torsdag 6 september 2012

EUROPEAN TROPHY DJURGÅRDEN-TAPPARA 3-5 (1-0, 1-4, 1-1)



 
(Tappara har gått bra i ET, blev för svåra även för DIF. FOTO SARAH CARLSSON)

MÅLVAKTER:  Chet Pickard, DIF 82,76  % och  Pekka Tuokkola,Tappara 88 %.
DOMARE: Wolmer Edqvist och Christer Lärking.
PUBLIK:  1 047
PLATS: På Hovet.

BÄST I DIF 
MMM Erik Gustafsson, b.
MM  Marcus Sörensen, f.
M   Christian Eklund, f.
 
BÄST I TAPPARA:  Juha Leimu, f.

FÖRSTA PERIODEN:
… ”Bara” fyra spelare borta för DIF: Nils Andersson (knäskada), Tim Eriksson (vilar), Timmy Pettersson (vilar), Fredrik Weigel (spel med J20)

… Tidigt pp för DIF när Tappara åkte på en hakningsutvisning redan efter 1.10. Men DIF gjorde inte så mycket av sitt överläge. Gick lite för långsamt tycker jag.

… Lite kul ändå att finländska laget hade 15 minst sagt ihärdiga fans på plats. Högljudda också.

… Rätt bra fart ändå på båda lagen i inledningen. Tappara hade även några lägen där en eller två spelare verkligen dök på mål och med lite tur hade kunnat forcera in en puck.

… Ludwig Blomstrand flyttar man inte på så lätt men han fälldes och fick åka på magen längs med isen på Tapparas kortsida med en finländare liggandes på ryggen utan att domaren reagerade


(Chet Picard.. FOTO SARAH CARLSSON) 
 

…Vaken räddning av Pickard efter drygt sju minuter då Tappara drog isär DIF försvaret, sidledspassade och sköt ett skott där kanadensaren var med och fick på plocken trots att han redan låg på mage på isen.

…Inte så jättebra att mosa en lagkamrat mot sargen! Såg väldigt tilltrasslat ut när Erik Gustafsson och Marcus Sörensen krockade bakom Tapparas målvakt.

…Rapp plock av Pickard när DIF hade sitt första boxplay i matchen och Juha Leimu fick i väg en häxpipa precis vid tekning nere i DIF-zonen.


(Glädje efter 1-0. FOTO SARAH CARLSSON) 
 


… 1-0 (14.56) Erik Gustafsson (Alexander Falk) DIF blir fulltaliga, i samma sekund som Erik Gustafsson hoppar ut på isen från utvisningsbåset slår Alexander Falk en passning till Gustafsson som kommer helt fri med målvakten, kroppsfintar och snärtar in pucken. Snyggt

… Lite humor i det hela var att Gustafsson åkte ut fast han inte var i närheten av att trippa någon. Domaren tog fel kille påpekade Djurgårdsbacken i pausintervjun efteråt. Men det blev ju något bra av det ändå.

…Riktigt bra DIF-press efter målet. Pekka Tuokkola fick slita febrilt i Tapparakassen och när han själv var helt lost ställde sig Markus Kankaanperä på mållinjen och räddade ett DIF-skott där.

 (Ölvestad jagar mål. FOTO SARAH CARLSSON) 

 

ANDRA PERIODEN:

… Måste säga att Chet Pickard jobbar bra med de för honom lite ovana sidledspassen på stor is. Till exempel när Pekka Saravo försökte styra in en puck vid första stolpen, så var Pickard där och stängde med benskyddet.

… Och bara för att jag skrev det så kom kvitteringen… Men det känns som lite hönsgård i DIF-försvaret där. Och även nästa mål för Tappara.

1-1 (4.07) Juha Leimu (Elmeri Kaksonen) Mycket folk framför, Tappara passar runt, Leimu står vid främre stolpen och styr in pucken..

…1-2 (4.36)  Juha Leimu (Jarno Koskiranta, Pekka Saravo). Hann bara gå 29 sekunder så gör Leimu igen. Rörigt framför Pickard återigen men den här gången står Leimu framför mål, gör en 180 graders vändning och svingar i farten in tvåan.



(Christian Eklund.. FOTO SARAH CARLSSON) 
 

… 2-2 (7.57) Christian Eklund (Henrik Eriksson) Målvakten rensade, studs på något bakom målet ut i slottet fast på den tomma sidan där stod Fimpen och klippte till. Tuokkola stod hjälplös kvar på andra sidan.

… David Lidström täckte skott och såg först ut att ha gjort illa sig i låret men kom sedan tillbaka.

… 2-3 (10.15) Teemu Aalto (Juha Leimu, Jussi Makkonen) slagskott som Pickard är chanslös på Spel 5 mot 4.

… 2-4 (11.35) Sami Venäläinen (Juha Leimu, Elmeri Kaksonen)  Spel 5 mot 4. Såg inte vad som hände riktigt, återigen hönsgård framför Pickard och så låg pucken bakom honom. Leimu var efter det här målet uppe i 2+2. Bra jobbat där…

… Fin räddning av Pickard kort därpå, pucken var på väg att slinka in igen lite snett vid ena stolpen men då slängde han sig och hann få fram spaden vid ena stolpen.

…Han blandade och gav kanadensaren, i slutet av andra åkte han ut och tog pucken, skulle passa upp men då var det Tappara spelare där så det blev en redig indianare. Som Pickard i och för sig hann tillbaka och täcka skottet på. 



(Domarna sliter hårt för att få loss Gustafsson och Kaskiranto FOTO SARAH CARLSSON) 
 

… Hann bli en fajt nere vid Tapparabåset innan pausen också. Erik Gustafsson vann väl det gruffet, då  han fick omkull Jarno Kaskiranto och prickade in några slag med handskarna på.  Blev två plus två för båda. Finländaren för hög klubba och roughing, Gustafsson enbart för roughing.

TREDJE PERIODEN:

... Fredrik Bremberg klev av efter två perioder, på grund av magsjuka. Han började, enligt Challe Berglund, att spy i pausen så sedan var det kört.

… Inte bra att stå i vägen för Elias Granath. Det fick en av domarna känna på bakom Tapparas mål.

… Måste ge lite cred till Marcus Sörensen som jag tycker försöker skapa, är avig och lurig för motståndarna att få grepp om och som kör, kör, kör oavsett vad det står för resultat.

 … PP och i slutet av det ett skott i stolpen för Tappara som verkligen satte DIF under press i det överläget där Fimpen Eklund satt i utvisningsbåset. Men Djurgården klarade av den pressen.


(Micke Holmqvist vs Pekka Tuokkola. FOTO SARAH CARLSSON) 
 

… Hönsgård nere i Tapparas målgård och den här gången är det DIF som nästan får in ett sånt där konstigt mål. Bland andra Michael Holmqvist höll sig framme och var nära att styra in pucken.

… 3-4 (10.04) Henrik Eriksson  (Erik Gustafsson, Dustin Johner) Spel 5 mot 4. Pucken gick som ett flipperspel på mål, ut, på mål, ut och så pang klippte Henrik Eriksson in reduceringen. Men glädjen blev kortvarig…

…3-5 (10.13) Jerry Ahtola (Juha Leimu, Jussi Makkonen) Rasslade bara till så hade Ahtola öppet mål och där satt spiken i kistan.Och... minst sagt imponerande match av Juha Leimu. Satt en hel drös med NHL-scouter på läktaren. Alla var där för att spana in jättetalangen Aleksander Barkov, 17 år. Snacka om bra tillfälle för Leimu att visa upp sig.

... Förlusten blev Djurgårdens första på hemmaplan under försäsongen efter två vinster vid full tid och en efter straffar.

... Lite plus till Henrik Eriksson också. Hans inställning, arbetsmoral och vinnarskallen kommer bli oerhört viktig för DIF i höst. När Hant the Tank spänt ögonen i en och förklarat vad fan som gäller då tror jag de flesta lyssnar. Respekt!

Skotten i matchen: 25-29 (6-9, 9-14, 10-6)

Inga kommentarer: