fredag 24 augusti 2012

Marcus Sörensen: " Vi gjorde lite misstag och det drabbade oss hårt "


 
(Sörensen på Hovet förra helgen. Då blev det vinst, på fredagen en tung förlust borta. FOTO DANIEL PETTERSON/ARKIV)

Två fina vinster hemma, men mot första bortamatchen slutade med förlust (2-6) mot Liberec på liten rink i Tjeckien.

– Vi var med ganska bra i första perioden, sedan tappade vi ganska mycket puck på fel ställen så att de fick gratislägen. Då var det bara för dem att smälla upp puckarna i krysset, konstaterar Marcus Sörensen.


Han och Ludwig Blomstrand är på hotellrummet och funderar lite på hur det kunde gå som det gjorde. Och Ludwig kan i alla fall glädja sig åt att ha gjort ett av de två målen, en reducering till 2-6 i slutminuterna. Tim Eriksson gjorde första målet då han inledde målskyttet i matchen.

Och Ludwigs mål kom efter att David Lidström skjutit ett backskott, sedan petade Ludwig in pucken – enligt Marcus. Frågar man Ludwig själv så smällde han upp pucken i krysset… blir svaret, med glimten i ögat där nerifrån Tjeckien.

Det är aldrig kul att förlora men humorn har de ju kvar i alla fall.Vilket i sig är viktig för att hålla uppe stämningen i laget.

Men hur såg spelet ut då? Inget vidare visar det sig. Så här beskriver Sörensen själv hur det såg ut:
– Så mycket spel blev det inte från vår sida, vi hade inte så mycket puck. Och när vi hade den var det bara dumpa ner den så fick de börja om igen. Och det blir ju svårt när det var liten rink och de (Liberecspelarna) var stora som hus. Och när de fick en massa gratislägen av oss.

 Djurgården hade 1-1 efter första perioden. I andra kom raset då Liberec fick in fem puckar, varav de tre första målen kom inom tre minuter mellan 6:e och 9:e spelminuten.

Blev det panik där eller?
– Nej, vi drabbades inte av panik men vi gjorde lite misstag och det drabbade oss hårt.

Jag (Marie) blev lite förvånad över att inte Chet stod i mål, han har ju spelat på liten rink hela livet?
 – Jo men det var faktiskt vårat (utespelarnas) fel att det rann iväg. Adam gjorde flera bra räddningar.

Var det ovant med liten rink?
– Jo, det blir ju lite speciellt. Pucken går mycket fortare och det var inget skönspel direkt. Sedan ska det (storleken på rinken) inte ha någon betydelse för om man vinner eller förlorar utan man måste rätta sig efter vad som händer. Och jag tycker det är kul med liten rink, det händer mycket då.

Vad sa ni efter matchen?
– Att vi var med i första men sedan rann det iväg på grund av våra misstag, men misstag händer, det är de man lär sig av. Och vi tar med oss sista perioden, den vann vi med 1-0 i alla fall.

Vad lärde ni er nu då?
– Att på liten rink måste man skjuta mer, gå mer på mål, spela mer rakt hela tiden. I Sverige kan man ju dra lite svängar hit och dit, på liten rink får man ingen tid över huvudtaget. Sedan kommer det ju inte så ut så här – med liten rink och så - i allsvenskan.

Om det är liten rink i morgon också är lite oklart. Det får visa sig när laget kommer på plats i morgon. Att älta den här matchen är ju ingen idé, det är trots allt träningsmatch även om det finns pengar att vinna och Djurgården självklart tar matcherna på allvar.

 – Det viktigaste är ju ändå att vi får ihop alltihop (i spelet) så att det är klart till allsvenskan. Sedan försöker vi ändå vinna varje match så klart, vi vill gå så långt som möjligt i European Trophy.

Hur tycker du spelet funkar så här långt då?
– Jag kan ju bara prata för vår femma och vår femma känns riktigt bra. Jag har ju Fimpen (Christian Eklund) och Henke (Eriksson) i femman och båda jobbar jättehårt. Det är bara att hänga på och jobba lika hårt. Sedan har Fimpen varit len och lagt lite flippmackor och Henke har ett bra skott så det känns bra.

Ja vad har hänt med Fimpen?
– Jag vet inte men han har nog tränat hemma i smyg. Han har blivit riktigt bra men fusktränar, avslutar Marcus Sörensen skämtsamt med glimten i ögat.

Inga kommentarer: