torsdag 22 november 2012

Johan Andersson:"En styrka att lyckas vinna även när man inte är på topp "


 
(Johan Andersson var tillbaka och gjorde mål direkt.FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Bra i ryggen, tillbaka på isen. Då gjorde Johan Andersson mål igen. Hans femte på 13 spelade matcher:

– Det är okej! Jag har aldrig varit någon stor målskytt så fem på tretton matcher är okej av mig, säger han med glimten i ögat.


Det har tyvärr blivit en hel del matcher från sidan då – mest troligt en liten smäll – under en match har ställt till det.

– Jag har haft lite diskproblem, det har gjort att smärta har strålat ut i musklerna. Vi är lite osäkra på var det kommer ifrån, det bara kom under en match och förmodligen var det en liten smäll som utlöste det men det är borta nu, så nu ser jag framåt.

Det är helt bra?
– Ja jag kunde gå för fullt, annars hade jag inte spelat i dag (Mot Tingsryd). Så det är helt bra nu, jag fick inga bakslag.

Tingsryd inledde målskyttet sedan vände SSK med tre snabba mål i slutet av första. Hemmalaget reducerade till 2-3 efter 4.50 av andra men sedan var det slutmålet för kvällen.

– Det var inte vår bästa match på ett tag men det är ju en styrka också att lyckas vinna även när man inte är på topp. Vi hade mycket boxplay men redde ut det, det är nyckeln till segern i dag, säger Johan Andersson.

SSK har gjort en fantastisk resa i oktober och november. Efter att sju förluster på de nio första matcherna låg SSK så sist som man bara kan vara. Sedan kom lyftet, segrarna och självförtroendet i en uppåtgående spiral. Efter 3-2 mot Tingsryd borta har nu SSK gått från jumbo till den tredje direktkvalplatsen. Kul men jobbigt för de som varit skadade och fått se en del matcher från sidan.

– Ja det är ju inget roligt alls, det suger ju men sedan som tur var så har det varit lättare att ta det i SSK. I Timrå (där Johan var skadad större delen av förra säsongen) var det jobbigt för då förlorade laget bara hela tiden. Här har laget gått bra, då går det lättare (att köra rehab). Då behöver man inte ha dåligt samvete och känna att man inte hjälper till för de vinner ändå.

Blir du avundsjuk?
– Ja, de har ju roligt och vinner och så står man där och tittar på med en skada men så är det ibland.

Samtidigt så ser man ju att du har varit med i gruppen och då menar jag verkligen med även om du inte har kunnat spela?
– Ja man får ju vara med efteråt och glädjas åt vinster. Man är en del av laget ändå och träffar alla hela tiden så det är klart att man blir glad när de vinner och ledsen när de förlorar även om man själv inte har kunnat vara på isen.

 Det syns att ni trivs ihop tycker jag.
– Ja, det är en kanongrupp. Det syntes inte minst när vi lyckades vända trenden och började vinna. Säsongen började ju väldigt illa men nu har vi jobbat oss uppåt och ska försökta stanna kvar här uppe.

Och där hjälpte såklart Johan Anderssons femte mål för säsongen till.

– Det var ett skott från blå av Sonntag, jag tog returen. Det var inte ett så snyggt mål tyvärr men alla mål kan inte vara snygga, skrattar SSK-forwarden med glimten i ögat.

Men fem mål på 13 matcher är väl en bra insats?
– Nä, jag vet inte det jag. Jag spelade några matcher innan när jag var skadad och det var inte alls bra men nu har jag tänkt att jag inte ska spela förrän jag är helt bra det var jag nu.

Men vad var det som gjorde att ni lyfte?
– Våra NHL-spelare kom in och gjorde skillnad. Jag skulle ljuga om jag sa annat. När Calle kom in blev det en otrolig skillnad. Han är seriens kanske bästa spelare. Och Matt Read är en toppspelare som kom in med stort självförtroende, det har smittat av sig på alla så nu funkar spelet jättebra. Vi har fyra femmor som kan producera, det har höjt självförtroendet när vi har haft svackor. Så är det ju.
  
Och nu är ni trea?
– Det är vi nöjda med. Det gäller att stanna där också så vi ska fortsätta tugga på bra och fortsätta utvecklas som lag. Jag tycker att vi har fått ett väldigt bra driv i gruppen och så har vi ju fått en förstärkning i två kanonbrabackar (Grossman och Fowler) som säkert kan smitta av sig ännu mer energi och proffsighet.

 Ja du vet hur tungt det kan vara annars?
– Ja det var otroligt tungt hela förra året i Timrå. Vi var sist från dag ett kändes det som och det började ju inte så bra här i SSK men har lyckats vända på det, det gjorde vi inte med Timrå.

Hur är det att få vara del av sånt här flyt då? Med 14 segrar av sexton möjliga, med poäng i femton av de 16 matcherna?
– Det är som du säger att när det flyter då är allt lite lättare. Det blir roligare att träna, hela föreningen lyfter sig. Man träffar ju många människor i föreningen som är glada om vi vinner. Fansen är glada också och det är för dem man spelar, för de som betalar för att se oss spela. Sedan är det så kul med den uppskattningen som man får genom att det är bra tryck i hallen, plus att många kommer och tittar. Framgång föder framgång och det hjälper fansen oss med.

Det var häftigt med fansens tycker jag, som drog in en halv miljon på några dagar?!
– Ja, ta bara en sån sak! Det är helt otroligt. Det finns så många som bryr sig och det är helt fantastiskt. Det lyfter oss också när man får höra sånt där.

2 kommentarer:

BigDan sa...

Bra intervju som vanligt!

Skönt att Johan verkar hel och kry nu för då bör han vara god för närmare 1 pinne per match.

Kul att spelarna visar sådan uppskattning för oss fans också, alltid härligt :)

Hoppas sedan att Hagelin kan komma tillbaka om hela säsongen ställs in.

Marie Hallman sa...

BigDan: Tack du! Det värmer. Ja de uppskattar verkligen fansens och alla somär på matcherna, härligt det! Får se hur det blir med NHL oc Hagelin. Det är ju skatteissues om han ska vara här hela säsongen... inte säkert att det går