lördag 22 september 2012

Berglund till TT: " Min insats var riktigt dålig"



 
(Patrik Berglund. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Jag var i Södertälje för TT:s räkning på SSK-VIK och det blev såklart extra fokus på Berglund i matchen. Hittar ingen bra länk så här har  ni TT-texten:


TT/SÖDERTÄLJE

Västerås kom till Södertälje med tre raka vinster och lockoutade NHL-spelaren Patrik Berglund i laget. Då kom säsongens första förlust (1_4).
- Skittråkigt. Jag är ju en vinnare så det här är jättesurt, säger Berglund till TT.


Den Västeråsfostrade forwarden är först ut av de NHL-spelare som nu kommer in i hockeyallsvenskan och elitserien på korttidskontrakt under NHL-lockouten.

21-åringen bad själv om att få spela mot SSK, placerades direkt i förstakedjan mellan Mikael Zettergren och Kenneth Bergqvist men några poäng från Berglund blev det inte trots att han var delaktig i alla spelsituationer under matchen precis som det är tänkt framöver:

- Absolut, jag spelar ju första och andrauppställningen i både boxplay och powerplay där borta med men det är stor is här, det får man skylla på när man har varit där ett tag, säger Berglund till TT.

Han var pirrig inför premiären, är medveten om alla förväntningar och satte ödmjukt ett hårt betyg på en femgradig skala:

- En etta. Min insats var riktigt dålig. Stundtals så fick man några lägen men vi tappade mycket i början det tog energi från mig med. SSK var desperata efter tre förluster och på hemmaplan, det är självklart att de kommer ut och spelar sin bästa hockey. Det var väldigt simpel hockey men det är så man vinner matcher.

TT: Extra bittert att segersviten tar slut när du äntligen får vara med?
- Ja, vi vill ju fortsätta det här tåget. Grabbarna hade sagt att de skulle spara ut skägget tills de förlorade, nu kom förlusten för tidigt. Det hann inte ens växa ut skägg på några, konstaterar Berglund besviket till TT.

SSK jublade istället åt sin första seger för säsongen och det utan NHL-spelare i laget. Men Södertäljeklubben har under sommaren fört diskussioner med NHL-spelare med SSK-förlutet:

- Vi hoppas ju få in några men har inte fått några klara besked än. Vi har bland annat pratat med Tom Wandell som varit väldigt het på att komma hit men nu har han fått ett annat erbjudande från KHL som är lukrativt för honom så han funderar och ska ta beslut på måndag, säger SSK:s sportchef Per Nygård till TT.

SSK hoppas nu främst på Nicklas Grossman och Carl Hagelin.

- Grossman har sagt att han är positiv till att spela i Sverige sedan får vi se om det blir SSK eller någon annanstans. Hagelin tror jag är intresserad av spel med oss, men han måste kolla igenom lite skatteregler först. Vi får se sedan.

MARIE HALLMAN/TT 

Här är lite extra snack som inte fick plats!



Patrik Berglund om…

… att kastas rätt in i seriespel utan träningsmatcher före:

”Det var svårt att andas därute, det var svårjobbat, SSK var desperat och jobbade hårt också. Jag visste att varje säsong, hela tiden, så är det sån här syra direkt och sånt flås, man vet att det ska hända men får ändå en chock när man kommer ut på isen.”

…hur han har förberett sig inför första matchen:
”Jag kom hem i måndags morse, haft en lagträning på 30 minuter och två gånger på is själv med en målvakt, därför jag ville spela idag så for t som möjligt, jag vill komma igång och spela matcher. Du kan träna och träna och tärna men du måste ha det där matchtempot för at komma in i det,  det är något som måste stökas över.”

…varför det blev debut just på fredagskvällen mot SSK:
”Jag fick bestämma själv när jag skulle spela och tyckte att det var lika bra att komma in i det direkt.”

…att han fick ökad speltid allteftersom matchen gick och utöver fem mot fem och pp även  spelade boxplay i slutet av matchen:
”De såg väl att jag kunde röra min stora stjärt några meter till innan matchen var slut så…”

…att han satte in en fet propp på en SSK-spelare i början av matchen:
”Det är väl så där man vill komma in i matchen och visa att man är här också.”

…känslan inför matchen:
”Pirrigt har det varit absolut, man vet ju att man kommer ha höga förväntningar på sig, det är man ju där borta med men där är det inte mig man pratar om utan andra spelare. Höga förväntningar ska man ha på sig men det gäller att ta det ödmjukt och fortsätta jobba hårt.”

2 kommentarer:

Thomas Sjöholm sa...

Berglund kommer att bli nyttig för VIK, var så säkra. Hans axeltackling på Robban var mäktig. Han gjorde också flera sköna dragningar och lurade upp SSK-spelare på läktaren. Han påminner lite om M. Sundin faktiskt.

Det verkar som om det kan bli tufft att få hit ens någon NHL-spelare. Men en Grossman på backplats skulle verkligen behövas.

Det mest positiva var ändå Forsbergs målvaktsspel!. Lugn, stor och snabb. Kan mycket väl bli en stormålvakt av den killen!.

Marie Hallman sa...

Sjöholm: Ja han måste nog få några matcher på att spela in sig, ligger ju efter på den punkten. Grossman och Hagelin verkar ju positiva i alla fall, bara hoppas på dem!
Håller med om Forsberg, kan han hålla sig på den här nivån som mot VIK så blir det bra.