fredag 21 september 2012

SÖDERTÄLJE-VÄSTERÅS 4–1 (1-0,2-0, 1-1)




(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Matchen: MMMM

Målvakterna:Anton Forsberg, SSK och Lars Johansson, Västerås
Publik: 2 617
Domare: Christoffer Karlsson.

BÄST I SSK
MMM Anton Forsberg, mv
MM Emil Lundberg, f.
M Damien Fleury, f &  Jordan Henry, b.


BÄST I VIK: Marcus Eriksson, f.

FÖRSTA PERIODEN:
… SSK saknade förutom Fredrik Sonntag och Mattias Carlsson även Jacob Dahlström som både var avstängd för samt blev knäskadad i samband med den idiotiska tacklingen på Timmy Pettersson senast. Däremot var HVlånet Jesper Thörnberg med i laget.

… Patrik Berglund gjorde – som förste lockoutade NHL-spelare debut för den här säsongen på isen. Började i första kedjan med Mikael Zettergren och Kenneth Bergqvist på varsin sida.

… Riktigt bra chans för SSK redan i första minuten där SSK tryckte på mot VIK målet men målvakten Lars Johansson fick upp målvaktsspaden och lyckades slå bort pucken på tennis ur röran av spelare.

… Jämnt fördelat och böljande spel inledningsvis, ett par, tre bra VIK chanser också som när Robin Nilsson kom fri mellan två SSK-backar och försökte finta bort Forsberg men där var han med.

…1-0 (7.21) Mike Bergin (Andreas Hjelm, Tony Lagerström) Passning längs med blålinjen från Hjelm, Bergin tar emot, lägger pucken tillrätta och krutar in ett slagskott mellan benen på  Johansson. Bergins första mål i SSK-tröjan. Fin skymning av Jesper Thörnberg.

..Bra läge även någon minut senare att öka på när en SSK-spelare som jag tyvärr inte hann se vem det var, pressade sig in framför Västeråsmålet och försökte trycka in pucken samtidigt som han åkte förbi VIK-kassen

…Patrik Berglund dribblade friskt men det var Kenneth Bergqvist som var fram mest vid SSK målet och försökte trycka in pucken under Anton Forsberg. Första periodbetyget för ”NHL-gästen” godkänd men utan att sticka ut åt något håll. Några fina dribblingar, en bra tackling inledningsvis. Var inte inne på SSKs mål.

ANDRA PERIODEN

 Tidigt pp för SSK som hemmalaget först hade svårt att utnyttja men med åtta sekunder kvar av överläget hände det grejer.

… 2-0 (4.17) Fredric Andersson (Emil Djuse, Ziga Jeglic) Spel 5 mot 4.  PP-uppställning, pucken fram till Andersson som stod helt ren, tog emot och bara dunkar in pucken. Emil Lundberg skymde föredömligt.

… Patrik Berglund tog sin första utvisning för säsongen efter 5.20, då han slashade  Jordan Henry i mellangärdet. Nytt pp för SSK men den här gången utan att bli lika lyckosamt som det förra.

 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

…Västerås hade redan en spelare i utvisningsbåset, då slår Stefan Warg upp klubban i ansiktet Emil Lundberg nere vid VIK-målet, mitt framför ögonen på domaren. Ny VIK utvisning såleds och SSK fick chansen att spela fem mot tre i 1.40.

…Efter en dryg minut av det överläget sätter Damien Fleury pucken i stolpen.

  Cirka 15 sekunder efter det kommer 3-0 efter snyggt samarbete i pp då två VIK spelare krockar och ramlar samtidigt som SSK kommer två mot en med målvakten. Då sitter  Fleurys första hockeyallsvenska mål i SSK-tröjan

…3-0 (15.49) Damien Fleury (Emil Lundberg, Ziga Jeglic) Spel 5 mot 3 och riktigt snyggt klappklapp spel. Jeglic kommer på högerkanten, spelar över till vänstersidan, som är på väg mot ena stolpen men han passar bakåt till Fleury i stället, han sätter iskallt 3-0 under Lars Johanssons utsträckta ben. VIK målvakten hann inte tillbaka där.

… Bra Västeråspress mot Forsberg efter målet men han stod rätt och såg så där lugn ut som han gjorde under försäsongsvinsten mot VIK. Bland andra  Marcus Eriksson hade öppet mål men sköt utanför.

TREDJE PERIODEN
…Jordan Henry får ett bra läge mitt framför Lars Johansson men pucken styrs ut av VIK-målvakten.

… Nytt kanonläge för SSK i pp efter fyra minuter men Johansson var på den pucken också till publikens högljudda besvikelse.

…3-1 (5.05) Marcus Eriksson (Victor Backman, Brady Leisenring) Eriksson får pucken på blå, fintar bort Johan Jonsson och trycker sin in på mål vid bortre stolpen.

  (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

…Robban Carlsson slet och jobbade hårt som vanligt men hade lite otur med de så kallade marginalerna. Skott i stolpen halvvägs in i andra och ett ribbskott i tredje där det blev videogranskning men även washout.

…Brady Leisenring försökte sig på en lite fräckis, att trycka in pucken vid stolpen i förbifarten, i slutet av tredje men det gick inte.

… Lundberg och Fleury försökte att gemensamt få in pucken med drygt tre minuter kvar men det gick lite för sakta och de kunde inte bestämma sig för vem som skulle ta avslutet så läget rann ut i sanden.

…Västerås plockade målvakten med 2.15 kvar, Robban Carlsson fick då en kanonchans men nej. Pucken ville bara inte in den kvällen för honom.

… SSK försökte utnyttja det faktum att VIK tagit ut målvakten men det tog ett antal försök att få in pucken innan den sista spiken i kistan kom.

…4-1 (19.42) Emil Lundberg(Tony Lagerström) Mål i tom bur och sedan kunde SSK jubla över seriens första seger.

...Eftersom jag jobbade för TT så hann jag bara göra det som skulle med där men jag ringde Anton Forsberg, SSKmålvakten, efteråt i bilen och han sammanfattar det så här: " Vi byggde vidare på det fina försvarsspelet från förra matchen, jag fick mycket hjälp idag  det blir lättare då" 

... Anton Forsberg konstaterade även att han, liksom hela laget, så klart hade koll på Berglund men inte så att han kollat in någon video, det var mer att "man vet att han kommer därifrån och skjuter mer",. Anton berättade också att han haft hjälp över segern mot VIK på försäsongen, det blir ett litet mentalt övertag. Samt höll med mig om att han spelade stabilt och väldigt positionssäkert mot SSK.

... Förra säsongen förlorade SSK samtliga fyra matcher mot Västerås. Det spöket är dött och begravet nu.

SKOTTEN I MATCHEN: 21-38 (4-9, 10-9,7-20)


Inga kommentarer: