fredag 14 september 2012

Fredrik Bremberg: " Vi kan bättre allihop"



 (Fredrik Linkan Bremberg 1+1 mot Almtuna. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Han har inte synts till så mycket i poängprotokollet under försäsongen men när allvaret började var det – givetvis – Fredrik Linkan Bremberg som inledde målskyttet. För det var nummer 23 som var siste Djurgårdsspelare på pucken, inte Marcus Sörensen som det först såg ut att vara:

– Nej jag skulle passa honom men jag tror pucken gick in via Almtunabacken men… mål som mål! säger Bremberg med ett stort leende.

 (Linkan letar luckor. FOTO: DANIEL PETTERSSON)

Målet kom i pp där Djurgården puckade runt ett tag innan Fredrik Bremberg tog ta i pucken, bröt in framför mål, snurrade upp hela Almtunaförsvaret och skicka in pucken som en pass till Sörensen men träffade en Almtunabacks skridsko istället.

En medveten styrning via skridskon där?
– Exakt! Så var det, he, he, skrattar ”Linkan” med glimten i ögat.

Men det räckte inte med en pinne, det blev en assistpoäng också efter en andraassist vid Michael Holmqvists 3-0 i slutet av andra.

– Ja, jag passade Elias (Granath inne i slottet) som hittade Honken bra där med en fin pass, sedan styr han (Holmqvist) in den. Det var en fin pass av Elias!

Har du satt något eget poängmål annars? Något poängsnitt per match?
– Nej, jag har inget såna egna målsättningar men min dotter tyckte jag skulle göra fyra mål i dag men det gick inte… så hon har lite höga krav, men vi får se, säger Bremberg och ler samtidigt som han sista av alla knyter av sig skridskorna.

 ( FOTO: DANIEL PETTERSSON) 

Han står – inte helt oväntat – i fokus men även om Djurgårdsikonen var glad över segern och sina egna poäng så var han inte helt nöjd med matchen, totalt sett:

– Jag tycker det var sådär faktiskt. Det var väl lite nervositet tycker jag, första matchen och vi spelade inte alls bra. Det här spelet kommer inte räcka hela vägen och det vet vi om också, vi vet att vi måste spela avsevärt mycket bättre. Vi rör till det för mycket och bjuder in dem definitivt i matchen när vi har 3-0.

Det känns som ni tycker det är lugnt där?
– Ja sedan hade vi i och för sig ännu fler lägen i första och andra och göra mål men samtidigt så gör vi alldeles för mycket misstag i egen zon och släpper till dem.

Vad kände du mest efteråt då? Glädje eller lättnad?
– Glädje! Det är ju kul att vinna. Så det är klart att vi är glada, vi vann ju första matchen, vinst är ju viktigt. Även för publiken. Jag tyckte det var bra drag och jag hoppas folket kommer sedan också. Men vi måste vinna och vi måste spela bättre för att de ska komma också tror jag.

Jo de kommer väl inte för att se till exempel Tingsryd, era fans kommer väl för att se er vinna? Så det är ju viktigt att vinna hemma framför allt?
– Absolut, hemmaplan blir otroligt viktigt i vinter. Men det här var bara en av 52 matcher och vi har en lång vinter framför oss. Vi har olika delmål som vi har satt upp och ska vi uppnå dem så måste vi höja oss.

 (Poängkungen levererade direkt men själv håller han låg profil. FOTO: DANIEL PETTERSSON)

Vilket är första delmålet då?
– Det är att vara topp tre. Och att spela bra, stabil hockey. Oavsett vilka lag vi möter så kommer det att bli tufft. Det kommer bli kämpa och lite grishockey, säger Bremberg.

Som förutom segern kunde glädja sig över att fötterna som bråkat lite efter försäsongstestet med nya skridskor nu höll bra och känns bra.

– Ja, det var inga problem alls men som jag sa så måste vi spela bättre, vi måste spela pucken fram till varandra mycket mer. Vi har många puckskickliga spelare, det måste vi utnyttja mer nu när vi möter de allsvenska lagen. De går ju rätt hårt och det kommer lite folk här och det och det gäller att ha bra första och andrapass för att komma förbi dem och det gör vi inte i dag. Vi rör till det alldeles för mycket i egen zon. De får komma lite överallt, så vi kan bättre allihop.


Inga kommentarer: