onsdag 29 augusti 2012

Anton Forsberg: " Första matchen som vi jobbar som ett lag"


 
(Anton Forsberg visade hur bra spel han har i sig. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

SSK har varvat sina målvakter. Efter 1-7 torsken mot Örebro var det desto skönare för Anton Forsberg att kliva av med en 3-2 seger över Västerås. Spelet satt precis där det skulle, han var tät, läste spelet rätt och stod för ett flertal matchavgörande räddningar:

– Ja det (en seger) var otroligt skönt. Jag har väntat på den här revanschen ett tag nu och det är egentligen första matchen som vi jobbar som ett lag och spelar som vi ska göra. Så det var otroligt skönt, ett steg i rätt riktning, konstaterar Forsberg.

SSK-målvakten knäckte VIK med snabba plockar, benparader och stod framför allt rätt mestadelen av matchen. Jobbade lugnt och metodiskt – gjorde inte minst i tredje perioden – en rad kvalificerade räddningar på små intrikata försök från Västerås att flytta honom ur läget. Men Forsberg stod kvar och täckte hela ytan istället för att lämna luckorna som hemmalaget sökte.

Han minns bara en räddning själv, den i andra perioden då Västerås spelade en diagonalpass från höger till vänster, direkt pass tillbaka vänster till höger och skott i det som VIK hoppades skulle vara en lucka men då stod SSK-keepern i vägen där också.

– Det är skönt att få komma tillbaka och göra en bättre match den här gången. Det var väldigt frustrerande senast, så det här var otroligt skönt, säger Forsberg.

Nu vann ni dessutom äntligen mot Västerås som blev lite av ett spöke förra säsongen?
– Ja, det är klart att det är en träningsmatch men det är skönt att veta att man kan slå dem! Så att det är bara att spela på samma sätt sedan, det är väl det man kan ta med sig (från den här matchen) in i serien. Räddningarna bygger ju ett självförtroende också och målvaktens spel bygger mycket på självförtroende så det här betyder oerhört mycket.

Om du jämför den här matchen med 1-7 torsken – vad är det som är största skillnaden i spelet?
– Framför allt så var alla piggare och spelet generellt var bra mycket bättre än den matchen. Vi håller positionerna, i passningsspelet och jobbar tillsammans. Man kör inte det där individuella utan jobbar som ett lag hela tiden och kämpar hela vägen ut.

Inga kommentarer: