tisdag 1 maj 2012

Krüger: "Jag har bra minnen därifrån (Globen)"


(Krüger tyckte det var skönt med lite genrep. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Förlust, 2-3 mot USA i genrepet men Marcus Krüger var ändå glad över att få spela åtminstone en match innan VM börjar:

– Ja, det var kul! Och skönt att vara hemma, skönt att få spela här i Sverige. Sedan hade vi lite mer att önska i matchen sådär men jag tycker ändå, det var jäkligt roligt i alla fall, säger Chicagoforwarden.


Hans Blackhawks åkte ut för en vecka sedan, efter det var det bara packa, fixa lite hemma och ta första bästa plan hem till Sverige:

– Jag kom hem i lördags och har försökt komma in i det så fort som möjligt men jag gjorde första riktiga träningen i går (måndag) så det var riktigt bra att spela den här matchen ändå.  Lite ovant men kul.

På vilket sätt var det ovant?
– Nä men när man inte har spelat på några dagar så… i går (sista april) kan jag säga, då var det riktigt jobbigt på träningen, då var det riktig pingislunga. Det var första riktiga träningen för mig sedan vi åkte ur så det var ganska tufft faktiskt. Det kändes väl lite mer okej i dag (1 maj) men det var fortfarande lite jobbigare än vanligt.

Vad är det som är jobbigt?
– Nä men det är ju så när man inte har varit på is i några dagar. Sedan är det stor is också, det är lite annorlunda. När man har spelat 80 matcher på rad på liten rink och alltid gjort i princip samma sak, eller försökt göra samma sak hela året, då är det klart man vänjer sig vid det. Men det är ingen jättestor grej, det ska jag inte säga att det är. Det är ju ändå samma sport, fast det såklart är lite skillnad, säger Marcus Krüger.

Han fick inleda genrepet i kedja med Viktor Stålberg och Patrik Zachrisson, sedan kastade Mårts om lite och satte in Loui Eriksson emellanåt.

– Ja, vi bytte av lite där. Men jag har spelat en del med Viktor (Stålberg) där borta och det har ju fungerat bra.

Vad har Pelle (Mårts, förbundskaptenen) sagt?  Kommer du och Viktor Stålberg spela ihop?
– Vi har inte pratat någonting om det, de kommer säkert mixtra lite och sådär för at hitta rätt men Stålberg och jag har spelat bra ihop där borta, jag vet hur han spelar och att han är bra. Sedan var Zackrisson bra idag, det var kul att spela med honom och med Loui som alla vet är en klasspelare där borta, en av de bättre spelarna tycker jag.

Är det bökigt att komma in i samspelet med de andra snabbt?
– Nej egentligen inte. Jag försöker bara köra med samma spel som jag har haft där borta hela säsongen och samma spel som jag hade här hemma också och sedan tror jag och vet också att jag har blivit en bättre spelare där borta. Jag hoppas kunna visa det här hemma nu också.

På vilket sätt har du blivit bättre?
Nämen jag tror att jag har… lyft upp det mesta en nivå. Jag har spelat i ett år där borta, mot de bästa och det tror jag har gjort mig gott. Sedan hoppas jag få ut det nu också. Det handlar ju om att leverera, säger Marcus Krüger.

Som i mina ögon såg mycket större ut (och då menar jag inte tjockstörre utan mer lite kraftigare muskler på överkroppen) sedan förra året. Och det har han blivit men han har främst byggt på sig muskler i benen, låren, baken, det vill säga i de muskler som behövs för att åka skridskor snabbt.

– Det är väl mer det som jag har jobbat på. Att få upp mer fart och hålla det uppe. Det är det som jag har jobbat på. Men jag har väl käkat lite biffar och sådär, ha, ha, ha.

På fredag är det premiär, mot Norge på Globen och som Marcus Krüger längtar efter att få spela VM på hemmaplan. Släkt och vänner får dock ragga biljetter, spelarna får bara en plåt var att ge bort:

– Men det kommer bli kul. Jag älskar att spela där (i Globen), har spelat där några gånger och har bra minnen därifrån så förhoppningsvis blir det några nya (fina minnen) nu.

Ni inleder mot ”bara” Norge?
– Jamen det spelar ingen roll. Vi hade det struligt mot Norge förra året så det är inte ”BARA” Norge vi ska möta. Så kan man inte se det.

Är det lite nervöst?
– Ja, lite kanske. Jag kommer ha familj och vänner där… så det kommer bli lite speciellt. Jag skulle så gärna vilja få in så många som möjligt men det blir svårt. Men jag ska försöka köpa några i alla fall, så det blir tryck på biljetterna nu, ha, ha.

Inga kommentarer: