tisdag 23 oktober 2012

Lööv " Det är ju det här med självförtroendet"



 
(Femte raka! Bilden är dock från en annan match. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Femte raka segern för SSK första poängen för Viktor Lööv som spelat bra men inte noterats i poängprotokollet förrän nu:

– Jag började säsongen ganska knackigt och inte är världsbäst nu heller men för sju, åtta omgångar sedan började det gå bättre, det måste jag säga. Jag var seg innan men då fick jag lite mer sprutt i benen och när man har sprutt i benen brukar det gå ganska bra, konstaterar SSK-backen.
 Orsaken till den knackiga starten satt mestadels i skallen:
– Det är ju det här med självförtroendet. Jag tyckte inte att det var så kul att gå och träna där ett tag. Jag fick höra under sommaren – från alla möjliga håll – att jag skulle göra än det ena, än det andra. Då börjar man tänka, kommer in fel i det och då går det sämre. Man ska inte ta in allt som alla andra säger… men sedan självförtroendet kom tillbaka har det gått bra. De tre senaste matcherna har jag väl spelat bättre.

Lööv har synts och märkts i matcherna men första poängen kom först mot Mora vid 3-1 målet som Calle Hagelin skickade in i tom kasse:

– Jag knackade pucken i sargen innan den gick till Hagelin som skickade pucken över hela planen i mål. Jag har haft lite styrningar i stolpen, såna grejer och det har väl varit lite irriterande att det inte har gått in men så är det ibland.

 Tisdagens seger mot Mora var – enligt Länstidningens reporter (och de brukar ha koll) – en stark defensiv insats. Lööv håller med om den beskrivningen, så gott som:

– Ja, men vi började lite halvknackigt. De satte hård press på oss, la pucken djupt och det blev en hel del försvarsspel för oss i första där de gjorde sitt mål också (efter 17.20 i första). Men sedan höll vi dem utanför oss, de fick inte fast oss samtidigt som vi fick ut puckarna och kunde stänga matchen.

Kul att det är bra defensiv med tanke på att ni har många skador på backen?
– Ja men det är också det här med självförtroende. I början av säsongen gick det inte så bra för vårat lag. Vi blev stressade och speciellt vi backar litade inte på varandra. Men när man får bättre självförtroende så får man ett bättre lagspel också. Vi fick bättre defensiv och offensiv och nu har vi spelat ihop lite backpar också. Det är många som är nya i lagt så det har tagit tid att komma in i det men nu börjar vi göra det.

Apropå nya backar så fick just Viktor Lööv spela med senaste nykomlingen i laget. Linköpingslånet Jonatan Nielsen hann bara träna ett pass med SSK – innan det var dags för spel i par med Viktor Lööv.

– Jag har mött honom lite i J20 så jag hade lite koll på honom redan. Han är en av deras duktigaste backar och jag har sett att vi tänker likadant när det gäller hur vi ska spela, vi kan byta lite kanter med varandra, hjälpas åt och täcka för varandra och lite såna gjejer. Så det var bara att köra.

Men blir inte det konstigt med någon man knappt träffat?
– Äh, lite nytt var det väl men man tänker inte så mycket under en match. Man gör faktiskt inte det och jag har som sagt lite koll på honom så jag visste hur han skulle spela, att jag kunde vara säker och lite på honom.

SSK:s lockoutspelare noterades – som vanligt för ett par mål. Den här gången gjorde Carl Hagelin 1-1 framspelad av Andreas Hjelm och Mike Bergin. Hagelin satte även 3-1 framspelad av Bergin och Lööv.

Moras Anze Kopitar fick däremot inga poäng med sig från Templet.

– Han gjorde lite grejer som var lite vassa men det gör ju våra NHL-killar med… Det är så stort att de är med och spelar här, de är inte i närheten av den hockey som vi spelar utan de är ju överlägsna!

Det är ju lite lurigt med Anze för antingen markerar man honom och då passar man någon annan eller så släpper man lite och då gör han mål själv…?
– Ja så är det. Typ. Men det kändes faktiskt som att han inte kom upp i den farten som han vill ha och så att kan kunde utmana. Det var bara någon enstaka gång som han kom runt och var fri vid kassen. Annars täckte vi upp de ytor som han hade behövt. Vi var tajta på mitten så han kom mest på kanten och sökte spelare.

 Hade ni snackat om honom innan?
– Ja och nej. Vi visste ju att han är skicklig så vi hade snackat lite om hur han agerar i pp. Vi vet ju att han är bra och när man ser att han är på isen då lär man ju tänka mer defensivt.

Det är ju lite sårbart det här med NHL-spelare, vad tror du händer med det självförtroende som ni har nu om de drar?
– Jag vet inte. Man kan inte säga att det inte betyder något för det gör de ju. Hur mycket som helst för oss? Men vi hade en tuff början på säsongen då självförtroendet inte var på topp, jag skulle tro att de kom in och höjde laget och då blir självförtroendet bättre hos alla i laget också. Titta bara på Hjelm, han är stekhet. Så det höjda självförtroendet kommer vi ha nytta av sedan, jag tror vi kommer ha nytta av det hela säsongen.

Inga kommentarer: