fredag 9 november 2012

Gameday! Sverige-Ryssland

Dags för match två i Karjala Tournament för Tre Kronor som i dag möter Ryssland. Ryssarna har ett bra lag även om man har lämnat sina lockoutade NHL-stjärnor hemma så ingen Ovechkin eller Malkin alltså, till exempel.

Sverige har fått tillbaka Gabriel Landeskog i laguppställningen, samtidigt så klev ju Jesper Fasth av senast så det är lite en ut en in där.

Så här ställer Sverige upp:


Målvakter: Johan Holmqvist (Gustaf Wesslau backup)

Första line: Oscar Fantenberg, Staffan Kronwall-Fredrik Pettersson, Joel Lundqvist, Dennis Rasmussen.

Andra  line: Victor Hedman, Tobias Viklund - Patric Hörnqvist, Carl Söderberg, Gabriel Landeskog.

Tredje  line: Jonas Ahnelöv, Niclas Burström-Richard Gynge, Calle Järnkrok, Mikael Backlund.

Fjärde line: Melker Karlsson, Mattias Karlsson-Per Åslund, Tony Mårtensson, Martin Thörnberg.

Tre Kronor har revansch att utkräva, både på sig själva för senaste matchen där man föll ihop i tredje perioden (igen!) och för gruppspelsförlusten mot Ryssland i VM, den förlust som gjorde att Sverige fick möta Tjeckerna istället för ett betydligt lättare motstånd och hur det gick sedan det vet ni.

Ska bli kul att se Richard Gynge spela och särskilt mot ryssarna, intressant också att se debutanter som Fantenberg och Burström (även om de hunnit spela en match nu).

Jag är faktiskt på plats i  Finland, är här på ett annat uppdrag egentligen med Hockeyjournalisternas styrelse men vi är så klart på matchen också så jag tänkte gå ner och försöka hinna med ett snack med någon till bloggen efteråt.


Inga kommentarer: