tisdag 17 april 2012

Sverige klara för semifinal i U18-VM

Sverige spelade sin sista gruppmatch i dag, måndag och nollade där Ryssland. Sveriges två mål gjordes av Leksands jättetalan Filip Forsberg, båda i första perioden.

Första målet var en backhand som gick via ribban och in, vid andra målet fintade Forsberg bort en back och la in pucken mellan benen. Vid andra målet fick målvakten Oskar Dansk en assist faktiskt.

Sverige vann skotten stort, 42-28. Ryssland ägnade sig mest åt att spela fult och bland annat fick en frustrerade Vyacheslav Osnovin fem minuter och game för en tackling mot huvudet på Jacob de La Rose. Nu gjorde inte Sverige mål i det överläget men vann som sagt ändå och blev därmed gruppsegrare - för tredje året i rad.

-Vi vet att de har några riktigt tekniskt skickliga spelare och vi slet hårt för att täppa till ytorna på mitten av isen. Det är där de vill anfalla för att göra mål och jag vi gjorde ett bra jobb som tryckte ut dem där. Vår defensiv var riktigt bra, vi blockerade bland annat väldigt många skott och jag tycker vi hade ett perfekt spel i egen zon, säger Filip Forsberg till IIHF.COM