onsdag 10 oktober 2012

Gameday! Djurgården-Örebro



 
 (Gabbe Landeskog och Dustin Johner får spela med Fredrik Bremberg i kväll. FOTO JIMMY PETERSON)
Säsongsdebut för lockoutspelaren Gabriel Landeskog i  Djurgårdströjan i  kväll när DIF tar emot  tabelltvåan Örebro. Gästerna har bara förlorat två matcher av de nio hittills spelade – premiären mot Malmö med 0-1 och nu senast mot Oskarshamn med 2-4.

En bra uppgift för Gabriel Landeskog att sätta tänderna i med andra ord. Man skulle kunna ösa hur många lovord som helst över 19-åringen, nyss utsedd till NHLs yngste lagkapten genom tiderna men om jag ska välja en sak så är det just ledarskapet.


Inte så att han står och ryter i omklädningsrummet utan för att han visar vägen både på och vid sidan av isen. Han må vara välavlönad på väg att bli superstar i NHL men han tränar fortfarande extra efter de ordinarie träningarna och tränar alltid extra.

Jag minns inte ordagrant vad han sa när vi gjorde en intervju nu på Arlanda i förra veckan då han precis landat men sammanfattningsvis så sa han att han tidigt insett att det inte gick att träna lika hårt som de man sitter bredvid i omklädningsrummet – utan man måste träna mycket, mycket mer. Först då blir man inte lika bra utan bättre.

  (Landeskog. FOTO JIMMY PETERSON)

Skön inställning och jag vill se den av kidsen i alla fall som bangar ett fyspass för att ligga och chilla i soffan och peta sig i naveln när Gabbe Landeskog tar en träningstimme till… nu säger jag inte att de är lata slackers men självklart höjs tävlingsinstinkten och taggningen i omklädningsrummet när en snubbe som Landeskog kommer in.

Han kan ju dessutom ta och ge en passning… något som Fredrik Bremberg efterlyst lite mellan raderna på senaste tiden. Och Landeskog börjar givetvis med Dustin Johner och Linkan. Det borde bli en producerande kedja.

Alexander Wennberg – som senast var tredje länk i den kedjan – flyttas nu till en kedja med Pontus Åberg och Kristofer Ottosson. Den som får flytta på sig där är Marcus Sörensen. Michael Holmqvist och Linus Arnesson är extraspelar. Hela laguppställningen hittar ni här:

Örebro har ju fått Emil Kåberg indisponibel sedan han skurit sig på en slaktyxa (?!). Örebro lånar dock in Linköpingsforwarden Christopher Fish.

Djurgården ställer Chet Pickard i mål.  Örebro inleder med Stefan Ridderwall i mål.

2 kommentarer:

Emma sa...

Så pirrigt att jag kan spricka! Längtar =)

Marie Hallman sa...

Emma: Förstår det! Var sjukt kul att se Gabbe härja runt där på isen. Vilken spelare!!