söndag 26 augusti 2012

Johan Strömwall " Lite av vår matchoträning lyste igenom"


(Strömwall tror på bättre matchtempo på onsdag. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Tredje raka förlusten för SSK som åkte hem från Karlskoga med 2-5 efter en minst sagt hackig match med utvisning på utvisning åt båda håll:

– Som vanligt i Bofors så är det stökigt och bråkigt och lite småsmutsigt spel hela tiden. Men det visste vi om innan, säger SSK-tränaren Johan Strömwall.


Niklas Arell gjorde 1-0 för BIK efter 12.19 och det tog ända till 14.58 in i andra innan Ziga Jeglic reducerade till 1-4 med sitt tredje mål under försäsongen. Emil Billberg gjorde SSKs andra mål, 2.54 in i tredje men närmare än 2-4 kom inte SSK. Istället avslutade BIK:s Henrik Björklund målskyttet 9.04 i slutperioden med sitt 5-2 mål.

– Det var en klar förlust. Jag tycker att lite av vår matchoträning lyste igenom. Vi har inte spelat sedan förra onsdagen (15 augusti borta mot Örebro), utan har bara tränat och saknade de här sista 10-20 procenten som går upp när man är i match, i tempo och i hårdhet, i närkamperna med slag över armar och såna grejer. Det var Karlskoga mer vana vid än vad vi var, säger Strömwall.

Avsaknaden av matchtempo kom såklart inte som någon överraskning. SSK-spelarna har ju tränat hårt med Chicago Blackhawks prospects i Scaniarinken under en vecka.

– Nu har vi en matchvecka med tre matcher så att vi saknade matchtempo… det var nästan väntat att det skulle se ut oss. Vi har lärt oss mycket idag, den här förlusten var en bra lärdom för oss.

Viktigaste grejen att ta med sig?
– Att det är många bra lag i den här serien. Det känns bra att spelarna får veta det, sedan var det framför allt bra tempoträning att få spela en match.

Det blev som sagt en del gruff också. SSK åkte på två tiominuters utvisningar för missconduct. BIK Karlskoga drog också på sig utvisningar för bråk. Men det var inte riktigt så livat som det låter menar Strömwall.

– Det var inte mycket att snacka om egentligen men domarna varnade oss båda lagen att fortsätter det så här så blir det tior och sedan fortsatte gruffen – inget fult, mest fasthållningar och smågruff och så- och då kom det tior.

Juniorbacken Niklas Pavel åkte på sin andra tia för missconduct på tre matcher?
– Ja men han var inblandad i mycket framför mål. Han var inte någon som startade upp något utan stod upp och varje gång var det andra som drog i gång gruffet och fick straff de med.

Okej, nu har ni tre förluster på tre matcher. Var står ni någonstans sett utifrån det du såg i kväll mot BIK?
– Så här långt så var första matchen av de tre den klart bästa. Sedan har vi varit lite sega men det tror jag beror på träningsbelastningen. Nu har vi farten innan efter den här matchen så i de andra matcherna den här veckan ska vi hitta ett vägvinnande spel.

Vad saknas mest?
Det sista snäppet i matchtempot. Vi blir lite sena i en del situationer.

Och släpper in många mål!
– Ja det (saknaden av matchtempo) är en del av det.

Vad har funkat bra tycker du?
– Jag tycker att några av de unge killarna klarat sig bra, som Emil Djuse och Robin press. De vågar spela, vågar hålla i pucken och spela passen, de ser bättre och bättre dag för dag. Sedan var det ett glädjeämne i dag att Robban Carlsson gjorde comeback och var vår stabilaste forward.

Om du ser fram mot premiären, var är ni i förberedelserna då?
– Vi är väl inte riktigt redo än men den här matchveckan blir viktig. Jag väntar mig att vi tar stora kliv nu. Jag vill att vi ska vinna matcher, man spelar för att vinna och vi behöver en framgångsupplevelse. Vi tror att vi är på rätt väg. Och tycker väl framför allt att det ska bli skönt med lite matcher!

Men ni har tre förluster av tre möjliga, tror du det sätter sig i skallen på killarna?
– Nej, det spelar inte så stor roll även om man så klart hellre hade haft vinster. Men det finns fördelar med det här läget också – att man inte blir för kaxig och att man håller fötterna på jorden.

 Den här träningsveckan med Chicago, hur nerkörda är ni efter den?
– Alltså det har ju framför allt varit mycket volym. Många timmar på isen och för varje pass så sitter det kvar lite resttrötthet till nästa och man blir segare. Det har varit mycket såna småmatchsituationer på träningarna, en mot en, två mot en och så vidare och så har killarna fått jobba mycket med närkampsspel men det är bra. Jag tror vi kommer bli fräschare fort nu och när vi får träna på matchtempot så kommer vi komma in i det snabbt, säger Strömwall.

BIK Karlskoga fick för övrigt en straff. Den tog Sebastian Idoff i Södertäljemålet:

– Killen försökte göra en dragning men Sebbe täckte ut pucken bra så att den gled utanför.

FOTNOT: SSK möter Västerås i Enköping på onsdag och Almtuna i Uppsala på fredag

4 kommentarer:

SSK-Fan sa...

Riktigt kul att se hur Strömvall bemöter Pavels 10minutare. Vem förutom Pavel backar upp resten i SSK? Riktigt imponerad över honom.

Patrik Borup sa...

Tyckte att Pavel var en positiv överraskning även mot Örebro och då speciellt i första perioden innan han drog på sig en 2+2+10. Han stod upp bra och även när han fick straffet så var den målvakten han stod upp för.

Kareinen sa...

Reagerade lite på en sak Marie:
SSK åkte på två tiominuters utvisningar för missconduct. Västerås drog också på sig utvisningar för bråk.
Var Västeråsare i Karlskoga och bråkade på isen? :)

Marie Hallman sa...

SSK-fan:Bra fråga, men det var väl fler som stack in näsan här och där så nog finns det fler.

Patrik:Det är ju dubbelt det där, man ska stå upp men helst så smart att man inte får en tia... men ibland går det kanske inte att undvika

Kareinen: Det är jag som skrivit fel,ska ändra. Hade kommande match i huvudet. Sorry, bra att du sa till.