fredag 26 oktober 2012

Oskarshamn satte stopp för SSKs segersvit

Fem raka segrar sedan tog det tvärstopp i Oskarshamn med förlust 1-3. Den första torsken sedan Calle Hagelin anslöt till SSK för övrigt.

Jag såg inte matchen eftersom jag var på Hovet men enligt LTs alltid lika välinformerade rapportering var det återigen strul med uppspelen och några individuella misstag som ledde fram till förlusten. SSK:s sjätte bortatorsk av sju möjliga för övrigt.

-Vi kommer ut väldigt dåligt, åker för lite skridskor. Och , ja, de var hetare, ska Calle Hagelin ha sagt till Viasat hockey i periodpausen.

Och det hjälper ju inte att han själv är som en levande tornado när inte övriga hänger på. Vet inte varför det ofta blir ängsligt just på bortaplan för SSK men kolla in den här detaljen…

Hemma är SSK bäst i serien, har vunnit sex matcher av åtta och har gjort detta med hjälp av 30 gjorda mål och endast 18 insläppta vilket ger en målskillnad på plus 12.

På bortaplan är man tredjen sämst sett till antalet vunna matcher – endast en av sju möjliga. Och vad värre är man har bara gjort tolv mål framåt samtidigt som man har släppt in 21 kassar och  har en målskillnad på minus nio.

Det låter nästan som två olika lag. Skumt att det kan vara så olika. SSK spelar ju inte så olika spel hemma och borta så det måste sitta mellan öronen.

Mot Oskarshamn blev det till slut 21-21 i skott men SSK sköt bara två mål i första jämfört med Oskarshamns åtta,  i andra var det jämnare med övervikt 10-8 till Oskarshamn. I tredje dominerade SSK skotten med 11-3. Men snacka om att ge sig själv uppförsbacke med det mönstret på skotten.

En annan intressant detalj i matchen – som ju var lika för båda lagen – var att det blev ett uppehåll på elva minuter i andra perioden sedan Damien Fleury tacklat sönder plexiglaset.

Fredric Andersson satte sedan SSKs enda mål i matchen, framspelad av… ja inte helt oväntat Calle Hagelin.

På lördag möter SSK Djurgården hemma. Det blir ett möte mellan två lag som både har fina NHL-tillskott och som båda har haft lite svårt att sätta en fast ton för den här säsongen. Det är antingen party eller vad i helvete över matcherna. För att hårdra det lite. Kan bli en intressant tillställning i Templet.