lördag 22 september 2012

Gameday! Mora-DIF och Luleå-AIK

Bortamatcher för såväl AIK som DIF i dag. Själv sitter jag på en fotbollsarena... i Södertälje men  får väl följa upp matchern när jag är klar med TT-jobbet istället. Lite synd att alla matcherna börjar samtidigt.

Djurgården får hur som helst ta emot Mora med Stanley Cupmästaren Anze Kopitar i laget. Han är inte uppsatt med brorsan Gasper som jag trodde utan står i en kedja med Christofer Schumacher och Jens Holmström. Lite lätt surrealistiskt, om Morakillarna ursäktar.



Kommer bli en del att göra för DIF:s backar tror jag, och inte blir det bättre av att Timmy Pettersson saknas. Han kom ju tillbaka i spel i slutet av matchen mot SSK senast trots den fula tacklingen men saknas alltså nu, enligt DIF hockeys hemsida då han har ont i kroppen sedan senast och därför får vila den här matchen. Bara hoppas det inte är något allvarligare än så, DIF behöver de få rutinerade backar de har ju.

Jag tror därmed att det blir en del att göra för Chet Pickard men hela laget får väl göra som SSK i går, ta extra tändning av utmaningen och vinna även utan NHL-spelare i laget.

AIK är uppe i Luleå. Esa Pirnes saknas fortfarande mellan tvillingarna men Joakim Nordström gjorde det bra senast där. Är lite trist att Pirnes saknas redan nu i början av säsongen, man är ju lite fundersam på hur det är med kroppen och vad den pallar på grund av finländarens ålder. Bara hoppas det inte blir allt för mycket frånvaro där.

Är i övrigt inget större att anmärka på i AIK:s laguppställning utan bara för fansen att hoppas att den där trepoängaren kommer nu. Underlättar ju om AIK kan öka farten lite i början, låta bli att ta utvisningar på slutet... och om det blir sudden hålla sig från utvisningsbänken då med så det åtminstone finns en fair chans att ta hem bonuspinnen.

Jag är som sagt på fotboll samtidigt som hockeyn spelas. Får se hur jag följer upp det, är lite tokigt när det krockar men det är som det är så det får bli så här i dag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Be inte om ursäkt Marie. Du är alltid vår bästa hockeyreporter! /S

Anonym sa...

Nej, nu skiter ja i att se gnaget dom pengar man har slösat på att se ett skitlag, felvärvat Josefsson,frisk,Melin är så dåliga så dåliga och att ens sportchef skriver bästa truppen på länge på hemsidan gör mig så illamående, varför ljuger Gozzi för sig själv för?. Alla vi supportrar vet att truppen är så försvagande, kan du fixa en intervju eller något med gozzi för annars kommer det inte bara vara jag som sluta gå och se AIK behövs nyförvärv!!. Råder dig att kolla på svenskfanas forumet, Marie vi supportrar förtjänar att ha en intervju med GOZZI hälsa han detta är du snäll.

Marie Hallman sa...

Anonym: Ah tack du! Mest lite frustrerad själv när jag inte hinner med allt!

Anonym: Har försökt göra en vettig intervju med GOzzi sedan i våras. Men lyckas aldrig boka honom. Enstaka frågor går bra men visst vore det bra att få sitta ner med honom. Nu har jag lite tajt med tid själv också. Så vi får se när det blir, om det blir.