måndag 3 september 2012

Perra Jonnsson: " Vi går hela vägen"


(AIKs tränare Perra Johnsson. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Mer AIK… elitserien hade som väl ingen missat upptaktsträff i dag. AIK var först upp på scenen och tränaren Perra Johnsson sa bland annat så här om…

… hur det var att komma till sin nya klubb:
– Det märks att det är en stor klubb med mycket och starkt intresse runtikring. Sedan delar vi arena med ett annat elitlag och lite andra grejer som händer (på Hovet). Lagen ute i Sverige, som har en egen arena, de har det lite lättare.


… vem som ska göra målen framåt:
– Bröderna Ahlström har överraskat och imponerat på mig, vi har testat lite olika centrar men Esa (Pirnes) passar bäst med dem, sen går (Fredrik Hynning) mot en ny vår. Och så har vi många unga som vill utvecklas.

… han kommer ändra mycket eller lite i AIK:s spel från förra säsongen:
Vi kommer inte att göra något omvälvande utan den intensiteten och aggressiviteten som redan fanns ska vi behålla.

… om sitt eget guldtips:
– Jag kom till en klubb där jag lärde mig snabbt att det finns en ambition att ta oss hela vägen, så det finns ingen anledning att ändra på den inställningen. Så jag säger väl att vi går hela vägen.

AIK hade även med sig lagkaptenen Dick Tärnström som instämde i Perra Johnssons tips:
– Vi har en vision att vinna guld och det tror vi på.

Han sa även så här om säsongens lag:
– Vi kanske inte har världens mest namnkunniga lag och det har vi inte haft de två senaste åren heller men vi har unga spelare som vill utvecklas.

2 kommentarer:

Calle sa...

Fågel eller fisk? Ska bli riktigt intressant att se vad Perra gör med laget. Bara hoppas på att han kan behålla den underbara fart och intensitet som laget spelat med de senaste åren, framför allt i bp och i anfallszon. Kör hårt!!

Håller tummarna för en grymt bra säsong! :)

Marie Hallman sa...

Calle:Ska bli intressant. Jag tror att de två assisterande plus Gozzi kommer ha stort inflytande på spelet också. JAg tippar topp fyra i serien hur som helst.