måndag 14 maj 2012

Lagfoto, Franzéns näsa och Big E

 
 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 
Tre Kronor hade lite lagfotografering före isträningen i dag (måndag). Det brukar kunna vara lite halvkaos när det ska ställas upp men pressansvarige Anders Feltenmark styrde upp det riktigt bra.

Det fattas bara en spelare på bilden, Washingtonforwarden Nicklas Bäckström som inte är här än men förhoppningsvis ansluter under tisdagen bara logistiken funkar. Planet ska landa tisdag morgon om allt går som det ska. Spel på kvällen mot Lettland känns ju tveksamt men till kvartsfinalen är han definitivt med. (Hjalmarsson, Hedman och Krüger hade jobbat hårt med hårgelén. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Efter träningen ville alla veta 1. Tänker du inte spela med galler??? (till Franzén) och 2. Hur är det med ryggen till Jonathan Ericsson..


 (Feltenmark styr upp...FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


Franzén körde utan galler på träningen och var så less på frågan att han till slut sa... fråga nu inte..... när han kom ner till slutet av mixade zonen.


(... så alla hamnar på rätt plats. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Han spelade tydligen med brutet näsben - och trots det utan galler - under slutspelet.  Och konstaterade att "det gör inget ont att bryta den längre, den är ju redan av, det enda som är bökigt är att sitta på akuten och vänta i några timmar. "

Sedan var det väl inte helt skönt att räta ut den något S-formade näsan till en rak näsa varje gång.


(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Om det blir galler eller inte  är fortfarande oklart - det tror jag vi kom fram till, till slut. Senast han spelade med galler var Franzén 19 år.

"Jag är så gammal så på min tid var det galler tills man fyllde 20" upplyste han när jag frågade om det inte var 17 år (som det är nu).


(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Jonte Ericsson var som sagt äntligen med på träningen. Det känns okej men hugger rätt bra vid snabba tempoväxlingar, start och stopp. Åka i cirklar går bra men som Jonte konstaterade - det är inte så ofta man får åka runt i cirkel lite lugnt under en match.

Han hoppas spela kvartsfinalen men ville inte säga om det nog skulle gå eller inte.


(Big E. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Detroitbacken har för övrigt "Big E" broderat på handskarna och klubborna. Det var inte han själv som bett om det utan det var handsk och klubbtillverkarens eget påhitt att göra en liten special (de andra har efternamnet och nummer)

- Men med klubborna var det av praktiska skäl. Jag ändrade vinkel på bladet under säsongen och då var det lättare att göra så här än att skriva Ericsson 1, Ericsson 2 och  så vidare, konstaterar Ericsson - orginalet.

Inga kommentarer: