onsdag 15 augusti 2012

Challe Berglund "Jag tror han fick kalla fötter helt enkelt"


Djurgården hade som ni säkert minns skrivit kontrakt med Steve Valiquette som aldrig dök upp. Och frågan man ställt sig sedan dess är ju vad fan hände? Djurgården hade en pressträff under onsdagen, där svarade Challe Berglund på just den frågan:

– Jag tror att han fick kalla fötter helt enkelt.


Men för att ta hela Valiquettestoryn från början så började allt – enligt Challe Berglund - med att DIF fick tips om amerikanen. Djurgården kontaktade sedan målvaktstränaren i Columbus för att få omdömen. Och fick tillbaka ett mejl med både för och nackdelar kring Valiquette. Längst ner i brevet konstaterade Columbus målvaktstränare att Valiquette i sin tur nämnt att han funderat på att slut och bli målvaktstränare:

– Då knuffade jag hans namn åt sidan naturligtvis, säger Berglund.

Men Valiquette hade haft Stefan Lunner som målvaktstränare i CSKA. Lunner hade bara gott att säga om amerikanen och när Valiquette visade sig vara sugen på ett tvåårigt kontrakt som skulle innebära en förlängning om DIF går upp i elitserien kändes en signing klockren.

– Lunner sa att har han skrivit två årskontrakt då är han (Valiquette) definitivt sugen men han var nog inte så sugen för dagen efter att jag skickade över flygbiljetterna till honom så kom det ett mejl att han nog inte var så sugen längre för han hade ont i ljumskar och knän och det var väl det som hände egentligen. Då skickade jag ett mejl till hans agent och frågade att vad fan är det frågan om? ”Nä men det är inga (skade)problem” sa han, då ställde vi in det kontraktet helt enkelt. Då gick vi över i jakten på en ny målvakt sedan hittade vi Chet.

Så Valiquette var alltså klar redan i kvalserien?
– Nej men om vi hade gått upp så hade kontraktet förlängts i ytterligare ett år och då känner man ju att han verkligen är sugen på att spela, när han ville komma tillbaka.

Och vad hände sedan?
– Jag tror det blev konkret plötsligt när han (Valiquette) fick se biljetterna. Jag skickade ett mejl med biljetterna till honom och Dustin (Johner) samtidigt och då blev det väl konkret att ojdå jag ska åka om fyra veckor eller något sånt. Jag vet inte. Men jag är tacksam ändå att han kom på det på engång, så att han inte kom hit och sedan sa två veckor senare att jag har ont i ljumsken och ena knäet känns dåligt då hade vi verkligen suttit i en dålig sits.

Okej. Hur hittade du Chet då?
– När den här situationen uppstod, när vi la ut på hemsidan att hans kontrakt var terminerat, då började alla agenter höra av sig. Men jag hade redan sonderat av terrängen ganska bra och pratat lite med Lucas Bergman som är Nashvilles scout – och Lucas är ju skyldig mig en tjänst way back sedan Hörnqvist blev draftad så då sa han att jag har en bra keeper till dig.
Och då började jag kolla upp honom då, vi hade bestämt när det här hände att nu ska jag inte slänga mig över någon ny och ta första bästa utan nu ska vi verkligen kolla av marknaden, ta så många omdömen som möjligt, säger Berglund och fortsätter:

– Den som var tungan på vågen var Anders Lindbäck som har spelat med Chet i Milwaukee. Jag hade Limpan i Timrå och har fortfarande bra kontakt med honom. Och när Limpan säger att det är en väldigt bra målvakt som kommer vara riktigt bra i allsvenskan, då vet jag att han kan göra en bättre bedömning av målvakter än vad jag kan och då tog jag det beslutet att gå för honom.

– Sedan pratade jag med Chet per telefon också och fick ett bra intryck. Och om man tittar utifrån hans karriär så passar det här alldeles utmärkt. Han är 89:a, han gick i en förstarunda och att ta sig in i Nashville bakom Pekka Rinne och Anders Lindbäck har inte varit så lätt men det här är en bra omstart för honom och det är därför han är här. Han är här för att hjälpa oss att ta oss tillbaka till elitserien, spela riktigt bra hockey och i bästa fall hamnar han sedan i

Men Chet Picard har inte fått spela mycket ens i ECHL?
– Ja men det förklarade Limpan bra för mig också. De hade en annan keeper där som var i Milwaukee som hotade med att åka hem och enligt Limpan kort sagt så var det av politiska skäl, de tog ett politiskt beslut utifrån olika grunder.  

4 kommentarer:

Jimmie sa...

Grymt som vanligt Marie, det är precis det här vi vill läsa! :)

Hoppas han klarar av trycker bara och får hjälp av backarna!

André sa...

Marie du är grym!

Bästa intervjuerna på nätet, keep it up!

Anonym sa...

Riktigt bra intervju. Tack!

Marie Hallman sa...

Jimmie, André och anonym: Tack själva, det värmer :))