tisdag 8 maj 2012

VM Jhonas Enroth: " Vi är ju inga robotar sådär "


 (Jhonas Enroth var självkritisk och tyckte han borde ha tagit tre av fyra mål bakåt. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Sverige hade lekstuga i den danska zonen i en och en halv period. Sedan slog blågult av på taken och släppte in danskarna i matchen – rejält.

– Vi är inte mer än människor och när man leder med 6-1 efter nästan 35 minuter då är det klart att man slappnar av lite grann, vi är ju inga robotar sådär, säger Jhonas Enroth.

Han fick en minst sagt märklig match. I nästan två perioder var det väldigt lugnt, i tredje fick Danmark till lite press. Kanske för att Sverige såg ut att sluta spela där:

– Sluta spela gör man väl inte men Danmark gav sig fan på att de skulle vinna sista perioden och de kom ut bra, de såg starka ut i tredje perioden i alla fall. Men det är ju så det är att möta Danmark. De har ett par bra spelare men hela laget orkade inte pressa en hel match, då de lever på power play

Vad tycker du om erat boxplay? Det såg lite glest ut?
– Ja, jag var väl inte fläckfri i boxplay heller så vi har en del att jobba med allihop.

Men varför blir det så glest mellan spelarna?
-Jag vet inte vad det är, det känns som att på stor rink så har de ganska mycket ytor runt målgården. Jag vet inte om det har att göra med att det är stor rink, men det är lite ovant för mig faktiskt.

Vad säger du om målen, någon du kunde ha tagit?
– Ja, det var väl fjärde … det hade jag kunnat göra lite annorlunda på och första och andra också… känner jag. Det var i stort sett bara tredje målet som styrdes på Brodin som det inte gick att göra något åt, säger Enroth samtidigt som han spanar mot den tv som stod bakom media i mixade zonen. Där såg han nämligen alla målen i repris.

Vad skulle du ha gjort annorlunda då?
– Det är smådetaljer bara, som är svåra att förklara för någon som aldrig stått i mål förr men det är… jag vet i stort sett själv vad som går att förbättra, så jag ska jobba med det i morgon, säger Enroth.

Han tycker att det egna spelet känns bättre och bättre efter varje match även fast just matchen mot Danmark var ett steg tillbaka. Å andra sida är det bökigt att växla upp i tredje när motståndarlaget till slut får upp farten efter två sega perioder:
– Jamen helst vill man ju ha mycket i början och sedan får det gärna (sluta komma skott) lite. Det är väl det ultimata men man försöker vara professionell och hålla fokus hela tiden.

I nästa match – mot Tyskland – är det Viktor Fasth i mål och Jhonas Enroth som är ute på bänken, men han tror på flera chanser.

– Vi får se… vi har väl ett par matcher till och sedan slutspel på det så jag kommer nog få ett par chanser till i alla fall.

Inga kommentarer: