torsdag 29 november 2012

Fredrik Carlsson: " Starkt att åka hit med så många skador och ändå spela jämnt med HV71"




 (Fredrik Carlsson. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

En sekund för tre poäng mot serieledarna. Då kvitterade Marcus Nilson till 2-2. Snacka om kalldusch för AIK. Lite woaw det blir seger men neeeeej. Inte då.

– Ja lite så kände väl vi också, säger Fredrik Carlsson besviket.


På förhand såg det givet ut, HV71 mot AIK kunde ju bara bli en etta på kupongen. Om man såg till förutsättningarna. Men. AIK ville annorlunda. Esa Pirnes gav Gnaget ledningen i första perioden och när Broc Little styrde in en retur med 3.07 kvar till full tid så hängde skrällen minst sagt i luften.

Men den punkterade Marcus Nilson som med en sekund kvar lyckas forcera in 2-2 och ta matchen till förlängning (som sedan följdes av straffar där HV71 vann).

– Det var väl lite ”inte nu igen” känsla. För det var ungefär som mot Linköping senast även om det målet kom tre minuter tidigare. Men det känns ju som att när man ligger i botten så har man lite mer otur. Jag vet inte om det är så men just nu känns det så i alla fall.

Ni slet heroiskt, var ni värda alla tre poängen?
– Hm. Ja jag vet inte om vi var värda det för de skapar ändå chanser men när det blir som det blir att vi får ett sent mål där så tycker jag att vi stänger igen hyfsat. Så får de en slumpchans där och det blir mål. Vi kanske var lite för passiva där, säger Carlsson.

Att AIK jobbat med defensiven var återigen tydligt, man täppte igen bra och fortsätter spela riktigt bra i boxplay, något Gnaget fick göra fyra gånger på rad i andra perioden. AIK hade totalt 12 utvisningsminuter jämfört med HV71:s sex minuter. Och i andra var det enbart AIK som parkerade på botbänken. Något som Jönköpingslaget inte lyckades utnyttja, utan såväl 1-1 som 2-2 kvitteringarna kom i spel fem mot fem.

 – Vi slutar väl åka skridskor lite i andra men jag tycker vi borde ha fått några utvisningar med oss också. Jag säger inget om våra utvisningar men vi borde ha fått några med oss.

 Ska man hitta något positivt så är det väl just boxplay och det defensiva jobbet. Vad sa ni inför matchen?
– Att vi ville spela lite tajtare här än på hemmaplan och det lyckas vi bra med. Sedan skapar vi inte allt för mycket utan man får ta de chanser man får och det gör vi hyfsat tycker jag. Vi har till och med några chanser till att göra mål på. Det är skönt att veta att vi inte blir utspelade mot serieledarna på bortaplan. Det och det tajta försvarsspelet kan vi ta med oss till nästa match, säger Carlsson.

Förlängningen blev mållös och avgörandet fälldes på straffar där Jason Krog var det enda som satte sin straff i mål. Snyggt var det också med en liten snurr precis när han sköt. Broc Little var dock nära att sätta AIKs första straff när han sköt stolpe ut.

Och även om AIK-backen Carlsson är grymt besviken över de två tappade poängen är inte läget nattsvart menar han. Växjö och Rögle som är närmast ovanför förlorade också och AIK är - med två matcher färre spelade än de nyss nämnda ingenmanslagen - bara en pinne från att kliva över kvalseriestrecket.

– Det är jäkligt tungt just nu efter en sån här förlust men det är samtidigt starkt att åka hit med så många skador som vi har och ändå spela jämnt med HV71, via får ju många utvisningar också och får som sagt spela boxplay nästan hela andra perioden.

Ni har ju tunga skador och får ju knappt ihop fyra kedjor, hur går tankarna där?
– Äh man har ju inget val. Det är bara att göra det bästa av situationen och det gör vi. Vi jobbar stenhårt men tyvärr så får de det där 2-2-målet… men stämningen i laget är bra. Alla jobbar på så bra de kan, det finns inget att ta av utan alla måste jobba stenhårt nu i varje match. Det är inte kris än så länge i alla fall, säger AIK-backen.

Carlsson såg ut halta av isen vid ett byte i tredje efter ett täckt skott men pucken hamnade inte på foten som tv-kommentatorn påstod. 

– Nej, det kommer jag inte ihåg… det måste ha varit när jag fick en puck i magen istället?! Men det såg väl ut att göra ont bara för att jag slängde mig och täckte skottet men nä, det var inget som hände där. Det är ingen fara alls.  

2 kommentarer:

Jones sa...

En riktigt väl genomförd match av AIK som krigade fantastiskt bra fram till 59.59. Hade kunnat vara nöjd med en pinne borta mot HV men just den där sista sekunden (och passiviteten i laget sekunderna innan) gör att det bara känns så otroligt jäkla bittert just nu.

Lundström var i alla fall kung!!

Marie Hallman sa...

Jones: Ja han var bra! Och så otroligt bittert, en ynka sekund. Man kan ju inte påstå att AIK har flytet med sig direkt