onsdag 15 augusti 2012

Träningsmatch Örebro-SSK 7-1 " Vi fick inget att stämma överhuvudtaget"


Sju insläppta mål och bara tio noterade skott framåt. SSK blev överkörda av Örebro i säsongens andra träningsmatch.

-Det var inte vad man hade hoppats på i sin första match, men det kan bara bli bättre nu, konstaterar Anton Forsberg.


SSK-målvakten var back up mot Linköping i första matchen, nu fick han äntligen komma in och spela. Tyvärr med ganska dålig hjälp av utespelarna:

-Det kändes som att vi inte var med riktigt överhuvudtaget. Vi såg trötta ut och jag var inte med heller. Det var en dålig match från vår sidan, vi fick inget att stämma överhuvudtaget.

Hur kan hela laget vara så trött?
-Jag vet inte men vi har tränat hårt, vi känner av att vi har tunga ben men det är försäsong och då ska det var hård träning också. Men det gäller ju att vi kämpar hela matchen ut, det måste man kunna göra även om man är trött i benen. Det kan ju bli såna här matcher när man är trött även under säsongen.

Ni hade ett mål upp efter första, när kände du att ni la av?
-Det kändes väl inte som att vi la av så men det kände som att vi inte var där och ville spela, då när det började rinna i väg.

Örebro fick in några snabba i andra, hade 4-1 efter två perioder och vann med 7-1. Efter matchen tog sig laget ett snack för att räta ut saker och ting:
-Vi kom väl överens om att det här var dåligt och att så här dåligt kommer det inte vara fler gånger. Det kommer hända att vi har tunga ben annars också och då gäller det att vi kämpar hela vägen ut och spelar smart i stället, säger Anton Forsberg.

Han minns inte när han åkte på en sån här brakförlust senast för även om det blivit jobbiga förluster så har det inte handlat om sju mål i baken. Av de sju mål som gick in nu tycker han att han kunde ha haft fyra:

-Om jag hade varit på topp.

Hur hanterar du sånt här då?
 -Nämen när matchen är över försöker man bara glömma och gå vidare och tänka framåt. Det som är gjort är gjort, det går inte att ändra på det nu.

Fanns det något som kändes bra i laget då?
-Hm, nja, det är ju svårt att säga att någonting kändes bra i en sån här match som man mest försöker glömma. Men det var ju bättre att en sån här match kom nu än i serien, så är det ju.

Enligt Örebros speaker hade ni endast tio skott framåt, kan det stämma?
-Ja det tror jag. Vi var inte med alls och vi var inte så mycket i deras zon heller och när vi var i deras zon så kontrade de på oss istället…

Nu såg jag inte matchen men enligt LT:s rapportering hade bland annat Fleury och Lundberg varsitt riktigt bra skott, det ska ha varit en tre, fyra chanser som kunde ha gått in?
-Ja så var det ju men de räknas ju tyvärr inte som skott när de gick över och utanför men det studsar inte vår väg. Det är bara att komma hem och jobba på det så löser vi det.

Hur har det känts annars, rent generellt för din del?
-Det har känts bara bra! Målvaktsträningen har fungerat bra och jag är inte speciellt orolig efter den här matchen, det är bara att fokusera framåt.

 SSK:s tränare Johan Strömwall har tidigare aviserat att laget kommer köra målvakterna lite omlott i början vilket innebär att Sebastian Idoff  står nästa match. Tufft för Forsberg som får revanschera sig på träning i stället.

-Ja det är klart att man vill stå direkt men det är bra att båda är igångockså. Det är tempo och tajming som är viktigt att få in nu annars kommer man fel i situationerna. Man vet ju hur det funkar också så det gäller att förbereda sig så man är redo när läget att spela kommer oavsett när det kommer.

Noterbart i matchen är ju att Niklas Lihagen, som fick hjärtstillestånd i december 2009 på isen och som opererats tre gånger efter det var tillbaka på isen och gjorde två mål i comebacken. Snacka om kämpe!

Noterbart två: Stefan Ridderwall stod i Örebros mål. Det enda mål han släppte in gjordes av Fredric Andersson som ju även nätade i första matchen.

Här är målskyttarna:
Period ett:
1-0  Henrik Löwdahl (Marcus Weinstock)
Period två:
2-0  Thomas Enström (Emil Kåberg)
2-1 Fredric Andersson
3-1 Anders Eriksson (Kalle Olsson)
4-1 Niklas Lihagen (Johan Wiklander)
Period tre:
5-1 Niklas Lihagen (Johan Wiklander, Kalle Olsson)
6-1 Calle Åsell (Bobbo Petersson)
7-1 Marcus Weinstock (Henrik Löwdahl)

Fotnot: Målskyttarna är hämtat från liverapporting på nätet så jag kan inte garantera att alla assist stämmer.

3 kommentarer:

Berra sa...

Enligt rapporterna hade det inte spelat någon roll om både Lidström och Chara spelat framför Forsberg. Han borde ha tagit åtminstone fem av Örebro-målen och två av dem var riktigt, riktigt billiga. Och som någon skrev en kommentar till följande text: http://marieshockeyblogg.blogspot.se/2012/07/nedrakning.html

Forsberg har problem med höga puckar. Precis som det står där var det bara för Örebrospelarna att skjuta högt så gick precis allting in. Inte så lätt för forwardarna att hitta energi framåt när man har ett jättesåll i kassen och släpper in det ena billiga målet efter det andra.

Nygårds gör bäst i att värva en stabil förstekeeper till säsongsstarten. Det kommer inte ens bli playoff med paret Forsberg/Idoff mellan stolparna.

Marie Hallman sa...

Berra: Okej ord och inga visor.Nu har jag inte sett matchen bara läst liverapportering och enligt den var alla ungefär lika dåliga

Anonym sa...

Örebros målskyttar:
4-1 Lihagen ass. Wiklander och Simon Olsson.
5-1 Lihagen ass. Wiklander och Simon Olsson.