fredag 26 oktober 2012

Andark: " Vi för en dialog om en eventuell fortsättning"



 
 (Ericsson är klar för fyra matcher med SSK men dialog förs om fler. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Nu har jag fått tag på SSK:s klubbdirektör Maria Andark, angående fyramatcherskontraktet med Jonte Ericsson

Och hon säger så här om...

… kontraktslängden fyra matcher är definitiv eller inte:
– Kontraktet är skrivet på fyra matcher sedan får vi se. Det är inte färdigdiskuterat med Jonte ännu hur det blir sedan och med tre backar borta så finns ett behov. Nu har vi tagit in Jonathan Nielsen redan  i och för sig men i och med att Fredrik Sonntag är borta också så för vi en dialog om en eventuell fortsättning. Och så gör vi så här, med fyra matcher, till att börja med.

… hon kan säga vartåt det lutar i den fortsatta dialogen?
– Nej, det går inte att gissa, det här blev klart nu i kväll. Så vi får som sagt se sedan hur det blir.

… Om de lagkamrater till Calle Hagelin som nämnts, Rangersbackarna Michael Del Zotto och Dan Girardi är eller har varit aktuella på riktigt eller bara är rykten?
– Vi har kollat en lång radda spelare som är mer eller mindre tillgängliga så de två du nämner är inte mer aktuella än någon annan. Det har varit så många namn ute, vi har tittat brett som vi alltid gör när vi letar spelare. Sedan är vi ute efter någon som helst kan stanna hela säsongen men det ser tufft ut på den punkten.

Så ni har inte fört några konkreta diskussioner med dem?
– Nej inte direkta så. Jag vet inte var det kommer ifrån och egentligen kommenterar vi bara de som är klara och inga andra namn. Undantaget från det är att vi har sagt att vi för dialog med de SSK som finns tillgängliga så som sagt jag vill inte kommentera andra namn, det är inte intressant. Vi har tittat på ett gäng olika namn men det här (Jonte Ericsson) är det som vi har nu.

… om upplägget med försäkringen är samma som för Read och Hagelin, d.v.s. SSK betalar en lön så betalar spelarna sin försäkring själva.
– Ja det är samma upplägg. Vi betalar lön så får han stå för försäkringen som han själv styr upp

… om det är officiellt vad det kostar att försäkra Jonte Ericsson?
– Nej det är inte officiellt och det är inte helt fastslaget än heller. Man kan lägga försäkringen på olika nivåer, hos olika försäkringsbolag. Olika spelare gör på olika sätt, på det sätt som passar de bäst. Det är de själva som tar fram och sköter försäkringen så vad det kommer att kosta och hur den läggs upp återstår att se.


3 kommentarer:

Lasse sa...

Tack Marie, du är bäst!

Lasse sa...

Tack Marie, du är bäst!

Marie Hallman sa...

Lasse: Tack det värmer! och tack själv för att du läser,