fredag 26 oktober 2012

NHL-Lockout! Jonte Ericsson klar för fyra matcher med SSK

Det blev klart med en riktigt fin förstärkning för SSK under fredagskvällen. Förvisso bara under fyra matcher till att börja med, men ändå!

Detroitbacken Jonathan Ericsson ansluter till Södertäljelaget redan mot DIF på lördagen uppger SSK i ett pressmeddelande.



SSK har haft stort manfall på backsidan med den ena skadan efter den andra och givetvis kommer Jonte Ericsson - som dessutom har spelat några matcher med Vita hästen redan - att bli en viktig kugge i jakten på att ta sig uppåt i tabellen.

Detroitbacken kommer nu alltså att vara med mot Djurgården, Västerås, BIK Karlskoga och Leksand - samtliga lag som är med och slåss på allvar om topplatserna. Bra tajming får man väl säga.

Så här skriver SSK i pressmeddelandet:

"Jonathan Ericsson ansluter till Södertälje Sportklubb för de kommande fyra matcherna på

grund av SSK:s skadesituation på backsidan. Jonte spelade i SSK som junior och i A-laget
och återförenas nu med flera spelare från den tiden.

Ericsson ansluter omgående till truppen och spelar vid morgondagens match mot Djurgården
och stannar till och med matchen mot Leksand."

Man har även med en kommentar av sportchefen Per Nygårds:

 - Mot bakgrund av vår skadesituation på backsidan anser vi det nödvändigt att komplettera
laget med en kvalificerad back. Självklart känns det riktigt kul att få in Jonte i truppen. Han
har spelat som junior och i A-laget hos oss och vi vet därför vad vi får och att han passar bra
in i gänget. Jonte är en ju en riktigt stor, stabil och bra back med ett kraftfullt skott. Vi tar in
Jonte under fyra matcher och naturligtvis hade vi önskat att det skulle vara för resten av
säsongen, men de diskussionerna fortsätter vi med.

Finns så klart en del frågor att ställa men ingen som svarar i telefon just nu så här på fredagskvällen. Kanske kan få tag på ständigt alerte Maria Andark som är en klippa i såna här fall, återkommer om så sker annars får jag väl fråga lite i morgon då.

5 kommentarer:

Eldans tunga slagskott sa...

Precis som jag hintade om för ett tag sedan men som du avfärdade helt och sedan skrev han tillfälligt på för Vita Hästen i väntan på att SSK skulle lösa saker och ting kring det ekonomiska och försäkringen. Du borde lyssna mer på dina läsare. ;-)
Här får ett till tips - hoppas du tar det mer på allvar. William Nylander kommer att spela med SSK efter nyår. Troligen också pappa Micke men William absolut.

Eldans tunga slagskott sa...

Sent på natten här. Jag syftade på att William kommer att spela med A-laget efter nyår. Det har han redan blivit lovad med sikte på att han från nästa säsong spelar collegehockey i nordamerika och då är senior-rutin värdefullt.

Anonym sa...

Eldans tunga slagskott>> Låter märkligt. Hagelin skippade ju spel i A-laget för att det räknas som proffsidrott på elitnivån, vilket skulle gett honom avstängning i college-hockeyn.

Vad gäller Jonte manövrerar han väl först och främst för att kunna spela med brorsan om möjlighet ges. Fullt rimligt att inte fästa någon större vikt vid dina gissningar.

Heja Marie :)

//IT

singelkillen sa...

Precis, de väntar på att hela NHL-säsongen ska läggas ner.... Då hugger elitserielagen som cobror....

Eldans tunga slagskott sa...

Anonym: Du är dåligt påläst. Det är tillåtet att vara A-lagsspelare i totalt 24 timmar. En match räknas dock som en timme, så han kan spela 24 matcher, utan att bränna sina chanser för collegespel. Läs gärna på lite innan du uttalar dig nästa gång. Blir bara en massa fel annars.