fredag 1 juni 2012

Silly season SSK: Robban Carlsson lämnar Malmö

Det har varit snack om det här länge och nu är det klart. Robban Carlsson lämnar Malmö och bryter efter ett - som det står i pressmeddelandet - gemensamt beslut kontraktet.

Robban gjorde 41 pinnar i Malmötröjan förra säsongen och beskrivs på Malmös hemsida som "Oerhört viktig spelare för laget. En ledande karaktärspelare som krigade och kämpade i varenda match."


”Det känns tråkigt att Robban inte kommer att vara kvar hos oss men det är ett ömsesidigt beslut vi har tagit och vi har absolut inga hard feelings mot varandra.” säger Malmöbossen Patrik Sylvegård i pressmeddelandet.

Och en kämpe är han ju. Jag såg att LT fått tag på Nygårds (upptaget när jag ringde) som inte visste något om det här förrän nu när det precis blivit klart och därför varken hade tagit ställning till vad SSK vill i frågan eller hunnit ringa mr SSK.

Robban själv konstaterar i LT att han kan tänka sig såväl elitserien som allsvenska, att "det finns ju vissa klubbar man spelar i hellre än andra men jag har ingenting på gång" samt "får man ett erbjudande får man ta ställning till det då". 

Nog lär han få erbjudanden. Kan inte tänka mig annat. Robban är ju inte någon elegant snajdare men en bra powerforward som borde ha en del att välja på nu när alla fått veta att han är ledig.

4 kommentarer:

Peter sa...

Hoppas det inte är upptaget hos Nygårds hela kvällen...

- Vill givetvis veta om Nygårds tänker erbjuda Robban ett kontrakt?

- Finns det andra spelare som blivit erbjudna kontrakt?

- Vilken position har dessa? (Nygårds själv har ju sagt att det ska in tre backar och två forwards?)

- Är det någon som är väldigt nära kontrakt? Kan vi förvänta oss ett sms-pling snart?

- Hur kommer det sig att SSK alltid är sent för att inte säga sist med att spika sin trupp?
Förra året spelade vi hela säsongen med en till två centrar kort.
I år har vi som sagt tre backar och två forwards kvar att värva och vi närmar oss midsommar. Malmö som åkte ut tre veckor efter oss och har haft köpstopp fram till i tisdags har snart sin trupp klar...

Fråga gärna Nygård om de diskuterat någon eller några av följande namn också:

- Josh Soares
- Mattias Carlsson (har han koll på hur operationen gick?)
- Dragan Umicevic
- Rok Ticar
- Marcus Bohman
- Nils Andersson

Tack på förhand!!!

laka sa...

Har skapat en FB grupp vi som vill ha hem robban gå med i den.
http://tinyurl.com/d6cztww

Marie Hallman sa...

Peter: Ska pröva nästa vecka.Tror dock inte han kan gå in exakt på alla detaljer som du önskar. Som tex vad SSK erbjuder Robban om de nu gör det.

laka: Kul! Ska ta upp det!

Peter sa...

Marie>>Låter bra det. Ser fram emot intervjun. Jag är dock inte så intresserad av VAD utan mer OM Nygårds kommer erbjuda Robban ett kontrakt.

Men som sagt ser fram emot nästa vecka. Du brukar leverera!