tisdag 25 september 2012

Douglas Murray in da Hovet!

(Douglas Murray på Hovet i morse. FOTO DIFHOCKEY.SE)

Douglas Murray flög in till Sverige i går, hann inte mycket mer än landa så var han på plats på Hovet. Sugen som få så klart passade han på att åka av sig lite trötthet när DIF värmde inför Oskarshamnsmatchen i kväll.

Jag hade tyvärr ingen möjlighet att vara på plats på värmningen men Djurgårdens hemsida var såklart på plats och gjorde en bra intervju.


Murray säger bland annat så här i intervjun:

... Om känslan att vara på plats:
"Det är speciellt kul att vara runt grabbarna men den rätta känslan kommer runt första matchen"


...När han kan tänkas debutera: 
"Tidigast fredag men då ska allt kännas rätt jag var inte så kaxig på isen i dag."

...om formen: 
"Träningarna har varit väldigt sporadiska har tränat lite och flugit fram och tillbaka till New York i tre veckor."

... sin känsla för Djurgården:
"Jag har vuxit upp med den, det hade inte spelat roll om jag hade spelat juniorhockey med dem eller inte. Det… är så klart att det lägger till minnena men jag har gått på Djurgårdsmatcherna så länge jag kan minnas med morfar (Lasse Björn, maries anm). Vi missade inte en match, han planerade ju sitt schema runt hemmamatcherna så det är något jag har vuxit upp med och något som ligger nära hjärtat."

...skillnaden på NHL och HockeyAllsvenskan:
"Ja det är större ytor så det går absolut inte att vara lika aggressiv, det är något jag får tänka på ordentligt, det är något jag alltid försöker vara men här kan man nog gå bort sig ordentligt om man försöker jaga för många tacklingar och så men blir nog lättare att svara på efter första matchen än nu."

...vad han hoppas ge publiken:
"Vinster, så länge man vinner är alla glada."

Ska bli kul att se hur domarna hanterar spelare som Douglas Murray. En tackling och match penalty eller får man smälla på? Typ. Han är ju tung som få så det låter och kan se obehagligt ut även om tacklingen är korrekt. Fixar domarna här den bedömningen? Blir som sagt intressant.

Kul att Murray och Patric Hörnqvist som också är på väg in stod vid sitt ord så det inte bara var snack om klubbkänsla, nu visar de den istället. Båda har ju boende, bil med mera fixat hemma i Stockholm - antar jag - så förutom försäkringen borde det inte bli några merkostnader för DIF.

Skulle vara intressant att veta hur DIF finansierar försäkringarna med tanke på vad man tidigare sagt om vilka medel som finns för att ta in spelare. Tyvärr vill DIF inte gå ut med den informationen. Kan vara för att en eventuell extern finansiär inte vill skylta med sitt namn, vilket i sig också är synd. Var stolta att ni hjälper till i stället - kan jag tycka.

FOTNOT: Hela intervjun hittar ni här.


Inga kommentarer: