tisdag 15 maj 2012

VM SVERIGE - LETTLAND 4-0 (2-0, 1-0, 1-0 )


MATCHEN:  
MMM

MÅLVAKTER:  
Viktor Fasth, Sverige 100 % och Maris Jucers, Lettland 90,90%


PUBLIK:  9 358 

DOMARE:  
Vladimir Baluska (Slovakien) och Lars Brueggemann (Tyskland)

BÄST I SVERIGE  
MMM  Henrik Zetterberg, f.
MM  Niklas Kronwall, b, Daniel Alfredsson, f.
M  Viktor Fasth, mv, Erik Karlsson, b.

BÄST I LETTLAND: Miks Indrasis, f.


MÅLEN:
FÖRSTA PERIODEN:
1-0  (4.39) Loui Eriksson (Henrik Zetterberg, Johan Franzén)
En lettisk spelare dräller lite med pucken i hörnet längs sargkanten, Franzén bara plockar av honom pucken, passar vidare till Zäta som skarvar in till Loui. Smack. 1-0. Som att ta godis av ett barn.

2-0  (14.40) Jakob Silfverberg (Erik Karlsson, Nicklas Bäckström) Spel 5 mot 4
Det tog bara sju sekunder så hade Bäckström lagt en fin macka till Erik Karlsson som tog skott ur backposition, Patric Hörnqvist skymde förtjänstfullt samtidigt som Silfverberg dök på returen. Kliniskt vackert. Tror Daugavins som åkte ut hade det på tjänst, dunkade frustrerat klubban i isen redan på väg ut mot botbänken.

ANDRA PERIODEN
3-0  (13.45) Henrik Zetterberg (Daniel Alfredsson) spel 5 mot 4.
Zäta och Alfredsson väggar lite, Alfredsson kör en tittfint kombinerad med liten läcker backhandflip till Zetterberg som avslutar distinkt.  MMMMM på den.

TREDJE PERIODEN
4-0 (12.18) Johan Franzén (Henrik Zetterberg, Erik Karlsson) spel 5 mot 4
Passning rakt över isen från Karlsson på vänsterlångsida till Zetterberg på högra sidan, Zetterberg tar skott, det blir retur. Den skyfflar Johan Franzén in.

SKOTT:  44-22 (14-6, 13-9, 17-7)

UTV.MIN: 6-33 (2-2, 0-2, 4-29)

UTROPSTECKEN: 
!!!!!  Niklas Kronwalls tackling på Sauletis. Satan i gatan vilken smäll.  Sauletis såg inte vars han åkte men det gjorde Detroitbacken som backade och proppade letten med röven före. Så det sjöng i sargen. Aj, aj, aj. Det gör ont att bli kronwalled.

!!!! Som Henrik Zetterberg jobbar! Han var överallt – och det i en betydelselös match om man ser till resultatet.

!!! Alfredssons fina backhandflipp vid 3-0. Vilken liten godbit!

!!  Lite halvjobbigt när lagpresentationen inleds med fel namn på den lettiske målvakten följt av en halvminuts total tystnad. Host, host. Correction...

! Viktor Fasth höll nollan för andra matchen i rad. Nä. Det var ingen jättematch av letterna men ändå. Ofta slinker det in en puck, nu har det varit stängt i två matcher i rad. Bra Viktor!

FRÅGETECKEN: 
???  Var det verkligen inte mål? När Sverige hade en puck som gick i ribban, flög ner och studsade via lettiske målvaktens röv ner mot mållinjen. Där dök Janis Andersons upp som stålmannen och lyckades (tydligen) svepa bort pucken innan hela var över linjen. Fast den såg ut att vara det på reprisen tycker jag. Å andra sidan får man väl lita på videokollen antar jag.

??  Undrar vad Fasth sa till Hedman då letterna sköt en puck som gick mellan Fasths benskydd och låg lös framför mållinjen, men då var Hedman där och tryckte tillbaks den mellan benen igen. Big thanks liksom.

? Och vad gick genom huvudet på Koba Jass. Som första åkte över hela isen och bara kastade sig över Erik Karlsson. Sedan skyfflades de båda ut mot varsitt utvisningbås av domarna. När de  kom in i igen fick Jass speelet, åkte rakt fram och hoppade på Karlsson bakifrån.  Letten fick game, svensken inget. Kors i taket.


MER AV DET HÄR TACK... 
Sveriges pp – med högt passningstempo som i sin tur drar upp luckor – är en fröjd att  se.

.....MEN GÄRNA MINDRE AV DET HÄR:  
Skador! Nu fick Victor Hedman kliva av och Sverige avsluta matchen på fem backar. Finns det ingen ände på skadeeländet? Hur illa det är och om Jonte Ericsson kan kliva in på torsdag vete fan.

MATCHENS SKÖNASTE MOVE:
Krügers fina dropp bak till Stålberg, mellan benen på sig själv, precis i matchinledningen. Och sedan bestämdheten när tre svenskar bara ska ha in pucken i sekvensen efter. Nu blev det målet bortdömt men ändå. Inget slackande bara för att det är Lettland.

CITATET

Så här har det gått under VM (inklusive genrepet)
1 maj, Sverige USA: förlust 2-3
4 maj, Sverige-Norge: Vinst 3-1 (Jhonas)
5 maj, Sverige-Tjeckien: Vinst 4-1 (Fasth)
7 maj, Sverige-Danmark: Vinst 6-2 (Jhonas)
9 maj, Sverige.-Tyskland:  Vinst 5-2 (Fasth)
11 maj, Sverige-Ryssland: Förlust 2-7 (Fasth)
12 maj, Sverige-Italien: Vinst 4-0 (Fasth)
14 maj, Sverige-Lettland: Vinst 4-0 (Fasth)Inga kommentarer: