fredag 2 november 2012

Gameday! Oskarshamn-DIF


Bortamatch mot Oskarshamn för Djurgården i kväll. DIF saknar den för motståndarlagen jobbige Christian Eklund som är skadad. Jimmie Ölvestad är sjuk och Timmy Pettersson uppges ha ryggskott så det är en del rutin som saknas i kväll.

Det är lite omstökat i kedjorna på grund av detta. Till exempel kör Challe Berglund en fartfylld juniskedja med Pontus Åberg,  19 år, Gabbe Landeskog  19 (fyller 20 den 23 november) och Alexander Wennberg  18 år.


Känns ju lätt absurt att kalla Gabbe för junis, han känns som en 30-åring ju, men han är ju faktiskt bara 19 år så det blir kidszon när den kedjan är inne på isen.

I andrakedjan får rutinerade Fredrik Bremberg  och Kristofer Ottosson sällskap av riviga och speedige Marcus Sörensen som får vara Fimpen, Ölvestad och sig själv på samma gång.

Tredje kedjan är lite mer mittemellan – åldersmässigt - med Tim Eriksson, Markus Ljungh och Dustin Johner.

Sedan har man ett till ytterforwardspar i Michael Holmqvist och Henrik Eriksson.

Backparen är också lite ändrade pga Timmy Petterssons ryggskott, här har ni dem: Douglas Murray och Linus Arnesson, Philip Holm och Elias Granath, Erik Gustafsson och Kim Lennhammer, David Lidström.

Adam Reideborn får chansen i målet. Det är hans tredje match från start den här säsongen och han har en vinst (4-0 mot Asplöven hemma, samt en förlust 2-3 mot Almtuna borta på listan i höst).


Oskarshamn börjar med Linus Fernström i målet. Liten kul notering är ju att deras andrekeeper, Alexander Bengtsson pluggar kärnfysik. Inte vad man väntar sig kanske men så är det enligt tränaren Fredrik Söderström (jag måste prata lite om det där själv med Bengtsson någon gång!)

Jag ser matchen på tv och gör ett försök att ringa någon efteråt.

Inga kommentarer: