onsdag 3 oktober 2012

NHL-Lockout: Gabriel Landeskog till DIF

(Landeskog fotad under VM. Nu är han tillbaka på Hovet. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Först var en av Gabbes kompisar (back i DIF) sjukt glad på twitter, sedan bekräftade Peter Wallén som är agent och till sist skrev även DIF på sin hemsida att Gabriel Landeskog är klar för spel i Djurgården. Än så länge muntligt klar men han skriver väl under när han landar.

Jag frågade ju så sent som i söndags om DIF hade planer att ta in någon annan än Murray men fick då svaret att nej såna planer fanns inte. Så jag antar att planerna ändrades. Eller att man var rädd för att göra om samma miss som med Hörnqvist där det till slut inte blev något av skatteskäl.



Men det var då. Nu är nu och inte kommer Gabriel Landeskog! Inte riktigt samma speltyp som Hörnqvist men en klasspelare så klart och inte minst med väldigt tydliga ledaregenskaper. Det är ju inte för inte som han har utsetts till yngste lagkapten genom tiderna i NHL.

Landeskog gjorde sin första elitseriematch (blev tre stycken då) säsongen 2008-2009. I laget fanns dp - precis som nu - Fredrik Bremberg, Kristofer Ottosson, Michael Hörnqvist, Tim Eriksson, Christian Eklund, Jimmie Ölvestad, Timmy Pettersson, Henrik Eriksson och Kim Lennhammer. Plus ett gäng juniorer som kom upp lite då och då, som Gabbe, men som inte är i laget nu. Så visst känner Gabbe stora delar av laget rätt bra.

Jag skrev om Gabbes a-lagsdebut och jag blev rätt förvånad när han för ett år sedan påtalade just detta själv, att han kom i håg det menar jag! Det har hänt en del sedan dess och även om jag såg honom spela under VM så blir det extra kul att så se honom spela lite mer "vardagshockey" om ni förstår vad jag menar.

Den nygamla DIF-forwarden anländer till Stockholm under torsdagen och ansluter till laget på fredag.

Inga kommentarer: