fredag 26 oktober 2012

Snabb, snabbare, Calle Hagelin!

(Calle Hagelin  snabbast i världen?! FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Världens kanske snabbaste hockeyspelare, ja det är så många i branschen ser på Calle Hagelin. Och SSKs lockoutlån säger själv att "farten är mitt största vapen".

Calle tillhör ju Rangers i vanliga fall och det som är lite extra kul med honom är ju att han INTE är stor och bitig som ju annars är lite på "modet".




(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Calle Hagelin är ju tvärtom ovanligt kort, 180 cm på höjden och 80 kilo lätt insåg Södertäljekillen tidigt att det inte gick att kötta sig fram i hockeytillvaron. Han satsade i stället på fart, tog fler steg än alla andra han tävlade med. Har i dag en helt sjuk frekvens i sin åkning. Och har ända sedan han var liten jobbat stenhårt varje pass, i varje övning, i kamp med sin storebror Bobbie och i kamp med världens bästa NHL-spelare för att bli så snabb och kraftfull i sin åkning att han blåser i från både tunga backar och tekniskt skickliga forwards.

Sedan räcker det inte med att vara snabb, att ösa på rakt fram kan många lära sig men det gäller att ha tryck i buggarna, snabba vändningar, att vara först ur en vändning, först ur en tackling, först in och först ur hörnen för att få det där övertaget som ingen annan hinner i fatt.


(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Alla ni som har chansen att kolla in Hagelin under lockouten, titta och lär hur han åker, hur han jobbar och framför allt hur han utnyttjar kraften i sin - från början ganska tunna men ack så explosiva kropp. Finns bara ett betyg på det jobbet, världsklass.


(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Jag och fotograf Johan Agen var och träffade Calle i veckan, jag bad honom köra en vändning runt mig och jag kan säga att det vindraget när han vände på en femöring. Oooooh det är så nackhåren reser sig, det bara swosch swisch blixtrade till så hade han åkt fram, tvärnitat och var på väg någon annanstans. I mitten stod jag och undrade vad som hänt - total kollision  - om jag rört mig (men det vågade jag så klart inte, stod blickstilla).



(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det där är inte med i inslaget vad jag vet men det finns en del annat att inspireras av. Det jag bara älskar med spelare som Hagelin och Landeskog är ju att trots - eller tack vare sin talang - så insåg de tidigt att de måste jobba hårdare än alla andra för att lyckas. Och de har just det där som många - tyvärr - saknar i talangväg och det är förståndet och viljan att uppoffra sig den träning och den disciplin som krävs för att nå toppen.Och det har båda gjort.


(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Inslaget ser ni på Viasat hockey coh TV10 idag i magasinet efter matchen Leksand-Asplöven. Missa inte!

3 kommentarer:

Singelkillen sa...

Missar inte det för allt i världen... :-)
Antar att du ser matchen i Scaniarinken i morgon, ser fram emot intervjuer o.d..
Bara hemmalaget vinner är jag nöjd... :-)
Kom ner till baren innan matchen så bjuder jag på en öl...

Marie Hallman sa...

Singelkillen: åh tack men jag kör bil jag! Så ingen bira för mig., Ska ju jobba, kör nyktert både i jobb och on the road.

Men blir kul match nu med Jonte som extra krydda

Singelkillen sa...

Får bli vatten då.... haha...