fredag 1 juni 2012

Silly season DIF: Challe Berglund om lagbygget, målvakter, Mackan Nilson


(Challe Berglund under en träning i våras. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Jag har – på begäran från en radda läsare – ringt Challe Berglund och försökt kolla lite vad som händer i Djurgården när det gäller lagbygge med mera.

Jag skulle ljuga om jag sa att det gick bra. Men här är det lilla jag skrapade fram när jag fick tag på honom (tyvärr mitt i maten men det var ju snällt att han tog sig tid ändå):

Så här sa Challe om: 


… vad som saknas i laget, alltså på vilka fler ställen i laget det ska in spelare:
Det finns inget bestämt svar på det utan det beror på budgeten, vad som dyker upp och vad som är kvar på marknaden.

… vad han själv vill ha in för att truppen ska kännas komplett:
Det är marknaden som styr och det beror på vad den erbjuder. Jag har ingen önskelista så utan man får söka och leta och hittar man något man vill ha så får man göra en bedömning av den spelaren och det läget då.

… hur det går i jakten på målvakter (DIF har just nu en, Adam Reideborn):
Det går bra.

Vad innebär det?
Att det rör på sig.  

… DIF letar en eller två målvakter?
Det är samma svar som tidigare frågor. Det beror på budget och utbud.

 … när han tror att DIF kan presentera en ny målvakt.
Den frågan svara jag inte på. Det finns ingen idé att sitta och gissa för det skapar bara spekulationer. När jag har något att berätta kommer jag att berätta det.

… vad som händer med Mackan:
Ingen aning.

… Mackan kommer spela eller inte
Vem vet?

Det är ju det jag undrar. Hur läget är?
Det är så mycket där så det går inte att förklara. 

När ni hade åkte ur hade han ett kontrakt som gällde i ett par säsonger till. Gäller det fortfarande eller inte?
 -Det råder olika meningar om det.

Vill ni i Djurgården ha honom kvar då eller inte?
Jag svarar inte på fler frågor om Marcus Nilson. Det är ingen mening med att göra det. När det finns något att berätta kommer jag att berätta det.

Sedan frågade jag (Marie) lite om de olika tränarrollerna och om han någon gång har lust att berätta hur han vill att DIF ska spela och annat sånt som  - åtminstone jag – tror är intressant för Djurgårdsfansen.

Men vi kom inte fram till mer än att de tre tränarna har en klar rollfördelning – vilken och hur DIF kommer spela tyckte Challe att vi får ta någon annan gång när truppen är klar. Där gav jag upp. Sorry.

Jag får rätt många mejl där DIF-fans vill se en intervju kring just lagbygget, spelidé och annat men nu lägger jag Challe Berglund åt sidan ett tag. Känns inte som det går att komma längre just nu, inte för mig i alla fall.  Det finns ju spelare och prata med som gillar att prata hockey med bloggen och det kommer jag att göra, lägger hellre energin på det känner jag.


23 kommentarer:

Emil Sthlm sa...

Tack för ditt fina jobb ändå Marie! Din blogg är så jäkla bra för en hockeytok som mig och mina vänner!

Anonym sa...

Challe verkar inte vara jättebra polare med media direkt.

Anonym sa...

Du är bra men Challe är en sopa. Lämna DIF!!

Niklas Persson sa...

Lite synd att DIF så totalt strunar i sina fans! Den där tråkiga attityden, vem vinner på det? Inser Challe och DIF att det är vi som undrar som brinner för DIF och vill ha svar på dom här frågorna som betalar stora delar av verksamheten?!?!

Vad tjänar dom på att vara så jävla hemliga och ha noll vilja att samarbeta eller svara på frågor?

Nej det är bara dåligt!!!

Marie Hallman sa...

Emil: Tack du, det värmer! :)

Anonym: Han vill inte. Vad mer ska man säga.

Anonym: Tack fast inte ska han lämna men en lite öppnare attityd vore ju trevlig.

Niklas: När jag påpekade att många fans undrar kom det direkt mothugg i form av "skyll inte på fansen". Eh jaha? Jag får rätt många frågor så jag VET att fansen undrar. Synd att han inte vill ta till sig det

Mary sa...

Det är konstigt med detta hemlighetsmakeriet. Som har hållt på så länge dessutom. Syns/Märks det inte att vi supporters är engagerade och VILL veta..?! Tack Marie, du är bäst som alltid!

Anonym sa...

Grymt konstigt att han själv sitter och grisar om hur man ska tippa i V75, men svara på frågor till dig (vilka tror han läser detta? Det är ju vi Djurgårds fans). Ibland undrar man ju hur korkade människor är. Vill han hellre att vi ska invadera båset när det går dåligt för vi vet nada.

fillefilander sa...

Klart man är hemlig ang. lagbygget, det vet alla som har minsta koll på idrott. Inte ens i div. 1 hockey går man ut och kommenterar pågående förhandlingar om man vet vad man sysslar med. Bra Challe! När nåt är klart så får alla veta det ändå...luta er tillbaka och tänk på nåt annat tills dess...

Anonym sa...

Tack för att du försökte kolla! :)

Anonym sa...

Puckon, Challe ska inte berätta om varken pågående förhandlingar eller en eventuell rättstvist med Nilson. Om han har någon spelare på tråden vill man inte attrahera andra intressenter och skulle Nilsons kontrakt bli en rättstvist så är det bäst att inte uttala sig i nuläget. Challe gör ett grymt jobb precis som du Marie men vi supportrar måste inse att informationen kommer när det finns något att informera om!

Anonym sa...

Han tippar ju trav varje dag den satans sopan. Avgå!

Anonym sa...

Stort tack Marie! Bäst som alltid.
Känns lite som DIF behandlar En del som tex Otto, Lill-Honk o Printz lite illa o nonchallant.
Spelare som gett så mycket o VILL ge så mycket mer till DIF.
Övertygad att dom hade gjort succe i AS till en ok lön.
Nu kan d ju ändå bli så för Otto.
Med Mackan vet jag inte vad jag ska tycka o tro.

Richardlj

Stockholmare sa...

Om Challe inte vill prata Dif så beryder det att han inte borde det. Knip käft så länge ni inte kan bekräfta att det är någon sorts slapphet eller illvilja gentemot fansen som ligger bakom. Det gäller även dig Marie. Det Challe säger gäller.

Anonym sa...

Men man kan väl vara trevlig eller?

Jojje sa...

Challe AVGÅ! Du är ingen bra representant för Djurgården Hockey. Öppenhet mot supportrarna, någon? Jag som trodde att mötet som klubbledningen hade med supportrarna om ökad öppenhet för någon säsong sedan skulle gör det hela till det bättre men tydligen inte. Hade varit kul att höra åsikten från någon högre upp i hireakin om Challes snorkiga attityd som media och supportrar verkligen är bra PR för klubben...

Verkar som om Challe borde gå på både en och två charmkurser och framförallt inte lyssna på så mycket sur-Hardy.

Anonym sa...

Ökad öppenhet? Om vad? Challe ska prata när det finns något att prata om. Jag älskar mitt lag, vill du veta allt dom händer rekommenderar jag dig att sätta dig i styrelsen. Om inte får du hålla tillgodo med information när ett kontrakt är klart = när det finns något att rapportera!!!

Marie Hallman sa...

Till allihop: Det är ju ingen som har begärt att han ska rada upp namn eller exakt hur långt de har kommit med precis varenda tänkbar värvning. Däremot skulle han - utan att det på något vis stör hans arbetet/DIFs möjligheter att värva -kunna berätta tex vill DIF ha in en eller två backar till.
Alla agenter vet det redan och Stockholmare med andra borde ju fatta att ingen annan klubb lägger upp sina förhandlingar/värvningar efter hur många backar DIF värvar.
Det finns med andra ord saker man KAN berätta utan att skada processen.
Mackan är dessutom lagkapten ellerl var i alla fall.
Jag tycker inte det är orimligt att bara tala om vad som gäller - på ett trevligt sätt.
Det hade räckt med ett: När det gäller Marcus Nilson finns det en tvist runt hans kontrakt. Jag kan inte gå in på vad den gäller vi får se hur det går.
Typ.
Vill man inte prata med media kan man ju använda sin hemsida men där har man inte heller lagt ut dessa två enkla meningar. Klart som fan att folk undrar då kring en spelare som är/var kapten, har/hade två år kvar på kontraktet på en hög lön.
Det är ändå fansen som betalar hela kalaset och någon typ av öppenhet - om inte annat på hemsidan - går det faktiskt att ha utan att för den skull äventyra något.
Kolla på tex Malmös hemsida. Där det kommer en veckouppdatering från deras sportchef en gång i veckan. Utan att det på något sätt sänkt/förstört arbetet.
Jag tycker fansen är värda det.

Stockholmare sa...

"Det hade räckt med ett: När det gäller Marcus Nilson finns det en tvist runt hans kontrakt. Jag kan inte gå in på vad den gäller vi får se hur det går.Typ.": absolut och du är nog också klipsk nog att greppa att om han skulle säga sanningen så skulle det på något sätt Skada Dif eller uppröra fansen. Att ens antyda att Challe vill något annat än det bästa för Dif kan inte och kommer aldrig att vara annat än konspirationsteorier. Du får gärna tycka att det är tråkigt för fansen att inte få mer detaljerad info men antyd inte att Challes fokus ligger på annat än Dif eller att hans intentioner skulle vara att "inte vilja ta till sig" vad fansen vill ha. Det är i alla fall för mig inget annat än smutskastning.

Pluggen sa...

Tack Marie, du är bäst, jag kan förstå Challe i sak om att man inte kan kommentera vissa saker, men det finns väl fan gränser?! Nu påminde han mest om Bosse Ringholm...

Marie Hallman sa...

Stockholmare: Jag citerade honom korrekt. Det är knappast smutskastning. Och jag tycker han kunde ha varit betydligt mer öppen, tex om antal backar, målvakter, när han skulle vilja ha truppen klar. Såna saker som ändå är någon typ av info som fansen uppskattar men som inte stör värvningsprocessen.

Fansen vill känna sig delaktiga! Jag ser inte felet i det men jag tror inte Challe alltid fattar själv vad som krävs för den där delaktigheten och uppenbarligen tycker många fans att en större öppenhet gentemot fansen skulle ge en större delaktighet.
Det får man respektera även om man (som du) inte tycker det.

Sedan tror jag självklart inte att han sitter och vill vara dryg gentemot fansen som någon slags strategi eller medvetet beteende, typ nu jäklar ska de få.
Har aldrig påstått det heller. Men tyvärr kan en människas svar uppfattas som dryga oavsett om det var personens avsikt eller inte. Det skulle ju Challe själv kunna tänka på.

Marie Hallman sa...

Pluggen: Tack du! Jag håller med dig, fast Ringholm var i en klass för sig!

Kristofer, Kungsholmen sa...

Jag har också försökt luska i sedan nya lagbygget började, i hur Djurgården kommer spela och tankar kring av det om Challe. Visst undrar man om Mackan, målvakt osv osv.

MEN det som Challe säger/spekulerar i såhär tidigt på sommaren kan han BARA få äta upp senare. Challe är inte dummare än så. Däremot vet jag att han försöker fixa det här och har ett jäkla hästjobb nu och framför sig. Svaren kommer förr eller senare, vi kommer inte stå utan målvakt eller spelidé i augusti.

Marie Hallman sa...

Kristofer: Jag tror också han fixar det, Challe har gjort ett hästjobb hittills. Men jag tror också det är viktigt att hålla fansen underrättade om det som GÅR att berätta och hur många spelare man vill ha in på olika positioner går tex att berätta, jag tycker det är lite synd att han inte gör det.