onsdag 16 maj 2012

VM Jonte Ericsson spelklar " spelsuget har växt för varje match man tittar på från sidan"


 (Jonte är galet spelsugen. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Han klev av i första matchen efter ett skott som tog olyckligt i ryggslutet. Men nu är Jonte Ericsson äntligen spelklar och sugen som få inför kvartsfinalen mot Tjeckien:

– Det är ju klart att man blivit sjukt sugen på att spela, spelsuget har växt för varje match man tittar på från sidan, säger han och fortsätter:

– Man vill verkligen vara med där ute och bidra med något men laget har spelet väldigt bra tycker jag. Det är skönt att se sånt också men just då vill man också vara med där ute och vara en orsak till att det går bra.

Och nu får han vara med. Efter en oändlig rad av behandlingar och tester på is visade onsdagens träning att skadan som blivit bättre för varje dag nu går att hantera och spela med. Även om han kände av den lite under träningen:

– Ja, det gjorde jag och det kommer jag göra ett tag men det är inget problem. Det är just de värsta grejerna, de jag inte har kunnat hålla emot om man säger, de är mycket färre i alla fall. Det har inte blivit värre när jag har fått dem så sånt är väldigt positivt.

Och i dag (onsdag) tryckte du på mer i träningen?
– Ja, jag testade lite mer, försökte känna på alla situationer lite mer och kanske testa det på lite annat sätt än jag har gjort tidigare träningar och det funkade bra.

( Blåa laget vann.... FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Förbundskaptenen fick faktiskt beskedet efter media även om han såg att den store Detroitbacken var glad och gjorde high fives under träningen och anade ett positivt besked redan då. Jonte Ericsson kunde nämligen inte hålla sig när han klev av isen, glad som ett barn på julafton fick frågor av media innan han hunnit prata med förbundskaptenen. 

Så när Ericsson fick frågor vem han skulle spela med blev svaret skämtsamt:

– Vi får se. Han kanske inte ens vill att jag ska spela, ha, ha. Men jag ska säga åt honom att jag är grön nu i alla fall.

Och du är spelsugen?
– Syns inte det??? (sagt med ett leende brett som autobahn)

Måste du ta sprutor för att kunna spela?
– Vi får se, vi kanske ska göra något för att minimera smärtan för att göra att det gör mindre ont men det får vi ta då. Nu känns det bara bra att det kändes bättre på isen. Sedan får jag ju behandlingar hela tiden. Det hjälper varje gång så det kommer bli behandlingar i kväll, behandlingar i morgon bitti och sedan ha en bra uppvärmning innan matchen

 (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Kommer du spela med något speciellt skydd för ryggen nu?
– Ja det ska jag. Det är ett specialgjort skydd som ska täcka. Om jag får en smäll där så ska det ta det mesta av smällen, då ska smällen tas av musklerna runtikring istället.

Det måste ha fått lite VIP-treatment hos massören nu?
– Ja jag har aldrig legat på en bänk så här mycket. Jag tror inte att det är någon i hela världen som har legat så mycket på en massagebänk som jag har gjort den senaste veckan. Man är nästan trött på det. Det trodde man inte… Det är jobbigt att ha en massa massage och det trodde jag inte, säger Detroitbacken och skrattar glatt.

Han är sjukt spelsugen och kommer enligt förbundskaptenen Mårts ingå som en av sju backar mot Tjeckien. Han kommer matchas in försiktigt till att börja med men funkar det så ökar så klart speltiden.

Och Ericsson varnar för Tjeckien:

– Jag har inte så bra koll på dem. Jag har ju haft tid att kolla på matcherna men jag har bara haft de som bakgrund, det har bara glimtat lite när jag har legat på hotellet men de är ett duktigt offensivt lag, har bra spelvändningar som man pratar om varje år och ställer om snabbt och är farliga i anfallet. De har väl starkare offensiv än defensiv så det gäller att vi håller dem i deras zon

Inga kommentarer: