tisdag 9 oktober 2012

AIK-MODO 0–4 (0-1, 0-2, 0-1)



(FOTO JESPERZERMAN.SE)
 
Matchen: MMM
Målvakterna: Niklas Lundström, AIK, 83,33 % och Bernhard Starkbaum, Modo, 100%
Publik: 4 556
Domare: Tobias Björk och Mikael Nord

BÄST I AIK
MMM Esa Pirnes, f.
MM Stefan Johansson, b
M Brock Little,f


(FOTO JESPERZERMAN.SE)
 
BÄST I MODO:  Mario Kempe, f, Bernhard Starkbaul, mv.


FÖRSTA PERIODEN
… AIK saknade Dick Tärnström (rygg) Patric Blomdahl (sträckning magen) Daniel Josefsson (ben) och Nicklas Jensen som var magsjuk.

…Tränaren Perra Johnson hade ändrat om i laget sedan senaste matchen, Esa Pirnes som då spelade med Björn Melin och David Lillieström matchadess nu med Broc Little och Mattias Janmark medan Björn Melin inledde med Christian Sandberg och Fredrik Hynning (Sandberg spelade ju senast med Broc Little och Nicklas Jensen medan Hynning spelade med Mattias Janmark och Rasmus Holmén.)

.. AIK har hade även en juniorkedja mot Modo med Joakim Nordström (tillbaka i spel), David Lillieström och Michael Lindqvist)

…AIK inledde klart piggare nu än man har sett på de senaste matcherna, hade ett par lägen men kom inte riktigt rätt för att få bra avslut även om man tvingade Modo att slå ifrån sig.

… Mario Kempe hade Modos bästa läge i inledningen av matchen,ett avigt backhandskott som Lundström dock läste bra. Ex-Djurgårdaren Kempe kände sig säkert hemma på Hovet…

…Bättre med publik än mot Växjö också och det satte lite prägel på inledningen, blev bättre drag både på isen och läktarna direkt kändes det som.

…AIK skapade en hel del första halvan av första som sagt och kanske berodde det lite på de omgjorda kedjorna. Broc Little verkade trivas med sällskapet Pirnes/Janmark och flög verkligen fram.


 (FOTO JESPERZERMAN.SE)

 
… AIK sköt och sköt men mötte ett uppoffrande Modo – varpå skotten mestadels hamnade på Modospelare eller utanför. Facit efter första perioden: Fyra skott på mål (Mattias Janmark, Jocke Nordström, Andreas Frisk, Oscar Steen), sex som har täckts av spelare (MacNevin, Victor Ahlström, Lillieström, Pirnes, Melin, Fredrik Carlsson, tre skott som gick utanför (Victor A, Hynning, Hynning)

…Fint klapp-klappspel av Modo avslutat av Joonas Lehtivuori, men Niklas Lundström var bra med på det spelet, trots att det zickzackade sig fram inför näsan på honom.

… Inte ett helt logiskt – med tanke på AIKs press mot Modokassen -men ett snyggt mål avslutade perioden:

…0-1 (19.15) Kyle Cumiskey (Ladislav Nagy, Morten Madsen). Madsenoch Nagy kommer på vänsterkanten, Madsen droppar pucken bakom ryggen till Nagy som i sin tur skickar pucken bakåt snett över isen till Cumiskey på högerkanten. Sedan pang, skott rätt upp i nättaket.


 (FOTO JESPERZERMAN.SE)

 
ANDRA PERIODEN
… Björn Melin bjöd Modo på en slalomtur i Övikslagets försvar. Dock utan något avslut.

…Oscar Steen var lite väl osjälvisk när han passade Oscar Ahlström trots att han hade ett bättre läge själv. Borde ha skjutit

…Kort därpå kom ett rakt, enkelt effektivt Modoavslut. Med mål som resultat.

…0-2 (2.31) Ludwig Byström (Björn Svensson, Nichlas Torp) Rakt, enkelt passningsspel som avslutas med att Byström drar in ett dragskott mellan benen på Lundström. Det var Byströms första mål i Elitserien för övrigt.

…AIK tryckte på och hade bud på mål kort efter det där, men det blev för mycket folk i målgården så spelet blåstes av för offside där.

 (FOTO JESPERZERMAN.SE)
 
… Lite för omständligt och därmed sämre spela av AIK i inledningen av andra. Men ett fint läge för Little dock, som fick en puck vid ena stolpen men inte fick riktig träff på direktskottet.

…Friläge för Esa Pirnes halvvägs in i andra, men… finländaren sätter pucken rätt i bröstet på Starkbaum.

… AIK fick en tung utvisning emot sig strax efter det missade friläget men har ett bra boxplay och redde ut det.

(FOTO JESPERZERMAN.SE)
 
… Josh MacNevin skulle slå undan pucken men slog istället undan ena benet på Dave Spina  som fick iväg ett skott liggande i luften men det blev ju straff ändå.

…0-3  (15.51) Mario Kempe (straff). Kempe kör en höger vänster, höger, vänsterfint och lyfter in pucken. Elegant, men så är han en av Elitseriens bästa straffläggare också.

 (FOTO JESPERZERMAN.SE)
 
TREDJE PERIODEN
… inleddes med en kalldusch för AIKs del

..0-4 (0.38) Dave Spina (utan assist). Spina kommer på högerkanten, skottfintar, laddar och skjuter en puck från en tredjedel av planen. Där var inte någon i AIK med alls.

… Oscar Ahlström försökte få fart på målskyttet, bröt sig in framför mål men Starkbaum höll emot.

… Fredrik Hynning kom till skott, men utifrån kanten. AIK måste in bättre framför målet. Klyscha men ganska sann för AIK skjuter väldigt mycket utifrån och ur dåliga lägen. Det tyder om inte annat alla skott som täcks av spelare på. Var ju inte så att Starkbaum behövde stå på huvudet eftersom puckarna inte kom fram till honom.

…Skott i stolpen av Marcel Müller efter 7.32 av tredje

… Pirnes hann ladda i utvisningsbåset, kom in och tryckte till med en riktig rökare. Dock från sidan, en bit ut mot kanten. Kändes som det präglade hela AIKs insats under tredje, en och en hockey, frustrerat, tar tag i det själv och så vidare och det funkar inte.

… Lika bra som AIK började matchen, lika dåligt avslutade man den. Någon med ledaregenskaper måste tag tag i och styra upp lagkamraterna under matcher som går emot. Som den här. Helt klart.

SKOTTEN I MATCHEN: 23-24 (4-7,8-8, 11-9)

Inga kommentarer: