torsdag 23 augusti 2012

FÖRSÄSONG BJÖRN MELIN: " Bra att få känna på det"


(Björn Melin nöjd med spelet generellt så här långt men mindre nöjd med torsdagens torsk. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

AIK har en del nya spelare att få in i laget och en del nya pp formationer att slipa på. Och det fick Gnaget sannerligen göra mot Skellefteå i en träningsmatch där domarna tränade på att blåsa konstant också.

Men det finns fördelar med det med konstaterar Björn Melin:


-Om man inte får känna på pp och boxplay under matcherna på försäsongen så vet man inte riktigt var man står så det är bra att få känna på det så vet man vad man ska jobba på, säger AIK forwarden.

Så fast det kändes lite sönderblåst så blev det ett bra träningstillfälle ändå?
-Ja man får se det så, visst det kan vara lite tråkigt ibland men man får se det så med.

Förlusten mot Skellefteå var AIKs första eller andra, beroende på om man räkna med den här inofficiella matchen på träningen i tisdags kväll mot Salavat Julayev, där ryssarna vann med 7-3. Innan dess har Gnaget vunnit mot Gotland united, Modo och Leksand. Och så här långt är känslan:

-Bra! Jag har en bra känsla, absolut, sedan har vi lite saker vi måste fila på, som power play och lite såna där speciella situationer som vi  hade jobbar på under matcherna

Hur har du kommit in i spelet, börjar du hitta din roll och så?
-Absolut det känns riktigt bra i kroppen och jag har bra känsla med tycker jag, det är bra.

Melin var en av tre AIK spelare som gjorde mål i den inofficiella träningsmatchen i tisdags kväll:

-Det var i pp, vi spelade in till Hynning som spelar runt sin back, jag går på mål och styr in pucken.

Hur stod ni upp annars mot Salavat? Det är ju dem ni möter nu på lördag?
-Jag tycker vi gjorde en bra match, det kanske rann iväg och det som stod på tavlan till slut (3-7) speglar inte matchen (i tisdags mot Salavat) riktigt. Jag tycker att viägde största delen av första perioden sedan växlade de upp lite. Men de är ett väldigt duktigt lag, det ska sägas också och då hängde vi inte med riktigt. Vi fick lite övermod och då small det bara sedan var det svårt att komma tillbaka.

Sett utifrån de matcher som spelats, vad borde ni nöta extra på tycker du?
-Lite pp kanske, få in lite mer skott på mål, såna grejer är viktigt

Vad tycker du om försvarsspelet så här långt?
-Jag tycker det ser ganska bra ut, tycker jag. Blir bättre och bättre kan jag känna även om det givetvis finns lite smågrejer att jobba på där också. Jag tycker att laget jobbar väldigt hårt i alla fall, det är en bra signal tycker jag.

Inga kommentarer: