söndag 6 maj 2012

VM Fasth: "Vi får hjälpas åt med snacket"


(Fasth var efterfrågad i mixade zonen men tog sig tid för alla. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Viktor Fasth gjorde sin första match i årets VM, mot Tjeckien. Och inledde med vinst efter att ha fått 17 skott på sig och räddat 16 av dem.

– Det var kul att få spela igen och vara på isen. Det är otroligt roligt att ha fått klara av första matchen för mig, tycker jag, säger Fasth efter matchen.


Det tog honom närmare 20-25 minuter att ta sig genom mixade zonen och alla ville veta vad som hände vid tjeckernas kvittering i början av tredje när han råkade lägga ut pucken rätt på målskytten Petruzaleks blad. Den enda missen i en annars bra genomför match:

– Nä men jag missbedömde sargstudsen fullständigt… och pucken kom ut brantare än jag hade trott, då fick jag för mig att det bara var att skicka pucken, så fick jag felträff så allt gick åt skogen. Men vi vann ändå, konstaterar Viktor Fasth.

Som ju på bara några dagar har fått spela in sig med spelare han mest bara sett på tv-sändningarna från NHL.

– Men jag menar… vi har vårat spelsystem och vi har tränat ihop några träningar, det känns bra. Det är inga problem. Och det är ett riktigt bra gäng, alla vet vad de ska göra där ute så det känns bra.

Hur mycket får du styra spelarna där ute?
– Nä men vi får hjälpas åt, både backar och målvakter och forwards och centrar. Vi får hjälpas åt och hjälpa varandra med att sköta snacket där ute. Det gäller att vara på varandra hela tiden.

Att spela med Kronwall, Zetterberg, Alfredsson och kompani måste vara lite som att få en försmak av spel i NHL?
– Ja, ha, ha, jag menar det är fantastiska spelare att spela med, så det är jätteroligt.

Vad har varit bäst så här långt?
– Att vi har vunnit två matcher här nu, det är det som är det bästa


Inga kommentarer: