tisdag 24 april 2012

Silly Season SSK: Hudacek ut, Forsberg in. Och långt snack med Nygårds om sillyläget


Hudacek lämnar. In kommer istället Anton Forsberg från Modo. Det står klart efter att SSK och Öviksklubben idag gjort klart ett lån av Forsberg under kommande säsong.

– Ja vi kommer inte ha tre målvakter i truppen. Vi kanske namnger en tredje, men det är Anton Forsberg och Sebastian Idoff som vi kommer ha som målvaktspar i a-laget, säger sportchefen Per Nygårds till bloggen.


Och just Anton Forsberg har SSK haft ögonen på ett tag:
– Vi tror att Anton har väldigt hög högsta kapacitet och han är en av de mest lovande målvakterna vi har i Sverige så det känns bra att ha fått in honom. Sedan gjorde Idoff en bra säsong när han väl stod. Han höll ju nollan två gånger också. Det var en match i början, som var mindre lyckosam men annars var han bra och höll en hög nivå på sin träning också.

Har ni bestämt någon etta eller är det 50/50?
– Det finns inget förutbestämt om det men Antons målsättning är ju liksom Idoffs att stå så mycket som möjligt. Sedan måste de ju visa upp kvalitet på matcher och träningar som gör att tränartrion väljer just dem.

Vad hände med Hudacek?
– Vi har haft en dialog med honom men han har ju haft som målsättning att hamna i en högstaliga, i elitserien, KHL eller SM-liiga och han har flera alternativ där. Vi har inte fått svar från honom och det har inte känts som vi hade en chans, eller det var i alla fall bara extremt liten chans, att få ha honom kvar. Det känns dumt att fortsätta vänta på något osannolikt när ett sånt här bra tillfälle (med Anton Forsberg) dyker upp.

Var det ni eller Modo som tog kontakt?
– Nja, jag vet inte. Jag har pratat med Markus Näslund om allt möjligt under hela senaste säsongen, det har varit alltifrån Fredde (Andersson) till Anton (Forsberg).

Är ni på väg att få ett samarbete med Modo?
– Nej, det tror jag inte men vi har haft ett bra snack och har båda velat ha en lösning på olika spelare som förhoppningsvis blir bra för såväl SSK som Modo och spelaren.

Nu är Anton i SSK på lån kommande säsong. Kan Modo ta tillbaka honom mitt i säsongen?
– Nej, det finns inget i avtalet som säger att de kan det. Skulle de – helt osannolikt – få två målvaktsskador samtidigt så får man väl ta en diskussion, då måste man kanske titta över situationen men det finns inget inskrivet om att de ska få det (ta hem Forsberg) och vi hoppas framför allt att han gör en jättebra säsong med laget här i SSK, säger Nygårds.

Sedan gick vi igenom några namn som har cirkulerat. Och där är läget – just nu, tisdag eftermiddag, som följer:

Tim Eriksson:
– Vi har bara pratat med hans agent. Men han verkar sugen på att vara kvar i elitserien.
Robert Carlsson:
– Han har väl kontrakt med Malmö?! Jag har inte hört att han inte har kontrakt och jag har inte hört att han är på marknaden.

Det går rykten om att han ska presenteras på torsdag på ett möte med fansen?
– Oj. Nä. Det är inget jag har hört i alla fall och det borde jag ju ha hört om det hade varit på gång då. Tanken är ju vi inte kan lägga tid på en tanke eller spelare som inte är möjlig att få. Utan vi måste först och främst koncentrera oss på de spelare som är tillgängliga. Sedan är Robban en SSK-are och en stark profil i klubben som vi har önskat lycka till men just nu är det inget på gång.

Jonathan Carlsson – ryktades vara klar för SSK men har nu skrivit på för Timrå:
– Ja, det var en vi ville ha förra året och inför den här säsongen men han vill ju till elitserien och har skrivit på där. Trots att de har påståtts att han är klar för oss.

Linus Klasen:
– Jag tror inte att han är sugen på spel hos oss och i och med hans löneanspråk så nä. Det kan vi glömma för även om han går ner i lön så är det tio gånger mer än vi kan betala. Det måste folk förstå. Det finns ju många hockeyspelare som man gärna vill ha hit, som Johan Harju. Det vore jättekul att ta hit honom (Harju) men med den lönen han har så är det inte så troligt att han vill sänka den från 300 000 till 45 000 och spela i allsvenskan. Det funkar inte så.

Mattias Carlsson:
– Honom har vi pratat med men han ska ju göra en operation. Han är ju annars en spelare jag tycker är jättebra man måste ju se att spelaren kan spela. Det var ju som med Laatikainen. Det var mycket jobb och medicinska kollar med honom innan vi kunde ingå avtal och då hade ändå gjort redan gjort sin operation. Nu har ju Mattias inte ens gjort operationen än och sedan vet vi inte om hans avtal med Djurgården gäller eller inte

Roc Ticar:
– Jag känner Roc sedan Timrå, hans namn har nämnts men det är inte mer än så.

Jonas Almtorp:
– Vill nog hellre spela i elitserien.

Josh Soares:
– Vi har pratat om honom som en bra spelare men vi har inte gått i närklinch med hans agent.  

Dragan Umicevic
– Har inte kontrakt med Malmö men han vill inte spela i allsvenskan, han vill spela i elitserien eller utomlands.

Marcus Bohman (18 årig juniorback från Modo)
– Hans namn har diskuterats men inte i konkret form, så vi får se. Han är inte på väg in just nu i alla fall. Han kanske kan komma i ett senare skede men just nu är det mer att vi har nämnt hans namn precis som vi har gjort med 200 andra namn.

Marcus Högström:
– Samma där, lite lätt diskussion inom gruppen men vi har inte haft något kontraktssnack med honom.

Hur går det med Bemström?
– Det känns tveksamt. Hans axel har inte läkt på ett bra sätt. Det går inte så bra där och vi har sagt att vi inte kommer gå in i något fortsatt avtal just nu utan vi har en dialog med honom. När vi pratades vid för några veckor sedan sa han också att han inte kände sig redo att spela.

Så honom törs man inte räkna in i SSK-truppen?
– Nej. Tyvärr. Det tror jag inte, även om jag gärna hade haft en frisk Bemström med där.

Jason Strudwick:
– Vi har en dialog med honom. Han trivdes jättebra och jag tror han är sugen på att spela här men det är viss logistik kring hans frus företag som måste lösas, där får vi se vad som händer.

När får ni besked tror du?
– Vet ej men förhoppningsvis i maj eller i början av juni. Han var så pass bra och så pass viktig för gruppen så han vill vi gärna få in igen. Han har starka ledaregenskaper och jag tycker att han hade en positiv kraft och inverkan på hela laget, var viktigt för hela laget. Så han vill vi gärna ha, såna som han växer inte på träd

Mathias Månsson har ju redan lämnat men när jag ändå har dig på tråden… vad hände där?
– Vi tyckte det var dags att gå skilda vägar. Han var sugen att hitta nya utmaningar och vi tyckte att som situationen var så hittade vi en lösning som var bra för både oss och för SSK.

Vem tog upp frågan?
– Det kom från bägge parter.

Okej, vad saknas just nu i lagbygget då?
– En till center skulle vara bra även om Fredde (Andersson) kan gå in där så skulle vi ändå behöva något till. Plus en till forward och ett par backar. Sedan när exakt det blir helt klart med de spelarna det vet jag inte, det får vi se.


7 kommentarer:

Holmis sa...

Tack Marie för all info! Alltid lika trevligt och läsa dina intervjuer med ssk-anknytningar

Anonym sa...

Tack för en bra genomgång över läget, såg en rätt intresant spelare träffa Nygge i veckan...En elitserie center med SSK bakgrund!

Janne sa...

Kanonbra som alltid Marie, tack så mycket!
Lite jobbigt att läsa om Bemis, vi behöver rutin mitt i all ungdomlig entusiasm.

Stone sa...

Du är en enorm tillgång för oss SSK:are. Tack så mycket för allt jobb du lägger ner! Bra intervju. Dock långt ifrån de svar man ville ha, även om det var väntat.

Eldans tunga slagskott sa...

Vad är det för mjukisfrågor??? Inte en enda tuff fråga om varför han återigen agerat så långsamt på spelarmarknaden trots att vi var först av alla klara med säsongen. Och när han väl agerar är det bara en massa blajspelare som inte kommer att göra oss ett dugg bättre, utan möjligtvis hålla oss kvar på samma nivå som senaste säsongen.
SPETS! SPETS! SPETS! SPETS!!!! verkar han inte ha hört talas om. Avgå Nygårds! Avgå!

Marie Hallman sa...

Holmis: Tack, det värmer

anonym: Tack.Okej, spännade!

Janne: Tack!! Ja det är trist om det slutar så här för Bemström!

Stone: Tack du! det värmer. Synd att det inte finns de pengar som man kunde önska i klubben.

Eldan: ja den frågan kunde man så klart ha haft med. Definitivt men just nu hade jag mest silly season och hur det går där i tankarna. Kändes som det var det folk undrade mest. Men på torsdag är det ju möte med fansen gå dig och fråga den där frågan då!!!!

FreddanSSK sa...

Pinsamt Eldan! Var ju bra frågor och massor av namn som luftades med så raka svar man kan vänta sig i det här skedet av hockeyåret. Tycker att Nygårds gör ett grymt jobb och de värvningar som görs är välscoutade och till en peng som funkar för SSK.

Tack för en riktigt bra blogg!