TRÄNINGSMATCH VÄSTERÅS-SSK 2-3 (1-1, 0-2, 1-0)

MÅLVAKTER: Lars Johansson, VIK, 88,46 % och Anton Forsberg, SSK, 93,10 %

MM Robin Press, b
M Damien Fleury, f.

BÄST I VIK. Kevin Weiskog, f.

FÖRSTA PERIODEN
…SSK har haft svårt för VIK tidigare. Man förlorade samtliga fyra matcher mot Västerås i hockeyallsvenskan förra säsongen, blev nollade i två av matcherna och gjorde ett mål varderai de övriga två. Målskyttarna då, Robert Sabolic och Andreas Dahlström.

… SSK hade dessutom tre raka förluster av tre möjliga nu på försäsongen inför kvällens match:  2-3 mot LHC på övertid, 1-7 mot Örebro och 2-5 mot BIK Karlskoga. Och hade nu äntligen lite matchtempo i benen när de gick in för match. Det märktes stor skillnad på tempot direkt jämfört med matchen innan berättade spelarna efteråt.

… Spelare som saknades: Fredrik Sonntag (rehab), Mattias Carlsson (rehab) Gustaf Björklund (landslagsspel), Jacob Dahlström (rehab). Juniorbacken Niklas Pavel ersatte liksom Victor Gustavsson.

… Andreas Hjelm inledde matchen med två minuter för crosschecking efter 1.27. Men VIK fick aldrig till någon bra box framför Anton Forsberg.

… Kort efter att SSK blev fulltaliga åkte VIK på en utvisning i stället. Men SSK gjorde inte heller något vidare av den.

… Damien Fleury var mållös inför matchen, såg sugen ut och testade ett skott efter drygt åtta minuter av första men det landade rätt i magen på Lars Johansson.

…0-1 (9.27) Thom Flodqvist (Emil Billberg, Tony Lagerström) VIK-försvaret går bort sig helt, målvakten Johansson går mot sin vänstra stolpe stolpe, då blir Thom Flodqvist sopren vid målvaktens högra och kan i lugn och ro lyfta upp pucken i nättaket.

… Robert Carlsson proppar Västerås Christoffer Björklund så att det dånar i sargen, applåder på den.

… 1-1  (13.48) Kevin Weiskog (Marcus Kinisjärvi) Weiskog som kritade på ett treårs a-lagskontrakt före matchen, lirkar i tung trafik framför Forsberg in kvitteringen. Jag såg lite risigt men det var en retur som han tog hand om.

… Utvisning på Tony Lagerström för tripping med ett par minuter kvar av första. Tog ett tag och en del vrål från VIK-fansen på läktaren innan domaren blåste.

…Västerås fick avsluta perioden i fem mot tre sedan Emil Lundberg ökat på antalet SSK-are i utvisningsbåset. VIK hade totalt en minut på sig att spela fem mot tre och det fem mot treöverläget hängde då med 38 sekunder i andra.

ANDRA PERIODEN
…SSK fick som sagt inleda i boxplay, Västerås låg på hårt men Anton Forsberg var riktigt tät och fin längs stolpen när Brady Leisenring fick en kanonchans.

…Kalasräddning av Forsberg när en Västersåsspelare (tror det var Mikael Zettergren) får ett kanonläge efter två diagonalpass framför SSK-målet. Kunde ha blivit öppet läge där men Forsberg läste spelet bra och täppte till den chansen på bästa sätt.

… 1-2 (11.23) Fredric Andersson (Emil Djuse) Spel i fem mot fyra. Skott av Fredric på blå som touchar något framför Johansson och slinker in. Det här var Anderssons tredje mål på försäsongen.

…Fleury fortsatte jaga sitt första mål i SSK-tröjan, bra skott men pucken styrs/går över i mitten av andra.

…Västerås jagade kvittering och .pressade stenhårt mot Forsberg som fortsatte göra en bra match och stå på rätt ställe. Läser spelet bra, fint positionsspel och en mycket nöjd Columbusscout (det är de som draftat Forsberg) på läktaren.

…1-3 (17.44) Robin Press (Johan Andersson, Damien Fleury) spel 5 mot 4. Snyggt pp mål som avslutas av ett direktskott från målvaktens högra tekningspunkt.

TREDJE PERIODEN

… Öppet mål för VästeråJonte Berg men han lyckas slå i luften, ramlar omkull, försöker frenetiskt få till ett skott men vid det laget hade SSK-målvakten behärskat lagt beslag på pucken.

…Blir lite tjatigt men Forsberg fortsatte rada upp fina plockar och inte minst en grym benparad under  tredje perioden.

… 2-3 (6.58) Kevin Weiskog (Fredrik Winge) Winge åker runt målet och sprätter upp en backhand högt vid första stolpen.
...Spelet rann på rätt snabbt i tredje, bra spel och bra tempo trots att spelarna började bli trötta men inga stora chanser eller missar heller.

…Snyggaste målförsöket kom i slutet, i short hand för Västerås när VIK kom två mot en med Forsberg. Kenneth Bergqvist gör en snurrfint, passar diagonalt över till Viktor Mårtensson som tog i … och sköt över.

…Västerås plockade målvakten i slutminuterna, SSK försökte sig på ett skott i tom kasse men pucken var inte ens nära att gå in.

…SSK- som förlorade samtliga fyra matcher mot VIK förra säsongen i hockeyallsvenskan, kunde sedan jubla åt försäsongens  första seger och en skön markering mot Västerås inför den kommande serien. Segern var för övrigt tränare Johan Strömwalls första seger över VIK som ledare – vilket han glatt påpekade efteråt.

Skotten i matchen: 29-26 (7-10, 10-9, 12-7).