måndag 8 oktober 2012

Silly Season SSK: Henry får leta ny klubb


 (Jordan Henry fick lämna efter tre veckor. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Provspelande Jordan Henry fick inte stanna i SSK. Efter tre veckors tryout har han nu fått beskedet att det är dags att leta ny klubb någon annanstans:

Vi tycker helt enkelt att han hade en för ojämn spelnivå. Det var den största anledningen till att han inte fick vara kvar, säger tränaren Johan Strömwall till SSKs hemsida.



Henry hann spela sju matcher och gjorde ett mål och en assist, ironiskt nog i hans sista match uppe i Asplöven. Han låg på minus ett och sköt sammanlagt elva skott på mål.

Och så här säger sportchefen Per Nygårds i ett pressmeddelande:
-Vi tycker inte att Jordan har levt upp till de önskemål/krav som vi har för den återstående backpositionen. Vi har sökt och söker, efter en kvalificerad back som kan stanna hela säsongen men än så länge har vi inte lyckats. Sedan en tid tittar vi även efter andra lösningar och hoppas bli klara så snart som möjligt.

SSK har försökt övertala Nicklas Grossman att komma hem och spela i SSK under lockouten men Grossman verkar vela mellan att stanna och åka hem. Besked om några veckor, trodde SSKs ledning när jag frågade om saken i helgen.

Södertälje har nu för övrigt en EU-plats över i och med att Henry lämnar så bestämmer sig Grossman för att stanna på andra sidan pölen finns om inte annat utrymme rent sportsligt att ta in någon annan NHL-back, tex från Kanada eller USA.

Jag måste bara... nämna en detalj som inte har ett dugg med Henrys hockeyspel i SSK att göra och det är att hans tjej är en känd reality-tv-personlighet i Kanada och har varit med som skådis i Robocop! Det har som sagt inget med SSK att göra men tja, en kul detalj bara!

Inga kommentarer: