tisdag 13 november 2012

Gameday! SSK-Örebro


Intressant omstart för SSK efter landslagsuppehållet. Till och börja med för att man nu får klara sig utan samtliga tre lockoutspelare som man haft sån glädje av.

Axelskadade Calle Hagelin är ju tillbaka i USA för rehab och backen Jonte Ericsson hade ju bara kontrakt över fyra matcher och har även han har åkt tillbaka till USA.


Den tredje spelare, Matt Read är kvar i Sverige men är skadad även han och finns därmed inte med i laguppställningen. Read fick enligt tränaren Johan Strömwall en puck på foten i fredags och skulle enligt en intervju på hemsidan vara med i kväll bara han fick på sig skridskon men det fick han uppenbarligen inte då.

Kvällens motståndare Örebro har gått åt andra  hållet och har därför med en debuterande lockoutspelare i kväll i form av backen Calle Gunnarsson.

De tre lockoutspelarna har – förutom riktigt bra spel och många poäng – hjälpt till att höja självförtroendet hos SSK som gick in i uppehållet med fyra raka segrar och nio vinster på de tio senaste matcherna- något som lyft Södertälje uppåt i tabellen.

Ska bli intressant att se om det självförtroendet håller i sig oavsett uppehåll och saknade stjärnor.

På skadefronten är Andreas Dahlström (knä) och Fredrik Sonntag (axel) på väg tillbaka enligt ovan nämnda intervju på hemsidan. Inte minst Sonntag blir ett välkommet tillskott på backen, i kväll är det lite låg ålder på backuppställningen men de har gjort det bra senaste matcherna så det ska förhoppningsvis inte spela någon roll. Där är föresten Jonathan Nielsen tillbaka igen på lån från LHC.

Första mötet mellan lagen slutade med vinst för Örebro, i Örebro, med 4-2. Den gången gjorde Emil Billberg och Emil Djuse mål, Sebastian Idoff vaktade kassen då och det gör han i kväll också. Det blir hans fjärde raka match i målet med vinster i samtliga och idoff har nu vunnit de fem senaste matcherna han har stått.

Jag följer matchen hemifrån och tänkte försöka få tag på någon efteråt. Vi får se hur det går med det.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Inte fått tag i någon då antar jag... :(

Marie Hallman sa...

Anonym: jorå det fick jag, se artikeln ovanför men det tog lite tid innan han svarade.