lördag 18 augusti 2012

FÖRSÄSONG PICKARD: " Jag tar puckarna bara helt enkelt "


 (Chet efter debuten med hållen nolla. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Första matchen någonsin på stor is och debut på hemmaplan. Då tog nye målvakten Chet Pickard 32 skott, höll nollan och bidrog stort till Djurgårdens andra raka seger av två möjliga.

– Jag tror inte det är så stor skillnad för målvakter vilken isstorlek man spelar på. Det är nog en större omställning för utespelare och kanske för målvakter som kommer härifrån och ska testa liten is, säger Pickard.

Det är många som undrat hur det ska gå men en bättre start än vad DIF-keepern fick är ju omöjlig att få. Efteråt skrattade han mest, svetten lackade något brutalt och mjölksyran kändes rejält i benen efteråt.

– Det är så klart en bra start att hålla nollan men just nu är jag mest trött. Det var bra att få spela en hel match igen, killarna spelade bra framför mig, blockerade många skott så det var riktigt bra. Fansen var bra också, det var kul att se fansen leva sig in i matchen, säger Pickard.

 (FOTO SARAH CARLSSON)

Han vill inte lyfta fram nollan eller sin egen insats över huvudtaget:
– Äh jag är självklart glad över min och lagets insats. Men det viktigaste var att vi vann, sedan var det bra för mig att få ta många skott tidigt så att jag kom in i matchen. De sköt mycket i första perioden och i slutet av matchen, det var bra. Och givetvis är vi glada över två raka vinster den här helgen!

Nu mötte ni ju ett bra spelande lag, jämnfört med Bern i första matchen i fredags?
– Ja de här killarna var ganska crisp. De åkte mycket skridskor, snabbt, la bra passningar, hade en del riktigt bra spelare, sköt mycket och gick hårt på kassen så det var en bra match. De spelade som ett lag och det gjorde vi med, det var två bra lag där ute i kväll, det var bra hockey tycker jag. Och det var en rätt intensiv match faktiskt för att vara andra matchen på försäsongen men vi lyckades bra inte minst för att killarna täckte skott och kastade sig framför alla puckar som kom. Det var nästan lite playoffkaraktär på matchen fast det var bara andra matchen för säsongen. Det var kul, säger Pickard och spricker upp i ett enda stort leende.

Det här var faktiskt första gången i livet som han spelade match på stor is. Det år han var med i JVM spelades mästerskapet på liten is i Nordamerika och någon collegehockey på stor is har det inte heller blivit någonsin. Det märktes inte. Och det var inte heller anpassningen till spel på stor is som kändes svårast:

– Nej, det svåraste var nog det faktum att det var första matchen för mig för säsongen och då blir man lätt trött i benen. Jag kände av tröttheten i benen tidigt och det tror jag alla spelare gjorde i båda lagen, det är ju så det är under de första matcherna, för alla. Det var nog det svåraste.

( FOTO DANIEL PETTERSSON)

Vad förväntade du dig innan matchen?
– Jag var lite nervös, det var ju ändå första matchen i ett nytt lag, men det var bra att stå vid sidan av i går (mot Bern då Reideborn stod i mål) och se spelet, att få se den lite annorlunda spelstilen mot vad jag är van vid. Jag tycker i och för sig inte att det är så stor skillnad (mot spelet i Nordamerika), jag tar puckarna bara helt enkelt. Sedan är jag nöjd med vårt spel – både offensivt och defensivt- l i båda de här matcherna.

Det såg ut lite i början av matchen som att du fick kolla lite vad som händer och hur spelar de här typ?
– Nja, nä men det tycker jag inte jag gjorde så mycket egentligen. Det är ett lite annorlunda spel framför kassen visst är det så, med en hel del folk som bökar där och slänger runt passningar och en hel del screening för att skymma och stå i vägen men jag kände mig rätt säker. Det enda som var lite ovant var att här spelar man mer bakom nätet och det var en hel del spel bakom målburen, eller chanser som började där och det gör det lite svårt att se pucken så jag fick jobba mycket med blicken och med att flytta huvudet från sida till sida väldigt snabbt i de situationerna. Jag tappade väl pucken ur sikte för någon tusendels sekund där vid några tillfällen men det kommer gå bättre och det funkade rätt bra nu med trots allt.

 ( FOTO DANIEL PETTERSSON)

Hur viktigt är det mentalt för dig att få inleda med att hålla nollan?  
– Det är viktigt så klart men det allra viktigaste var att laget tog sin andra raka vinst. Sedan om vi vinner med 5-4 eller 1-0 är inte huvudsaken utan det är att vi vinner. Det är det vi är här för att göra – vinna varje match. Sedan är det så klart bra för mitt självförtroende med en nolla och givetvis tar jag hellre vinst med 1-0 än att det slutar 8-7 så det är en bra start, och speciellt inför hemmafansen. Så det är bara köra på i samma stil framöver även om jag ju knappast kan hålla nollan i varje match men jag kommer definitivt ge laget chansen att vinna varje match i alla fall.


3 kommentarer:

Henrik sa...

Bra intervju som vanligt fru Hallman!

Anonym sa...

Man tackar!

Jojo

Marie Hallman sa...

Henrik o Jojo: Tack :)