fredag 11 maj 2012

VM Fasth: " Det är ett förtroende man får"


( Fasth fotade tidigare i veckan. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Han har två vinster på kontot – 4-1 mot Tjeckien och 5-2 mot Tyskland. Nu är Viktor Fasth förstemålvakt och får bestämma helt själv när och hur mycket han ska stå. Ett inte helt lätt beslut för en målvakt då spela alla matcher är det naturliga valet:

– Det är svårt men det är ett beslut man måste ta professionellt. Det går ju inte att... alltså vad ska man säga, det är ju ett förtroende man får.Man vill ju alltid spela men man får tänka på vad som är det bästa för laget också, det får avgöra


Förra året stod du alla matcher, nu har det varit varannan tills det här beslutet att du får stå hur mycket du vill kom. Vilket upplägg gillar du bäst?
– Det är svårt att säga det kan vara bra för laget att ha en konkurrenssituation, för även om man själv alltid vill spela så mycket som möjligt så kanske det inte är det bästa för laget. Det är upp till tränarna att bestämma det och nu har de tagit det beslutet i år. Det har jag all respekt för.

Kommer du ta hjälp av målvaktstränaren när du tar besluten om du ska stå eller inte?
– Vi får se. Nu ska jag spela en match nu, vi har den här matchen mot Ryssland först och det är det som gäller. Sedan tillhör resten framtiden. Vi får se vad det blir och hur det känns. Vi får ta det efter matchen, säger Viktor Fasth.

Som spelat bra och som verkar stortrivas även han i det här gänget:
– Ja det är jäkligt kul. Att få vara här och spela med Tre Kronor är en stor ära. Jag njuter av varje sekund,

Inga kommentarer: