diskussion om det. Men sedan kan man inte påverka så mycket ändå. Man kanske kan få in två, tre spelare. Sedan hänger det på så mycket annat – det är kontrakt, pengar och allt sånt som styr, men det är inget jag ser som konstigt heller. Sportchefen har ju som uppgift att dra ihop ett lag, det är hans jobb, det är inte så märkligt tycker jag.

Finns det några önskespelare i ditt huvud du ändå skulle vilja få in?
– Ja det finns det säkert. Det fattas väl någon spelare och det pratar vi om, det var ju första gången som vi träffades i dag. Det är ju i princip en helt ny organisation med mig, Hultin och fyskillen (Fredrik Sjölander) som kommer in nu, utöver Mats (Lindgren) och målvaktstränaren (Stefan Persson). Men det där överlämnar jag med varm hand till Gozzi och skulle jag hitta någon själv så kommer jag såklart nämna det för Gozzi så får han ta det vidare.

Eftersom AIK byter fystränare igen, så kommer det bli ett lite nytt upplägg tror Perra Johnsson.

– Men vi har inte spikat det så. Vi har satt lite ramar tillsammans, sedan spikar vi det senare. Men ser man det grovt så drar vi igång nu 2 maj, sedan kör vi fram till midsommar, sedan får spelarna egna program med sig hem och så har vi återsamling inför hösten vecka 30.

12 kommentarer:

Pelle sa...

Marie, hittade många fel i denna text. Har du rökt på???

"De gamla polarna från förr hann ringa och ge varandra respektive nyhet innan träffen med hela lagledningen idag, måndag" skriver du.

Är det inte tisdag idag Marie?

"Eftersom AIK byter farttränare igen, så kommer det bli ett lite nytt upplägg tror Perra Johnsson."

Farttränare??? Har aldrig hört att ett lag har en farttränare. Däremot en fystränare.

"Men ser man det grovs så drar vi igång nu 2 maj, sedan kör vi fram till midsommar, sedan får spelarna egna program med sig hem och så har vi återsamling inför hösten vecka 30."

Ser man det grovs??? Grovs?? Ska det vara grovt eller vad?

Som sagt, har du rökt på eller krökat till eller vad pysslar du med egentligen?


I övrigt: Intressant med Perra. Nu kommer han precis som i Färjestad till ett dukat bord med dugliga spelare. Och i Färjestad efterträddade han Roger Melin, då blev det två SM-guld på raken...

Marie Hallman sa...

jo det är tisdag, det är fystränare och jag skrev grovs istället för grovt.
Borde ha skitit i texten och gått och lagt mig i stället. Men ville göra det klart. Ska ändra stavfel och datum fel, rätt ska vara rätt även när man är trött och låter stavningsprogrammet stöka till det istället för att korrläsa själv... sorry

Marie Hallman sa...

bra att du sa till föresten, så hann jag ändra nu sedan sova!

Anonym sa...

Väldigt bra Tack Marie Uppskattas verkligen från AIK det här, Hur går det med Björn Melin är han otagbar fortfarande?:)

Anonym sa...

Nej, Perra gillar jag inte. Kommer ihåg Timrås värdelösa resa före jul när Boork och Wikegård klagade på Perra, att han inte kan tillräckligt med hockey. Jag kunde inte annat än hålla med, spelet var stereotypt och förutsägbart. Var det här det bästa vi kunde hitta...?! Lugna mig Marie.

Nicke sa...

I ett svar här ovan skriver du att du är trött och aldrig borde lagt upp texten...Trött??? Du lade ju upp texten 20.45. Om du är trött så tidigt på kvällen kanske du borde dra ned en smula på dina uppdrag. En tanke i all välmening :-)

Sanningssägaren sa...

Sanningen är att detta var den enda som fanns kvar på marknaden efter att Gozzi fått fyra nej.
AIk utan Fasth är ett sjunkande skepp!

Anonym sa...

Jävla gnällspikar!
Marie är grym och super duktig,är det så jävla mycket fel så läs då någonannanstans,Töntar!
För övrigt har ju Perra bara vunnit 2 sm guld och Matte Lindgren e en av de bästa hockey lirare vi haft (om han inte haft sylt rygg).
SLUTA GNÄLL!!!!!!!!!

Marie Hallman sa...

anonym: Har inte hunnit ringa, har slititi med deklarationshelvetet och näringsbilagor hela dagen och hela kvällen.

anonym: alltså jag vet inte. Det jag vet är att en del spelare i Timrå senaste säsongen var missnöjda då man tyckte att det saknades linje och tanke i speliden. Men i AIK kommer Perra ha rätt hård styrningn från Gozzi plus att han får två andra assisterande än han hade i Timrå och som GOzzi säger så är han bra på att få ihop gruppen. Alla spelare gillar honom som person. Så får man med sig det bästa av allt där så kan det väl gå bra. Jag är lite fundersam men jag är å andra sidan av den åsikten att alla måste få en chans innan sågen kommer fram så vi ger väl honom det va?!

Nicke: 1) det står 20.45 men klockan på den här bloggen går lite fel... närmare bestämt två timmar fel. Vet inte varför men så är det. 2)har man suttit och ringt och skrivit nonstop hela dagen kan man bli rätt trött i pallet. I övrigt: tack för din åsikt.

sanningssägaren: men då hoppas jag du har fel, så illa ska det inte behöva vara tycker jag.

anonym: Tack du. Ja vi ger tränartrion en chans nu tycker jag så får vi se sedan hru det blir.

Pelle sa...

Anonym: Mats Lindgren har aldrig spelat i AIK. Han som du kallar för "syltrygg" hette Mats Lindberg. Viss skillnad hörru.

Anonym sa...

Pelle, jag skrev inte att han spelat i AIK, jag skrev som vi haft.. och med det menar jag Sverige!
För övrigt är jag väl medveten om Matte Lindberg från Vilda Väsby ,båda hade dock ryggproblem och enorm talang.

Anonym sa...

Att du orkar Marie, Vicka Idioter det finns....