tisdag 18 september 2012

Sebastian Idoff: " Ett fall framåt i alla fall"


(Sebastian Idoff. FOTO SARAH CARLSSON)

Tredje raka förlusten – trots ett spel som blivit bättre för varje match.

– Det är lite synd att vi inte kan få in en puck till. Men det är mer en blandning av oflyt och att de har en bra målvakt i Pickard. Vi borde kunna utnyttja vårt spel i pp bättre, men den här matchen var ett fall framåt i alla fall, säger Sebastian Idoff.

Han tog 25 av 27 skott och har en målvaktsprocent på 93,10 men det är inget han är nöjd med alls:

– Nä men vid första målet missar jag när jag ska slå undan pucken, jag slår undan den lite halvdant det skapar kalabalik som i sin tur resulterar i ett baklänges mål. Vid andra målet är det ett skott från ingen vinkel alls som går in under armen. Den är jag verkligen inte nöjd med, säger Idoff självkritisk.

(DIF har precis gjort 1-0. FOTO DANIEL PETTERSSON)

Om du ser till hela laget då?
– Vi gör en – generellt – bra match men Djurgården spelare bra och har en väldigt bra målvakt (Pickard).

Om man ska se framåt, vad var bra?
– Framför allt defensiven! Vi spelade ett bra försvarspel och släppte inga frilägen utan de samlade vi upp och så hade vi bra boxplay.

Om du ser till samtliga tre matcher ni spelat, var det här ett fall framåt?
– Ja absolut. Det blir lite speciellt när det är derby men från vår sida var defensiven mycket bättre nu, man kan inte klandra backarna för målen. Sedan var Robbans (Carlsson) line riktigt bra och även Engans (Jonas Engströms kedja). Så det känns som att vi börjar hitta kemin nu. Och jag tror att Jesper Thörnberg kommer bli ett bra tillskott som kommer in med mycket energi, säger Sebastian Idoff.

Det syftar på är ett låneavtal mellan HV71 och SSK där SSK får låna forwarden Jesper Thörnberg – lillebror till Martin Thörnberg – som en ersättare för Mattias Carlsson som har en långtidsrehab. Thörnberg ska vara stationerad i SSK i första hand, inte flänga fram och tillbaka mellan SSK och HV71. Och Idoff gillar beslutet att ta i Thörnberg.

– Jag har mött honom några gånger, då har han alltid gjort mål på mig… så det ska vara skönt att få ha honom med sig istället för att möta honom. Han är en avig och bra skridskoåkare med bra skott. Han har varit lite skadedrabbat men har gått bra på försäsongen så jag hoppas och tror att han blir ett bra tillskott för oss, säger Idoff.

Apropå nykomlingar så fick Migrationsverket till slut klart med nye SSK-backen Jordan Henrys papper så att amerikanen kunde vara med i matchen på Hovet.

– Han var riktigt bra. Det var säkert en anleding till att vi spelar så bra defensivt. Det var riktigt skönt att ha honom framför sig. Han spelar lugnt och stabilt, lyssnar till vad man säger. Och har ett bra skott. Jag har bara positivt att säga om honom.

(Irriterat efter Dahlströms tackling på Pettersson. FOTO DANIEL PETTERSSON)

Det som väckte mest uppmärksamhet i matchen var dock den ovårdade tackling bakifrån som Jacob Dahlström gjorde på Djurgårdsbackens Timmy Pettersson. Dahlström klippte knäna på Petterson, i hög fart vid sargen samtidigt som han tacklar honom bakifrån.

– Det är olyckligt och det ska man veta att Jacob Dahlström gör inte en människa ens en fluga förnär i vanliga fall. Nu kommer han i hög fart, Timmy kanske slappnar av lite och det i kombination med att Dala fick för mycket fart gör att det blir en olycklig tackling.  Men det fanns inga onda tankar bakom. Dala gör som sagt inte en fluga förnär annars och det var bra att Timmy Petterson klarade sig bra som det såg ut till slut.

Ni fick spela i boxplay i fem minuter där och höll tätt?
– Ja, det boxspelet var bra samtidigt som deras pp inte var så bra. Och vårat fina boxplay stressar dem till misstag, påpekar Sebastian Idoff.

Att man flyttat mållinjen den här säsongen har inte gett fler mål, tvärtom men Idoff tycker att det blivit stor skillnad på spelet:

– Man får in mer puckar mot målvakten och det blev det ett mål på (i baken) när vi mötte Mora. Och man kanske utnyttjar sargstudsar mer nu mot Djurgården. Många siktar på vallning i kortsargen istället för att skjuta direkt på mål och för att sedan kunna slå in pucken lättare med en backhand. Det är framför allt i pp som utespelarna får mer yta i zonen men jag tycker det är roligt när det händer mycket bakom mål också. Och nu är det ju trängre. Då kan man till exempel valla pucken på mål. Det gör det svårt för målvakten som får svårare att se var pucken tar vägen. Den studsar snabbt och då blir skotten lite oberäkneliga.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Flyga förnär eller smula förnär eller fluga förnär kanske? :)

Marie Hallman sa...

En smula ha ha

Marie Hallman sa...

Peter: Tog bort din kommentar. Hot går bort. Dahlström gjorde bort sig helt klart men han är ingen ful spelare normalt. Och hot får du skriva på andra ställen inte här.

Anonym sa...

Spelar ingen roll att du är pasifist Marie. Om Dougie hade spelat denna match hade motståndaren åkt från arenann i ambulans.

Peter sa...

Hot? Vad i det jag skrev, var ett hot? Men visst du gör som du vill med din blogg, och vad spelar det gör roll om han normalt sett inte gör fula grejer?

Han är ett svin som kunde ha förstört Timmys säsong och i värsta fall karriär, jag har sett en person bli förlamad för en mindre än det Dahlström gjorde, hoppas han blir avstängd rejält länge. Sen är jag rejält besviken på Strömwall som inte vågar/vill ta avstånd, utan istället säger något i stil med att Dahlström hade sagt att han inte trodde det var oviktigt, vad nu det har med saken att göra. Men jag sant antar att han menar att han tycker det är okej att man tacklar en person bakifrån 1-2 meter ifrån sargen om det inte är icing.

/Peter

Johan sa...

Det låter som Peter är en arg pojke. Tyvärr händer det sådana här tråkiga saker med jämna mellanrum i hockey. Och faktiskt, dif-spelare är inga undantag (även deras fans är kända för att göra dumma grejer ibland). Och visst måste det spela någon roll om en spelare brukar spela farligt eller inte?

Eftersom du är en så god djurgårdare kommer du säkert inte bli skadeglad över att höra att Dahlström skadade sig i tacklingen och blir borta flera veckor oavsett disiplinämnd.

Boxarn sa...

Jag har tittat på tacklingen flera gånger och försvarar inte denna handling, men i videoklippet är det inte tydligt att avsikten är att tackla utan snarare en situation som uppstår pga. Kamp om pucken där timmy tyvärr slappnar av i samma ögonblick som dala okontrollerat åker in i honom... Tilltrasslad situation som med facit i hand inte resulterade i någon allvarlig skada på timmy däremot är dala skadad...