söndag 6 maj 2012

Stålberg: "Självklart att vi får bjuda till och ställa upp för dem"


(Viktor Stålberg tackade fansen. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Tre Kronors öppna träning, med gratis entré, blev en succé. Över 1 000 svenska fans kom och jublade åt finter, mål och räddningar. Och fick sedan autografer av spelarna som skrev och skrev och skrev…

Och att bjuda tillbaka är en självklarhet säger Viktor Stålberg:


– Det är klart, för utan fans, utan folk som supportar oss så har vi inget jobb. Så det är självklart att vi får bjuda till och ställa upp för dem och visa dem lite nu när de kommer ut och kolla på oss i dag, säger Chicagoforwarden.

(FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)
Han blev glatt överraskad när han kom ut till rinken på Hovet:

– Ja vi skojade lite om att det nästan var fler här än på den första matchen, ha, ha nä men det är kul att folk kommer upp och kollar lite på morgonen. Bra stämning här på morgonen också.

(FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)
Är du förvånad att det är så många som är här och tittar?
– Nja, det är väl många som är här med sina ungar och så som tycker det är kul och kolla lite hur det går till när vi tränar och hur det funkar runtikring och så. Men det är kul att folk kollar, att det är stort intresse och så, säger Viktor Stålberg.

(FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)
Han spelade 14.52 mot Norge och 13 minuter mot Tjeckien men är än så länge mål och poänglös och betygsätter sin insats i de två första matcherna som:

– Det är väl okej. Det viktigaste är att vi vinner matcherna och det känns som att vi har spelat ett bra lagspel men självklart finns det mer att önska personligen. Jag tycker att det har varit en liten omställning, lite svårare än jag trodde (att gå från liten till stor is). Men det är många matcher kvar så det kommer nog att bli bättre och bättre hoppas jag, säger Stålberg.

(FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)
Den största skillnaden mellan att spela på stor och liten is stavas, enligt honom,
– Tajming. Den är lite annorlunda. Det är inte lika rakt spel här som det är där borta. Det är lite mer hålla i puck, lite mer bågar och lite mer tid med allting så det är lite mer... ibland har man nästa lite för mycket tid, så att man tror att man har tid att göra mer istället för att spela på instinkt vilket är det man gör där borta. Men jag tror att när vi kommer igång här så ska det lossna här också.

 (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)
Hinner du tänka för mycket här?
– Ja det är väl det som är problemet. Man har lite för mycket tid där ute ibland. Men det är kul och det viktigaste är som sagt att vi vinner matcher just nu och fortsätter vi göra det och spela bra hockey så kommer det nog att lossna på alla andra håll också.

(FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)
Du och Krüger spelar ju ihop även i Chicago, hur har det funkat i erat samarbete – och även med Ottawas Daniel Alfredsson - där det är mer ytor?

– Nä men det har varit samma sak där, det finns lite mer att önska, det är inget snack om saken.  Vi är vana vid att spela ihop på liten rink och här blir det mycket mer tid till allting och... jag har inte spelat hemma här, på stor rink på sju år så det tar lite tid att vänja sig. Men det är ju inte nu vi ska vara som bäst utan vi försöker hitta formen här. Det viktigaste nu är att vi spelar bra som lag.

Inga kommentarer: