lördag 18 augusti 2012

EUROPEAN TROPHY DIF-FRIBOURG GOTTÉRON 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)


 (Pickard höll nollan direkt. FOTO: DANIEL PETTERSSON)

Målvakter: Chet Pickard, DIF 100 % och Benjamin Conz, Fribourg-Gottéron, 94,73 %.

Publik: 1 623 (sa speakern men det står 1 700 på ET:s hemsida)
Domare: Linus Öhlund, Tobias Björk.


(Fimpen spelade även fram till dagens mål. FOTO: DANIEL PETTERSSON)

 
BÄST I DIF  
MMM Chet Pickard, mv
MM Erik Gustafsson, b, Christian Eklund, f
M Marcus Sörensen, f, Henrik Eriksson, f,


BÄST I FRIBOURG GOTTÉRON:  Benjamin Plüss, f.

FÖRSTA PERIODEN: 

 


 (Det fanns ett par grillor till i förrådet. FOTO: DANIEL PETTERSSON)
 
... Fredrik Bremberg var tillbaka utan skridskoproblem tack vara materialaren Johan Kellerstams letande i förrådet. De nygamla grillorna ska hålla nu hoppas "Keller". Nils Andersson och Kim Lennhammer vara hemma och vilade upp sig efter fredagens smällar. Enligt doktor Bengt är det en veckas vila som gäller. Ludwig Blomstrand vilade också efter att ha fått en lårkaka mot Bern.

… Chet Pickard fick göra sitt första ”riktiga” ingripande i DIF-tröjan efter 3.50 då Brugger fick iväg ett bra skott från blå som kanadensaren tog hand om på ett stabilt sätt.

… Skott i stolpen av Benjamin Plüss efter 5.50 riktigt nära mål där.


(Sörensen. FOTO: DANIEL PETTERSSON)
… Klart mer spel än gruff av Fribourg om man jämför med matchen mot Bern. Det innebar ju även högre fart, bra att få testa på det också och mer för målvakten att göra.

… Första utvisningen kom efter 8.30 då Linus Arnesson inledde sin försäong med DIF med hakning.

… Fribourg pressade på hårt men fick ingen riktig ordning på sitt pp som slutade mållöst.

... Bara en minut efter att DIF klarat av ett rörigt men aningen svettigt boxplay kom nästa utvisning. Lagstraff på grund av för många spelare på isen. Även här låg Fribourg på och snurrade runt DIF-kassen men Djurgården försvarade sig bra och gästerna fick inte till någon riktigt bra box nu heller.

…Det är ju lite intressant att kolla in nye Chet Pickard. Och i första perioden – som var hans första i match på stor is ever– så såg det helt okej ut. Lite osäker ibland i positionerna men helt okej med tanke på att det är just första matchen. Han kom dessutom in bra i matchen ju längre tid som gick och avslutade riktigt bra med bland andra några fina plock.

(Henrik Eriksson ångar på.  FOTO: DANIEL PETTERSSON)
… Bra läge för Henrik Eriksson efter 13.30 men skottet går över.

… Lite hafsigt spel från båda lagen i första, högre fart än i går men också svårare för båda lagen att få full kontroll över puck och passningar.


(Fimpen är minst sagt inne i spelet FOTO: SARAH CARLSSON)
ANDRA PERIODEN

… Mittenperioden hann inte mer än börja så hade DIF ett skott i stolpen som jag tror det var Fredric Weigels signatur på.

 (Trångt framför FG:s målbur. FOTO: SARAH CARLSSON)

…Michael Holmqvist var sugen på mål, var fram i gröten och högg par, tre gånger på Conz efter lämnad retur.

… Djurgården fick första pp i andra men det var inte alls lika bra spel som i går mot Bern. Möjligen en kombo av försäsong och att Fribourg Gottéron försvarade sig med klart bättre spel och disciplin än Bern.

… Philip Holm körde lite slalom i F-G försvaret men lyckades inte fullfölja sin attack riktigt.

…Pickard hade en arm och ett ben lite överallt ett tag i mitten av andra då det blev rejält rörigt framför honom. Var som en bläckfisk och sög åt sig allt till publikens applåder.

… Bra läge efter 10.22 för Jimmie Ölvestad som får på ett hårt skott men skjuter en bra bit bredvid.


(Sörensen är steget före.  FOTO: DANIEL PETTERSSON)
…Såg ut som Sörensen försökte trycka upp pucken på bladet, sådär som man fångar upp den vid en zorro, bakom FG:målet men då kom det  någon i vitt och blått och lade sig i det försöket som kom av sig helt.

… Fin plock av Pickard efter 15.34.

…Stolpskott av Erik Gustafsson efter 17.15, som är på insidan av stolpen. Publiken hann till och med skrika jaaaaa precis när pucken for ut igen.

(Henrik Eriksson jublar efter 1-0.  FOTO: DANIEL PETTERSSON)
…1-0 (19.41) Henrik Eriksson (Christian Eklund, Erik Gustafsson) Eklund sätter upp Gustafsson vid tekningscirkeln, han spelar tillbaka pucken i banan till Fimpen som skjuter, Eriksson sticker fram klubban och knackar ner och in pucken på tennis.(Målmys.  FOTO: DANIEL PETTERSSON)
TREDJE PERIODEN
… DIF fick inleda sista perioden i PP då  det blev en utvisning omgående för FG men det pp:et var inte mycket att skriva hem om. Synd. Eriksson konstaterade i pausintervjun att DIF stod på hälarna i första men tryckte ner FG i andra och skulle fortsätta med det. Här hade man verkligen chansen att sätta den prägeln på tredje men lyckades inte.

… FG:s klack var inte lika stor och barbröstad som Berns men några var här med flaggor och banderoll. Stort ändå att de tar sig hit för en träningsmatch! (Jo det är ju det fast det är turnering).

… Det syntes för övrigt att båda lagen hade en kvällsmatch från i går i benen, riktigt seg tredjeperiod från båda håll.

… DIF hade en radda pp i slutet av matchen men fick  inte till någon bra pp uppställning, det var istället FG som jagade kvittering i boxplay.

…nära 2-0 när Erik Gustafsson sköt utanför i slutminuten. FG plockade ut keepern i slutminuten och jagade frenetiskt men DIF kastade sig, täckte skott, slet som bävrar och belönades med andra segern på två matcher och en första nolla för Pickard i hans första match i DIF tröja och på stor is dessutom.


 (Henrik Eriksson.  FOTO: SARAH CARLSSON)
Skotten i matchen: 19-32 (4-10, 12-11, 3-11)

Inga kommentarer: